Rx480 serisinden beri bu sorunları yaşayan biriyim her defasında bir ümitle yeni nesilden beklentim yüksek oluyor ancak buraya kadarmış AMD harici ekran kartı yapamıyor bu kadar net ve kesin konuşuyorum. 1 yıl 5700g apu kullandım zerre sorun yaşamadım sıfır 6500xt 6600 ,6600xt ve 6900xt de yaşadığım problemler beni aşırı soğuttu Elimde 3060 da var hemde çıktığı günden beri ringte kullanılmış sıfır 6600 den kat kat daha stabil çalışıyor. Bu sebepten karamsarlık değil gerçekleri söylüyorum. Daha bugün 6600xt ile bf2042 girdim uçaktan atlarken pc reset attı güvenli modda çalıştırıp ddu ile driver kaldırdıktan sonra 22.5.2 recommed sürümünü kurduktan sonra 3-4 saat kadar oynadım en ufak sıkıntı çıkarmadı oyundan çıktım video izleyecektim. EKran yemyeşil oldu yine reset attı RTX 3050 kart ile kafa kafaya takas ediyorum varsa elinizde hemen vereyimHocam AMD aşırı sorunlu değil, her gün kendini geliştiriyor burası doğru. Şuanda sorunları olsa dahi çözülecektir, çok karamsar bakmamakta gerek.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dediklerinizin hepsini uygulayacağım hocam, sonucu size yarın bildirmiş olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.
Rica ederim büyük ihtimal sorun çözülür.@Oğuzhan Arıkan hocam size de çok teşekkür ederim, söylediklerinizi deneyip yarın sonucu bildirmiş olurum. Hayırlı akşamlar, iyi forumlar dilerim.
Ya hocam bı işine bak Allah aşkına ya. Bir de Rx480 serisinde sorun yasaman çok normal o zamanlar AMD nin ne imkanlari ne de bütçesi vardı. Sırf elinde ki 3060 kartı övmek için bütün 6.nesil AMD ekran kartlarına bok atmışsın. Hadi ordan! Örnek verdiğin oyun dahi dünyanın en sorunlu en optimizasyonu berbat oyunu. 3060 ın 3090 ın 3 te 1 fiyatlarına 6.nesil AMD ekran kartları şov yapıyor dememek için kartları olabildiğince gömmeye çalışmışsın. Senin sorun var dediğin ve kullandığın kartları olduğu gibi al götür başka sisteme tak %99 ihtimalle çatır çatır sorunsuz çalışır. Daha önce ki sana yazdığım mesajda da söylediğim gibi sistemsel nerdeyse bütün sorunlar sisteme AMD hatası olarak düşüyor. Bu ekran kartında bir sorun var demek değil. Kimisi ramleri değiştiriyor ramde sorun çıkıyor. Kimisinde PSU sorun çıkartıyor. Kimisinde anakart sorunlu uyumsuzluklar oluyor. Hatta ve hatta kimisinde ufak bir termal ped yapıştırıyor yada anakartta ki tozları süpürüyor bu şekilde hatayı geçersiz kılıyor. Bunlardan herhangi biri bile size sistemde amd hatası olarak düşüyor. O yüzden insanları yanlış yönlendirmeyin. Ben çatır çatır Rx6900xt kullanıyorum. MSI gaming z trio modeli. En ufak sorun yaşamadım yaşadığım tek sorun yurtdışından aldığım ramler ile anakart arasında ki uyuşmazlıktı onuda çözdüm. Onun dışında gerek Smart access memory ile 5.nesil işlemci 6.nesil ekran kartı ve b550 yada x570 ve üstü anakart ile oyunlarda bedavadan %15-20 e varan FPS artışı alıyorsun. Gerek saf güçte gerek fiyat performansta rakiplerinden çok daha iyi olması olsun hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle beğenmediğiniz fsr teknolojisi özellikle AMD destekli AC Walhalla gibi oyunlarda şov yapıyor. Görüntüde ki kaybı anlamadan FPS 4k ultra ayarlarda +144 e fırlıyor. Kaldı ki fsr açmama bile gerek yok çünkü zaten kart stokta bile böylesine ağır bir oyunda 4k ultrada ortalama 92fps alıyor. Yetmedi mi kartı 2800mhz e overclock yapabiliyorum. Al sana birazdaha fazla FPS. Aynı zamanda video kurgu ve profesyonel kayıtları saniyeler içinde alabiliyorum. Bunlari da Nvidia'nın 3 te 1 fiyatına yapıyorum. Aslında yaptıkları aynı ama AMD burda kullanıcıları soymaya gerek olmadığını yine belirtiyor. Nvidia nın tek önde olduğu konu Rtx teknoloji kaldı ki bu teknoloji bana göre boş. Oyunda açık olup olmadığını oynarken çoğu kişi farketmiyor. Bunun sebebi de oyunların yeterince bu teknolojiye optimize olmayışı. Driver konusunda eskiden AMD kötüydü 6.nesilde AMD bir çok şeyi çok üst seviyeye çıkarttı. Kalkıp ta ordan bütün 6.nesil AMD GPU larina sallamak bir Nvidia funboy olarak kolay. Siz müşterisiniz taraftar değil. Nvidia kalksın fiyatını AMD ile aynı yapsın yada daha düşük yapsın AMD nin yaptığı gibi. O zaman ben