RX 5600 XT Oyun Oynatmıyor

msguner29

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar bugün ikinci el Asrock RX 5600XT ekran kartı aldım. Koruma bandı üzerinde duruyor, temiz karta benziyor. Ama kart aygıtlar kısmında Asus marka görünüyor anlamadım. Arkadaşımın R5 3600 işlemcili sisteminde test edelim dedik. İlk furmark testinde 83 derecelerde 44 fps verdi. Sonda tam 93 derecede 90 fps verdi. En son testte biraz daha normale döndü ve 68 derecede 105 fps verdi.

Oyun testi için Witcher 3 Next Gen denedik ve düşük, orta, yüksek ve ultra ayarlarda Fsr hem açık hem kapalı hiç farketmeksizin tüm bu ayarlarda 58-62 fps arası verdi ve dikey senkronizasyon kapalıydı, anlamadık. Büyük problem ise oyunu ya hiç açamamak ya da açtıktan hemen sonra komple sistemin donup kendine restart atmasıydı. Sanırım wattman denen hatayla karşılaştık. Kartı alana kadar bilmiyordum ancak biraz araştırdıktan sonra çok çok fazla kişinin bu sorunları yaşadığını gördüm. Sizce bu kartı iade etmeye çalışayım mı yoksa bu sorunları çözebilir miyim? Nvidia alıp rahat etmeyi ben de isterim ancak Rx5600 XT'den daha güçsüz Rtx 2060 bile iki bin lira fazlaya satılıyor ve bütçem çok kısıtlı. Bir yandan bu kadar güçlü kartı bırakmak istemiyorum diğer yandan da sorunlar yüzünden kullanamadıktan sonra güçlü olsa neye yarar ki diyorum, sizce ne yapmalıyım?

Iade et, rx 5600xt senin elindeki sorunlu olmasa bile genel olarak iyi bir kart degil, amd alacaksan rx 6xxx'lerden bak.

Hocam butcenizi cok cok az arttirarak 4,2'ye rx 6600 kovalayin, siddetle oneririm. islemciniz nedir bu arada

Hocam butcenizi cok cok az arttirarak 4,2'ye rx 6600 kovalayin, siddetle oneririm. islemciniz nedir bu arada
hocam ikinci el uygulamalarına baktım da 6600ler 5k civarı. işlemcim henüz yok sistem topluyorum ancak 2300e A320M ve R3 3100 buldum onu almayı planlıyordum ama 6600ü beslemez bu işlemci. Olmadı işlemciyi satar 3300x falan alırım.

4.5'a kadar dusurursun 6600'u. iyi pazarlik yap. ryzen 5 5500'den asagi islemci almamaya calis dostum. butcen kisitli farkindayim ama 3300x ile de darbogaz yersin

hocam ikinci el uygulamalarına baktım da 6600ler 5k civarı. işlemcim henüz yok sistem topluyorum ancak 2300e A320M ve R3 3100 buldum onu almayı planlıyordum ama 6600ü beslemez bu işlemci. Olmadı işlemciyi satar 3300x falan alırım.
2. el B450/5500/5600/RX6600, eğer yeteri kadar bütçen yoksa acele etme, yavaştan topla. İlerde ekstra masraf çıkacak, Birkez al, iyisini al.

4.5'a kadar dusurursun 6600'u. iyi pazarlik yap. ryzen 5 5500'den asagi islemci almamaya calis dostum. butcen kisitli farkindayim ama 3300x ile de darbogaz yersin
2. el B450/5500/5600/RX6600, eğer yeteri kadar bütçen yoksa acele etme, yavaştan topla. İlerde ekstra masraf çıkacak, Birkez al, iyisini al.
Hocam 6600'ü biraz araştırdım da onda da sorun yaşayanlar olmuş. Wattman' stutter hataları falan devam ediyormuş. Tekrar başıma aynı şey gelmesin sonra?

Hocam 6600'ü biraz araştırdım da onda da sorun yaşayanlar olmuş. Wattman' stutter hataları falan devam ediyormuş. Tekrar başıma aynı şey gelmesin sonra?
Gelmez, RDNA ilk serisinde yani RX5000 serisinde çok sorunlar yaşandı, RDNA 2 mimarisi ile sorunlar büyük ölcüde cözüldü, RDNA 3 ile yok denecek noktalara geldi, WATTMAN sorunu Genellikle, PSU ve RAM dolayısıyla oluyor bilgin olsun. Alacağın zaman Furmark/3DMark gibi testleri yaptırıp, alabilirsin. AMD serisinde çok ekran kartı kullandım, 1 tek rx 570 ARMOR 4GB modelinde WATTMAN yedik zamanında,Onu da PSU 12V rail kaynaklı, yeteri kadar güç vermiyordu sisteme.

Geri