Murkof
80+
- Reaksiyon skoru
- 255
Herkese merhaba. Yaklaşık birkaç aydır bilgisayarımın oyun performansında ciddi düşüşler yaşıyorum. Önceden GTA 5, RDR2, The Last of Us gibi oyunları yüksek ayarlarda sorunsuz oynuyordum. Ancak şu sıralar War Thunder’daki FPS değerlerim 160’lardan 70-80’lere kadar düştü.
GTA 5 Enhanced’ı indirip test amaçlı her ayarı en yükseğe çektim (1080p), FPS 30-40 seviyesinde kaldı. Bu sırada ekran kartı kullanımı %50’yi geçmiyor. Aynı şey War Thunder için de geçerli.
Bu sıkıntılar Windows 11’e geçtikten sonra başladı. Önceden Windows 10’daydım ve böyle sorunlar yoktu. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp son sürümü yükledim ama hala düzelmedi.
Sistem özelliklerim şu şekilde:
GTA 5 Enhanced’ı indirip test amaçlı her ayarı en yükseğe çektim (1080p), FPS 30-40 seviyesinde kaldı. Bu sırada ekran kartı kullanımı %50’yi geçmiyor. Aynı şey War Thunder için de geçerli.
Bu sıkıntılar Windows 11’e geçtikten sonra başladı. Önceden Windows 10’daydım ve böyle sorunlar yoktu. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp son sürümü yükledim ama hala düzelmedi.
Sistem özelliklerim şu şekilde:
- Intel i5 10400
- NVIDIA RTX 3060 Ti
- 16 GB RAM
- 480 GB Lexar SSD
- 600W PSU (Cylon)
- Windows 11 Pro 64-bit