nvida alırım çünkü stabilizasyon ve rtx daha iyi. Ama günümüzde nvida almaya değmez çünkü alternatif kart ile arasında ki fiyat farkları uçurum. Adeta soygun yapıyorlar. Diyeceğim o ki senin gibileri bu forumda çok gördük hocam. Maalesef oldukça fazla bu şekilde funboy olup oturduğu yerden bilip bilmeden atıp tutup sallayan insanalar. Kaldı ki rx480 kullanmış olabilirsin. Ama 6.nesil bütün ekran kartlarını kullandım ve şöyle kötü böyle kötü demen hiç samimi değil şahsen aktif kullanan birisi olarak ben inanmadım )Rx480 serisinden beri bu sorunları yaşayan biriyim her defasında bir ümitle yeni nesilden beklentim yüksek oluyor ancak buraya kadarmış AMD harici ekran kartı yapamıyor bu kadar net ve kesin konuşuyorum. 1 yıl 5700g apu kullandım zerre sorun yaşamadım sıfır 6500xt 6600 ,6600xt ve 6900xt de yaşadığım problemler beni aşırı soğuttu Elimde 3060 da var hemde çıktığı günden beri ringte kullanılmış sıfır 6600 den kat kat daha stabil çalışıyor. Bu sebepten karamsarlık değil gerçekleri söylüyorum. Daha bugün 6600xt ile bf2042 girdim uçaktan atlarken pc reset attı güvenli modda çalıştırıp ddu ile driver kaldırdıktan sonra 22.5.2 recommed sürümünü kurduktan sonra 3-4 saat kadar oynadım en ufak sıkıntı çıkarmadı oyundan çıktım video izleyecektim. EKran yemyeşil oldu yine reset attı RTX 3050 kart ile kafa kafaya takas ediyorum varsa elinizde hemen vereyim
Sende sorun yaşamadığın için böyle konuşuyorsun işte bende sorun yaşadığım için böyle konuşuyorum.Rica ederim büyük ihtimal sorun çözülür.
Ya hocam bı işine bak Allah aşkına ya. Bir de Rx480 serisinde sorun yasaman çok normal o zamanlar AMD nin ne imkanlari ne de bütçesi vardı. Sırf elinde ki 3060 kartı övmek için bütün 6.nesil AMD ekran kartlarına bok atmışsın. Hadi ordan! Örnek verdiğin oyun dahi dünyanın en sorunlu en optimizasyonu berbat oyunu. 3060 ın 3090 ın 3 te 1 fiyatlarına 6.nesil AMD ekran kartları şov yapıyor dememek için kartları olabildiğince gömmeye çalışmışsın. Senin sorun var dediğin ve kullandığın kartları olduğu gibi al götür başka sisteme tak %99 ihtimalle çatır çatır sorunsuz çalışır. Daha önce ki sana yazdığım mesajda da söylediğim gibi sistemsel nerdeyse bütün sorunlar sisteme AMD hatası olarak düşüyor. Bu ekran kartında bir sorun var demek değil. Kimisi ramleri değiştiriyor ramde sorun çıkıyor. Kimisinde PSU sorun çıkartıyor. Kimisinde anakart sorunlu uyumsuzluklar oluyor. Hatta ve hatta kimisinde ufak bir termal ped yapıştırıyor yada anakartta ki tozları süpürüyor bu şekilde hatayı geçersiz kılıyor. Bunlardan herhangi biri bile size sistemde amd hatası olarak düşüyor. O yüzden insanları yanlış yönlendirmeyin. Ben çatır çatır Rx6900xt kullanıyorum. MSI gaming z trio modeli. En ufak sorun yaşamadım yaşadığım tek sorun yurtdışından aldığım ramler ile anakart arasında ki uyuşmazlıktı onuda çözdüm. Onun dışında gerek Smart access memory ile 5.nesil işlemci 6.nesil ekran kartı ve b550 yada x570 ve üstü anakart ile oyunlarda bedavadan %15-20 e varan FPS artışı alıyorsun. Gerek saf güçte gerek fiyat performansta rakiplerinden çok daha iyi olması olsun hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle beğenmediğiniz fsr teknolojisi özellikle AMD destekli AC Walhalla gibi oyunlarda şov yapıyor. Görüntüde ki kaybı anlamadan FPS 4k ultra ayarlarda +144 e fırlıyor. Kaldı ki fsr açmama bile gerek yok çünkü zaten kart stokta bile böylesine ağır bir oyunda 4k ultrada ortalama 92fps alıyor. Yetmedi mi kartı 2800mhz e overclock yapabiliyorum. Al sana birazdaha fazla FPS. Aynı zamanda video kurgu ve profesyonel kayıtları saniyeler içinde alabiliyorum. Bunlari da Nvidia'nın 3 te 1 fiyatına yapıyorum. Aslında yaptıkları aynı ama AMD burda kullanıcıları soymaya gerek olmadığını yine belirtiyor. Nvidia nın tek önde olduğu konu Rtx teknoloji kaldı ki bu teknoloji bana göre boş. Oyunda açık olup olmadığını oynarken çoğu kişi farketmiyor. Bunun sebebi de oyunların yeterince bu teknolojiye optimize olmayışı. Driver konusunda eskiden AMD kötüydü 6.nesilde AMD bir çok şeyi çok üst seviyeye çıkarttı. Kalkıp ta ordan bütün 6.nesil AMD GPU larina sallamak bir Nvidia funboy olarak kolay. Siz müşterisiniz taraftar değil. Nvidia kalksın fiyatını AMD ile aynı yapsın yada daha düşük yapsın AMD nin yaptığı gibi. O zaman ben nvida alırım çünkü stabilizasyon ve rtx daha iyi. Ama günümüzde nvida almaya değmez çünkü alternatif kart ile arasında ki fiyat farkları uçurum. Adeta soygun yapıyorlar. Diyeceğim o ki senin gibileri bu forumda çok gördük hocam. Maalesef oldukça fazla bu şekilde funboy olup oturduğu yerden bilip bilmeden atıp tutup sallayan insanalar. Kaldı ki rx480 kullanmış olabilirsin. Ama 6.nesil bütün ekran kartlarını kullandım ve şöyle kötü böyle kötü demen hiç samimi değil şahsen aktif kullanan birisi olarak ben inanmadım )
Zaten herkesin ortak noktası bu. Sorunların direkt neyden kaynaklı olduğunu görsek hemen hallederdik. Ben sistem mavi ekran crash sorununu çözen kadar 3 gün PC den nerdeyse kalkmadan çözmeye çalıştım sorun ramlerde çıktı. Ama herkes sorun yaşadığında Amd ekran kartlarında aramaya çalışıyor. Rtx3060 da neden sorun çıkmıyor da 6600 de çıkıyor deneyerek bulunur. Ama sorunlu olduğunu düşündüğün kartı başka bir hazır sisteme tak %99 sorunsuz çalışır. AMD sistem parçaları konusunda aşırı hassas oluyor en ufak uyuşmazlık PC Yi satıp kurtulmak isteyecek sorunlara kadar götürebiliyor. Düşmanının başına vermesin dediğin hatanın benzerini bende yaşadım çok can sıkıyor ama maalesef o kadar teknoloji diyoruz hala sistemin neyden dolayı sorun çıkarttığını adam akıllı sisteme yansıtacak bir teknoloji yok.Sende sorun yaşamadığın için böyle konuşuyorsun işte bende sorun yaşadığım için böyle konuşuyorum.
RTX 3060 ta zerre sorun yaşamıyorken kaldıki APU gpu ilede sorun yaşamıyorken Harici amd ekran kartları ile sürekli sorunlar yaşıyorum. Madem diğer parçalarımda sorun var neden 3060 veya APU gpusunda bu sorunları yaşamıyorum. Bunu bi anlat bana, Sende haklısın ucuz yollu işini görecek sorunsuz bir kart kullanıyorsun böyle düşünmen çok normal Allah düşmanımın başına vermesin derlerya o cinsten sorun yaşıyorum. Neyse uzatmaya gerek yok İnsanların başına gelmeden maalesef bu önyargı dediğiniz muhabbet oluşmuyor. Sistem özelliklerinide aşağı bırakıyorum. Söyle neyi değiştireyim bide öyle deniyelim madem . PSU seasonic 860w 80+gold
Alıntıyı görüntüle
Oyunda PC kapanma sorununu bende yaşadım ramlerim 4000mhz üstüydu xmp yi kapattım sorun düzelir gibi oldu. Daha sonrasında ram ayarlarını elimle düzelttim 3600mhz ye ayarladım. 1 aydır hiç oyunlarda crash yemiyorum.Sende sorun yaşamadığın için böyle konuşuyorsun işte bende sorun yaşadığım için böyle konuşuyorum.
RTX 3060 ta zerre sorun yaşamıyorken kaldıki APU gpu ilede sorun yaşamıyorken Harici amd ekran kartları ile sürekli sorunlar yaşıyorum. Madem diğer parçalarımda sorun var neden 3060 veya APU gpusunda bu sorunları yaşamıyorum. Bunu bi anlat bana, Sende haklısın ucuz yollu işini görecek sorunsuz bir kart kullanıyorsun böyle düşünmen çok normal Allah düşmanımın başına vermesin derlerya o cinsten sorun yaşıyorum. Neyse uzatmaya gerek yok İnsanların başına gelmeden maalesef bu önyargı dediğiniz muhabbet oluşmuyor. Sistem özelliklerinide aşağı bırakıyorum. Söyle neyi değiştireyim bide öyle deniyelim madem . PSU seasonic 860w 80+gold
Alıntıyı görüntüle
3060ti rog buldum 6500 TL ye bu kartıda rafa kaldırıcam dükkanda satarım Gerdim senide iyi geceler hakkını helal etZaten herkesin ortak noktası bu. Sorunların direkt neyden kaynaklı olduğunu görsek hemen hallederdik. Ben sistem mavi ekran crash sorununu çözen kadar 3 gün PC den nerdeyse kalkmadan çözmeye çalıştım sorun ramlerde çıktı. Ama herkes sorun yaşadığında Amd ekran kartlarında aramaya çalışıyor. Rtx3060 da neden sorun çıkmıyor da 6600 de çıkıyor deneyerek bulunur. Ama sorunlu olduğunu düşündüğün kartı başka bir hazır sisteme tak %99 sorunsuz çalışır. AMD sistem parçaları konusunda aşırı hassas oluyor en ufak uyuşmazlık PC Yi satıp kurtulmak isteyecek sorunlara kadar götürebiliyor. Düşmanının başına vermesin dediğin hatanın benzerini bende yaşadım çok can sıkıyor ama maalesef o kadar teknoloji diyoruz hala sistemin neyden dolayı sorun çıkarttığını adam akıllı sisteme yansıtacak bir teknoloji yok.
Oyunda PC kapanma sorununu bende yaşadım ramlerim 4000mhz üstüydu xmp yi kapattım sorun düzelir gibi oldu. Daha sonrasında ram ayarlarını elimle düzelttim 3600mhz ye ayarladım. 1 aydır hiç oyunlarda crash yemiyorum.
AMD fanboyu dinlediniz, Teşekkürler bizi AMD'nin ne kadar kötü bir kart üreticisi olduğunu tekrar hatırlattığın için. Şimdi aldığın wattman hatasını düzeltmeye çalışabilirsin,ya da oyun kapanmalarını,ya da görüntü kaymalarını,ya da güncellemeden sonra ortaya çıkan yazılımsal sorunları sana kolay gelsin. AMD sunmadığı imkanın parasını mı alacakki Nvidia'nın yarısı olan fiyata satmasına Woow diyeceğiz? Cuda çekirdekleri yok, Raytracing açıyorsun fps Nvidiaya göre %40 düşüyor,Driverlar sıkıntılı Hatta kartların kendileri sıkıntılı olmasına rağmen Wattman hatalarını Driver sorunu diyorlar, nasıl yazılımcıları var ki 2018 den bu yana bir yazılım işini çözemediler ki RX5000, RX500, Rx4000 ve en yeni seri olan 6000 de bile devam ediyor... Başka PC ye takacakmışızda kart düzelecekmiş,yok sistemsel hataları AMD ye atıyormuş millet,aynı hata Nvidia da niye yok aga neden bu adamın kartı 2 sistemdede düzgün çalışıyorda amd nin çalışmıyor?Zaten herkesin ortak noktası bu. Sorunların direkt neyden kaynaklı olduğunu görsek hemen hallederdik. Ben sistem mavi ekran crash sorununu çözen kadar 3 gün PC den nerdeyse kalkmadan çözmeye çalıştım sorun ramlerde çıktı. Ama herkes sorun yaşadığında Amd ekran kartlarında aramaya çalışıyor. Rtx3060 da neden sorun çıkmıyor da 6600 de çıkıyor deneyerek bulunur. Ama sorunlu olduğunu düşündüğün kartı başka bir hazır sisteme tak %99 sorunsuz çalışır. AMD sistem parçaları konusunda aşırı hassas oluyor en ufak uyuşmazlık PC Yi satıp kurtulmak isteyecek sorunlara kadar götürebiliyor. Düşmanının başına vermesin dediğin hatanın benzerini bende yaşadım çok can sıkıyor ama maalesef o kadar teknoloji diyoruz hala sistemin neyden dolayı sorun çıkarttığını adam akıllı sisteme yansıtacak bir teknoloji yok.
Oyunda PC kapanma sorununu bende yaşadım ramlerim 4000mhz üstüydu xmp yi kapattım sorun düzelir gibi oldu. Daha sonrasında ram ayarlarını elimle düzelttim 3600mhz ye ayarladım. 1 aydır hiç oyunlarda crash yemiyorum.
Dedi Nvidia fanboyu. Yazdıklarımı tekrar oku. Gözün görmüş ama beynin kabullenememiş Nvidia fanboyu olduğun için Benim uğraştığım bir şey yok ramim de sorun vardı onuda hallettim. Kartımı çatır çatır kullanıyorum. Nvidia'nın cebini doldurmakta sana başarılar. Zaten nvida sadece rtx de önde dedim. Ki bana göre rtx boş dedim. Çünkü rtx e düzgün optimize oyunlar bile yok. Kullanıcılar açık mı kapalı mı sorsan %90 ı anlamaz bile. Cuda çekirdekleri şart bir şey değil hangi alanda kullandığına bağlı. 3090 a zamanında 38 bin TL veren arkadaşımdan 18bin TL ye aldığım kartla ortalama +20-25 FPS daha fazla alıyorum. Sen kendini kandırmaya devam et dostum. 2018 den beri yazılım driver sorununu cozemediler diyorsun. 6900xt de hiçbir driver sorunu ile karşılaşmadım gayet güzel çözmüsler. Watmann görüntü kayması crash falan bunlarla uğraştığımda yok. Kendini kandırmaya devam et nvida boy Oyuncu olarak bir kart aliyorsan AMD tercih edersin çünkü saf güçte fark atıyor aldığı FPS ler ortada.AMD fanboyu dinlediniz, Teşekkürler bizi AMD'nin ne kadar kötü bir kart üreticisi olduğunu tekrar hatırlattığın için. Şimdi aldığın wattman hatasını düzeltmeye çalışabilirsin,ya da oyun kapanmalarını,ya da görüntü kaymalarını,ya da güncellemeden sonra ortaya çıkan yazılımsal sorunları sana kolay gelsin. AMD sunmadığı imkanın parasını mı alacakki Nvidia'nın yarısı olan fiyata satmasına Woow diyeceğiz? Cuda çekirdekleri yok, Raytracing açıyorsun fps Nvidiaya göre %40 düşüyor,Driverlar sıkıntılı Hatta kartların kendileri sıkıntılı olmasına rağmen Wattman hatalarını Driver sorunu diyorlar, nasıl yazılımcıları var ki 2018 den bu yana bir yazılım işini çözemediler ki RX5000, RX500, Rx4000 ve en yeni seri olan 6000 de bile devam ediyor... Başka PC ye takacakmışızda kart düzelecekmiş,yok sistemsel hataları AMD ye atıyormuş millet,aynı hata Nvidia da niye yok aga neden bu adamın kartı 2 sistemdede düzgün çalışıyorda amd nin çalışmıyor?
Yazan : Hem AMD hem Nvidia kullanıcısı.
Aynen dostum 10 kullanıcıdan 7'si yalan, diğer 3 ünden 2 si bir tık daha az hata alıyor 1 ide senin gibi şanslı diye AMD melek olmuyor. Ben RX590'ı aldığımda aynı senin gibi Nvidia kullananlar keriz aynı güçte karta en az 1k(o zamanlar) fark veriyor diye dalga geçerdim ta ki Crash üstüne Crash yiyip wattman hatası alana kadar. RTX farkedilmezmiş optimizasyonu iyi olan oyun yokmuşta öyleymiş böyleymiş diyerek kendini kandırmaya çalışma tüm ışıkların değiştiğini nasıl farketmez bir insan? DSLR'da gereksizdir aa ya da 5 oyunun destekleyip 3 ünde hata çıkaran FSR ile mi karşılaştıracaksın... Dostum ben de senin gibi çok severdim Rx kartımı hâla kullanıyorum ama üzülüyorum hata verince, Rx ten sonra 2. Sistem Nvidia 1650S aldım 1 kez sorun çıkmadı,onu sattım RTX3060 aldım yine hiçbir sorun çıkmadı. Benim 2 senedir şu forumda Nvidia ile ilgili karşılaştığım sorun sayısı 3'ü geçemez.Dedi Nvidia fanboyu. Yazdıklarımı tekrar oku. Gözün görmüş ama beynin kabullenememiş Nvidia fanboyu olduğun için Benim uğraştığım bir şey yok ramim de sorun vardı onuda hallettim. Kartımı çatır çatır kullanıyorum. Nvidia'nın cebini doldurmakta sana başarılar. Zaten nvida sadece rtx de önde dedim. Ki bana göre rtx boş dedim. Çünkü rtx e düzgün optimize oyunlar bile yok. Kullanıcılar açık mı kapalı mı sorsan %90 ı anlamaz bile. Cuda çekirdekleri şart bir şey değil hangi alanda kullandığına bağlı. 3090 a zamanında 38 bin TL veren arkadaşımdan 18bin TL ye aldığım kartla ortalama +20-25 FPS daha fazla alıyorum. Sen kendini kandırmaya devam et dostum. 2018 den beri yazılım driver sorununu cozemediler diyorsun. 6900xt de hiçbir driver sorunu ile karşılaşmadım gayet güzel çözmüsler. Watmann görüntü kayması crash falan bunlarla uğraştığımda yok. Kendini kandırmaya devam et nvida boy Oyuncu olarak bir kart aliyorsan AMD tercih edersin çünkü saf güçte fark atıyor aldığı FPS ler ortada.
Birisi der ki rx470 TE söyle sıkıntı yaşadım birisi der ki rx590 da crash üstüne crash yedim. O zaman ki AMD ile şuan ki AMD arasında dağlar var. Hayatında hiç AMD nin baba Erkan kartlarını bile kullanmamışsın en kotu grafik kartı üreticisi diye sallayıp duruyorsun. Sen 1650s kullanırken ben Rx5500xt 8gb ile daha ucuza 1650s nin içinden geçiyordum ve hiçbir sorun "yine" yaşamadım. Rtx3060 da kullandım. Güzel kart. Ama aynı fiyata 6700xt 3060 in içinden geçer yerden yere vurur. Ben Nvidia kötü bir kart dandik falan demiyorum zaten. Nvidia'nın kartları gayet güzel. Ama AMD artık eski AMD değil gayet güzel ve ciddi rakip kartlar üretiyor. İki markanında düşük ve yüksek kartlarını kullandım. Kalkıp ta AMD nin en sorunlu modelini kullanıp AMD çöp demen zaten 1650s den direkt 3060 a geçmen de Nvidia fanboyu olduğunu gösteriyor dostum. Ayrıca başta söylediğin senin gibi hiç sorun yaşamayan melek dediğin sayısı 1 değil. Artık 10 AMD kullanıcısından minimum 7 tanesi hiçbir sorun yaşamıyor yeni seri kartlarda. Sorun yaşayanlarında %90 ı sistem kaynaklı. Ya işi bilmiyorlar yada uyumlu parça seçemiyorlar. Parça uyumluluğu konusunda AMD Nvidia göre çok daha hassas olduğu için farklı hatalara sebep olabiliyor. Ama bu hataların dediğim gibi nerdeyse hiçbiri karttan kaynaklanmıyor. Sana cevap kısmına gelelim: PC de 50 den fazla oyun yüklü hayatında oynamadığın kadar çeşit oyun oynadığıma eminim. Fsr destekli hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Kaldı ki özellikle AMD uyumlu Assassin's Creed yapımlarında fsr şov yapıyor. Kaldı ki fsr 2.0 çok daha iyi oyun desteği de hergun artmaya devam ediyor. Dlss teknoloji zateb oldukça iyi bir teknoloji. Ayriyetten DSLR in rakibi ve birçok şey AMD de var. Hatta AMD de olup Nvidia da olmayan çoğu kişinin bilmediği teknolojiler de var. Bu alanda çeşitlilik açısından AMD daha bile önde. Ayriyetten rtx de dediğin ışık değişmesi sadece rtx için yapılmış optimizasyonu çok iyi olan Minecraft gibi oyunlarda bariz belli oluyor. Onun dışında bariz bir fark çoğu oyunda olmuyor. Varsay ki normalde de çok aşırı fazla fark yaratıyor diyelim. Hem AMD de hem de Nvidia da rtx de ciddi FPS kaybı oluyor o yüzden alttan 2 tane ışık gelsin diye kimse 40-50fps az oynamak istemez. En azından orta seviye kartlar için. Örnek olarak 2060-2070s serisi. Velhasıl kelam işin sonucu tüm bu dediklerin dahi %100 gerçek olsa Nvidia oyuncuları soyuyor. Eğer oyun oynamak için alıyorsan AMD seçmemek şuan aptallıktan başka bir şey değil. Ha diyorsan benim donanım bilgim yok sorun yaşayınca ağlıyorum kanser oluyorum çözemiyorum, uyumlu parçaymıs vesaire kasanın kapağını bile açmayı bilmiyorum ne olursa olsun hiç sorun yaşamadan, ki bu imkansız bir şey oyun oynamak istiyorum diyorsan Nvidia tercih etmek kişiye kalmışAynen dostum 10 kullanıcıdan 7'si yalan, diğer 3 ünden 2 si bir tık daha az hata alıyor 1 ide senin gibi şanslı diye AMD melek olmuyor. Ben RX590'ı aldığımda aynı senin gibi Nvidia kullananlar keriz aynı güçte karta en az 1k(o zamanlar) fark veriyor diye dalga geçerdim ta ki Crash üstüne Crash yiyip wattman hatası alana kadar. RTX farkedilmezmiş optimizasyonu iyi olan oyun yokmuşta öyleymiş böyleymiş diyerek kendini kandırmaya çalışma tüm ışıkların değiştiğini nasıl farketmez bir insan? DSLR'da gereksizdir aa ya da 5 oyunun destekleyip 3 ünde hata çıkaran FSR ile mi karşılaştıracaksın... Dostum ben de senin gibi çok severdim Rx kartımı hâla kullanıyorum ama üzülüyorum hata verince, Rx ten sonra 2. Sistem Nvidia 1650S aldım 1 kez sorun çıkmadı,onu sattım RTX3060 aldım yine hiçbir sorun çıkmadı. Benim 2 senedir şu forumda Nvidia ile ilgili karşılaştığım sorun sayısı 3'ü geçemez.
Ah yazık AMD'ninde midesi hassas ya ona vegan akım verelim İntel 10.Nesil kullanmasın yaramaz ona,AMD 3. Nesilde biraz tıkar en iyisi 12. Nesil alsın hep ya da Ryzen 5. Nesil yazalım hassas kızımıza 3200 MHZ Ramlerde şişkinlik yapar 3600 koyalım, aa bu marka olmaz o olsun, ağzınla hatalarla uğraşmayı seven adam kartı diyorsun bu nedir dostum birisi 10k verip sistem alacak hatalarla uğraşacak. Ben kendim çözdüm hataları ama niye uğraşayım ya para veriyorum buna. AMD ekran kartları SSD yüzünden Wattman hatası alıyorsa vay onun haline... %90 sistem kaynaklıymışta bilmem yeni nesilde sorun yokmuşta ya eski nesil sorunlu ise nasıl AMD melek oldu anlamıyorum adını kendin koydun eskiler sorunlu diyorsun AMD niye yazılımsal diyip sattığı malın arkasında durmuyor? Yeni nesilde masummu sence şu yukarıdaki insanların suçu AMD ye senin gibi fanboylar yüzünden ucuz diyerek para vermesimi, adam şimdi Nvidia kart alınca sıkıntı çıkarmayacak sistemini AMD kartı tercih etti diye mi zararına satsın ya da hatalarıyla kullanmaya devam etsin? Hâla daha Technopata,Modarta, PCH foruma, buraya haftada 2 AMD konusu açılıyor insanlara loto gibi kart mı dağıtacak kötü çıkan kaderine razımı olacak dostum yapmayın Allah aşkına... Nvidia sistem seçmiyor AMD seçiyor, Nvidianın 10 kullanıcısında 9 u memnun 1 ininde sorunu neyse çözüyor AMD nin 10 da 7 si iyi diye biz bile iyimser tablo çizmeye çalışıyoruz yalandan yere ki destekte vermiyorlar. Ben AMD de kullandım diyorum ayrıca 1650s ten 3060 a geçmedim, DA foruma özel sisteme geçtim ki kartı 6500XT, onu satıp 3060 a geçtim ve hâla Rx590 kullandığımı tekrarlıyorum. Kasa kapağı açmakla wattman hatası çözüyorsan sana helal olsun reis AMD seni mühendis olarak işe alsın. Selametle,Kartına dikkat et hassas midesi bozulmasın etli 01 kodu yollama.Birisi der ki rx470 TE söyle sıkıntı yaşadım birisi der ki rx590 da crash üstüne crash yedim. O zaman ki AMD ile şuan ki AMD arasında dağlar var. Hayatında hiç AMD nin baba Erkan kartlarını bile kullanmamışsın en kotu grafik kartı üreticisi diye sallayıp duruyorsun. Sen 1650s kullanırken ben Rx5500xt 8gb ile daha ucuza 1650s nin içinden geçiyordum ve hiçbir sorun "yine" yaşamadım. Rtx3060 da kullandım. Güzel kart. Ama aynı fiyata 6700xt 3060 in içinden geçer yerden yere vurur. Ben Nvidia kötü bir kart dandik falan demiyorum zaten. Nvidia'nın kartları gayet güzel. Ama AMD artık eski AMD değil gayet güzel ve ciddi rakip kartlar üretiyor. İki markasında düşük ve yüksek kartlarını kullandım. Kalkıp ta AMD nin en sorunlu modelini kullanıp AMD çöp demen zaten 1650s den direkt 3060 a geçmen de Nvidia fanboyu olduğunu gösteriyor dostum. Ayrıca başta söylediğin senin gibi hiç sorun yaşamayan melek dediğin sayısı 1 değil. Artık 10 AMD kullanıcısından minimum 7 tanesi hiçbir sorun yaşamıyor yeni seri kartlarda. Sorun yaşayanlarında %90 ı sistem kaynaklı. Ya işi bilmiyorlar yada uyumlu parça secemiyorlar. Parça uyumluluğu konusunda AMD Nvidia göre çok daha hassas olduğu için farklı hatalara sebep olabiliyor. Ama bu hatalar dediğim gibi nerdeyse hiçbiri karttan kaynaklanmıyor. PC de 50 den fazla oyun yüklü hayatında oynamadığın kadar çeşit oyun oynadığıma eminim. Fsr destekli hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Kaldı ki özellikle AMD uyumlu Assassin's Creed yapımlarında fsr şov yapıyor. Kaldı ki fsr 2.0 çok daha iyi geliyor oyun desteği de hergun artmaya devam ediyor. Dlss teknoloji oldukça iyi bir teknoloji. Ayriyetten DSLR in rakibi ve birçok şey AMD de var. Hatta AMD de olup Nvidia da olmayan çoğu kişinin bilmediği teknolojiler de var. Bu alanda çeşitlilik açısından AMD daha bile önde. Ayriyetten rtx de dediğin ışık değişmesi sadece rtx için yapılmış optimizasyonu çok iyi olan Minecraft gibi oyunlarda bariz belli oluyor. Onun dışında bariz bir fark çoğu oyunda olmuyor. Varsay ki normalde de çok aşırı fazla fark yaratıyor diyelim. Hem AMD de hem de Nvidia da rtx de ciddi FPS kaybı oluyor o yüzden alttan 2 tane ışık gelsin diye kimse 40-50fps az oynamak istemez. En azından orta seviye kartlar için. Velhasıl kelam işin sonucu tüm bu dediklerin dahi %100 gerçek olsa Nvidia oyuncuları soyuyor. Eğer oyun oynamak için alıyorsan AMD seçmemek şuan aptallıktan başka bir şey değil. Ha diyorsan benim donanım bilgim yok sorun yaşayınca ağlıyorum kanser oluyorum çözemiyorum, uyumlu parçaymıs vesaire kasanın kapağını bile açmayı bilmiyorum ne olursa olsun hiç sorun yaşamadan, ki bu imkansız bir şey oyun oynamak istiyorum diyorsan Nvidia tercih etmek kişiye kalmış
Kartımla mutluyum dostum. Adı üstünde eski nesil bir yere kadar güncelleme verirsin yeni teknolojileri katarsin daha sonra üretimi durur. Hala eski sorunlu AMD kartları kullandıran tr ekonomisi utansın. Eskiden kötüyse şuanda kötüdür mantığı gördüğüm en aptalca mantık dostum. Getir tr de ilk kurulduğunda ilk 5 yıl kendi sermayesinden yedi hatta pes edeceklerdi tutmuyor bu iş olmaz batacağız diye ama şuan bambaşka bir firma. Marka desteği aldı reklamlar sponsorluklar yenilikler ayrıcalıklar eklendi. Senin kafanla düşünmek gerekirse kötü geçmişi olan ama şuan milyon dolarlık eden bütün marka ve firmaların piyasada olmaması gerekirdi. AMD diye dalga geçtiğini eskiden hatalıydı şuan değilse banane diye dalga geçtiğini kart her sene daha da fazla satıyor daha da üstüne koyuyor. Ve kullanıcı dostu fiyat performans sunuyor. Ben kartımla çok memnunum dostum 3 de 1 fiyatına rakibi Nvidia nın içinden geçiyorum üstelik sorunda yaşamıyorum. Sen Nvidia'nın ceplerini doldurmaya devam et belki bu kadar övüp rakip firmayı gömmeye çalışıyorsun diye sana 1050Ti yollarlar. AA pardon o kart sürekli crash yiyor ve yazilim desteği bitmişti ama boşver eski kartta olsa arkasında durmasına gerek yok senin için Nvidia ismi olması yeterliAh yazık AMD'ninde midesi hassas ya ona vegan akım verelim İntel 10.Nesil kullanmasın yaramaz ona,AMD 3. Nesilde biraz tıkar en iyisi 12. Nesil alsın hep ya da Ryzen 5. Nesil yazalım hassas kızımıza 3200 MHZ Ramlerde şişkinlik yapar 3600 koyalım, aa bu marka olmaz o olsun, ağzınla hatalarla uğraşmayı seven adam kartı diyorsun bu nedir dostum birisi 10k verip sistem alacak hatalarla uğraşacak. Ben kendim çözdüm hataları ama niye uğraşayım ya para veriyorum buna. AMD ekran kartları SSD yüzünden Wattman hatası alıyorsa vay onun haline... %90 sistem kaynaklıymışta bilmem yeni nesilde sorun yokmuşta ya eski nesil sorunlu ise nasıl AMD melek oldu anlamıyorum adını kendin koydun eskiler sorunlu diyorsun AMD niye yazılımsal diyip sattığı malın arkasında durmuyor? Yeni nesilde masummu sence şu yukarıdaki insanların suçu AMD ye senin gibi fanboylar yüzünden ucuz diyerek para vermesimi, adam şimdi Nvidia kart alınca sıkıntı çıkarmayacak sistemini AMD kartı tercih etti diye mi zararına satsın ya da hatalarıyla kullanmaya devam etsin? Hâla daha Technopata,Modarta, PCH foruma, buraya haftada 2 AMD konusu açılıyor insanlara loto gibi kart mı dağıtacak kötü çıkan kaderine razımı olacak dostum yapmayın Allah aşkına... Nvidia sistem seçmiyor AMD seçiyor, Nvidianın 10 kullanıcısında 9 u memnun 1 ininde sorunu neyse çözüyor AMD nin 10 da 7 si iyi diye biz bile iyimser tablo çizmeye çalışıyoruz yalandan yere ki destekte vermiyorlar. Ben AMD de kullandım diyorum ayrıca 1650s ten 3060 a geçmedim, DA foruma özel sisteme geçtim ki kartı 6500XT, onu satıp 3060 a geçtim ve hâla Rx590 kullandığımı tekrarlıyorum. Kasa kapağı açmakla wattman hatası çözüyorsan sana helal olsun reis AMD seni mühendis olarak işe alsın. Selametle,Kartına dikkat et hassas midesi bozulmasın etli 01 kodu yollama.
Senin anlamadığın şey senin kartın sorunsuz diye diğer hatalı yok sayılamaz. Kart ucuz diye hata verecek diye bir şey de yok.Getir bir hizmet sunuyor AMD ise bir ürün, verilen hizmet memnun etmezse birdaha o hizmeti almazsın olur biter ama bir ürün hatalıysa üretici arkasında durmalı Nvidia bunu yaparken AMD yapmıyorsa sıkıntı vardır. AMD eskiden hatalıydı şimdi değil diye bir şey yok,AMD o günde hatalıydı bu günde hatalı sadece hatası 10 kullanıcıdan 8 i ise bu gün 7 ye düştü ama rakibi 10 kullanıcıda 1 hata olan Nvidia. Ayrıca bir süre destek verilir kesilir dediğin kartların hâla güncellemesi geliyor,bu iki kanattada aynı.Kartımla mutluyum dostum. Adı üstünde eski nesil bir yere kadar güncelleme verirsin yeni teknolojileri katarsin daha sonra üretimi durur. Hala eski sorunlu AMD kartları kullandıran tr ekonomisi utansın. Eskiden kötüyse şuanda kötüdür mantığı gördüğüm en aptalca mantık dostum. Getir tr de ilk kurulduğunda ilk 5 yıl kendi sermayesinden yedi hatta pes edeceklerdi tutmuyor bu iş olmaz batacağız diye ama şuan bambaşka bir firma. Marka desteği aldı reklamlar sponsorluklar yenilikler ayrıcalıklar eklendi. Senin kafanla düşünmek gerekirse kötü geçmişi olan ama şuan milyon dolarlık eden bütün marka ve firmaların piyasada olmaması gerekirdi. AMD diye dalga geçtiğini eskiden hatalıydı şuan değilse banane diye dalga geçtiğini kart her sene daha da fazla satıyor daha da üstüne koyuyor. Ve kullanıcı dostu fiyat performans sunuyor. Ben kartımla çok memnunum dostum 3 de 1 fiyatına rakibi Nvidia nın içinden geçiyorum üstelik sorunda yaşamıyorum. Sen Nvidia'nın ceplerini doldurmaya devam et belki bu kadar övüp rakip firmayı gömmeye çalışıyorsun diye sana 1050Ti yollarlar. AA pardon o kart sürekli crash yiyor ve yazilim desteği bitmişti ama boşver eski kartta olsa arkasında durmasına gerek yok senin için Nvidia ismi olması yeterli