Neler Yeni

Rx 7900 xt mi yoksa rx 9070 xt mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Hasan Berat
Şu anda olmuyor ama nisan ayına doğru yayıncı sistemleri gelmeye başlar o zaman bütçenize uygun sistem çıkacaktır.
Zaten Nisan aynın ortasında alıcam sıstemı sadece su anda bır seylerı kararlastırmak ıstıyorum o yüzden forumdan yardım almaya çalısıyorum

aykut407

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Aykut Aykut
mATX düşünür müsün ve indirim beklerim acelem yok dersen güncel fiyatlardan bir sistem önereyim. Lütfen hepsini tek tek araştır belki aklına yatmayan bi parça olur.
Düşünürsen eğer
Kasa: Asus AP201 TG - TIKLA =2.699
Anakart: Asrock B850M Pro RS - TIKLA - 7599
İşlemci : 7500F - TIKLA = 5.941
PSU: FSP 850W Gold (Bunun için indirimi kovala ben 5k ya aldım ) - TIKLA =6.049
Ram: XPG alabilirsin yada daha F/p Lexar'lar var anakart destekli = ort 5.000
Fan: Thermalright Tl-m12 F/P bence ort tane fiyatı x adet =384x3= 1150 - TIKLA
Kule Tipi Soğutma: Deepcool AK620 - TIKLA = 2.149
EKRAN KARTI= 9070xt 30-32k sabırlı olursan indirimli vs 29- 29,5 k arası bulursun = 30k diyelım
SSD: seçimine bırakıyorum ve ona da 3k yazıyorum

Toplamda 60 - 63 yapıyor ama indirim kovalarsan bunu 55k ve alta çekersin çok rahat.

Anakartı b650m seviyesine de inebilirsin ama iyi bir b650 zaten fiyatsal bu skalada, biraz daha f/p alayım dersen fiyatı aşağılara çekebilirsin ama bu sefer soğutma blokları ve diğer konularda sıkıntı çekmezsin ama maliyeti düşürmek için feragat etmiş olursun gerek var mı bence yok ama sana kalmış.
Ramleri direkt sarı siteden sana yakın satıcılardan deneyerek alabilirsin. Ram kolay kolay bozulmuyor.

Bu sistem acele eden birisi için pahalı gelir ama sabırlı birisi bu sistemi 50k ya dizer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Hasan Berat
mATX düşünür müsün ve indirim beklerim acelem yok dersen güncel fiyatlardan bir sistem önereyim. Lütfen hepsini tek tek araştır belki aklına yatmayan bi parça olur.
Düşünürsen eğer
Kasa: Asus AP201 TG - TIKLA =2.699
Anakart: Asrock B850M Pro RS - TIKLA - 7599
İşlemci : 7500F - TIKLA = 5.941
PSU: FSP 850W Gold (Bunun için indirimi kovala ben 5k ya aldım ) - TIKLA =6.049
Ram: XPG alabilirsin yada daha F/p Lexar'lar var anakart destekli = ort 5.000
Fan: Thermalright Tl-m12 F/P bence ort tane fiyatı x adet =384x3= 1150 - TIKLA
Kule Tipi Soğutma: Deepcool AK620 - TIKLA = 2.149
EKRAN KARTI= 9070xt 30-32k sabırlı olursan indirimli vs 29- 29,5 k arası bulursun = 30k diyelım
SSD: seçimine bırakıyorum ve ona da 3k yazıyorum

Toplamda 60 - 63 yapıyor ama indirim kovalarsan bunu 55k ve alta çekersin çok rahat.

Anakartı b650m seviyesine de inebilirsin ama iyi bir b650 zaten fiyatsal bu skalada, biraz daha f/p alayım dersen fiyatı aşağılara çekebilirsin ama bu sefer soğutma blokları ve diğer konularda sıkıntı çekmezsin ama maliyeti düşürmek için feragat etmiş olursun gerek var mı bence yok ama sana kalmış.
Ramleri direkt sarı siteden sana yakın satıcılardan deneyerek alabilirsin. Ram kolay kolay bozulmuyor.

Bu sistem acele eden birisi için pahalı gelir ama sabırlı birisi bu sistemi 50k ya dizer.
Teşekkür ederim 50 k ustune cıkmam baya zor cunku butcem 38 k civarındaydı zar zor 50ye cektım zaten ama yinede onerın ıcın sagol nı sekıl bakıcam rx 9070 xt almasam da olur rx 7800 xt de yeter bana yada dedıgım gıbı 7900 xt alırım

aykut407

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Aykut Aykut
Teşekkür ederim 50 k ustune cıkmam baya zor cunku butcem 38 k civarındaydı zar zor 50ye cektım zaten ama yinede onerın ıcın sagol nı sekıl bakıcam rx 9070 xt almasam da olur rx 7800 xt de yeter bana yada dedıgım gıbı 7900 xt alırım
Acele etmezsen 50k dizersin dediğim gibi ama acelem var diyorsan tabi ki diğer öneriler daha mantıklı olacaktır. Mesala Psu farklı bi markada 4.5k bulabilirsin gold ATX 3.0 olarak cünkü benim önerdiğim ATX 3.1.
Anakartı 4k ya kadar indirebilirsin. soğutucularda cok bi şey yapamazsın. işlemci ddr5 de en f/p işlemci onda da yapamzsın kasa desen PSU lu kasa alayım dersen belki toplam fiyatta inmiş olur ama PSU lu kasalardaki PSu performansını iyi araştırman lazım pirince giderken evdeki bulgurdan olmanın anlamı yok.
Bir de senin fiyatını aşağı çekecek en iyi yöntem sarı siteden deneyerek ikinci el alman.
Dikkat et dolandırıcı çok ama.
Yardıma ihtiyacın olursa yazabilirsin iyi forumlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Hasan Berat
Acele etmezsen 50k dizersin dediğim gibi ama acelem var diyorsan tabi ki diğer öneriler daha mantıklı olacaktır. Mesala Psu farklı bi markada 4.5k bulabilirsin gold ATX 3.0 olarak cünkü benim önerdiğim ATX 3.1.
Anakartı 4k ya kadar indirebilirsin. soğutucularda cok bi şey yapamazsın. işlemci ddr5 de en f/p işlemci onda da yapamzsın kasa desen PSU lu kasa alayım dersen belki toplam fiyatta inmiş olur ama PSU lu kasalardaki PSu performansını iyi araştırman lazım pirince giderken evdeki bulgurdan olmanın anlamı yok.
Bir de senin fiyatını aşağı çekecek en iyi yöntem sarı siteden deneyerek ikinci el alman.
Dikkat et dolandırıcı çok ama.
Yardıma ihtiyacın olursa yazabilirsin iyi forumlar.
Asla 2.El ürün almam en kotu kanka cok zor durumda kalırsam rtx 4070 süperli hazır sistem tercih ederim

aykut407

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Aykut Aykut
Asla 2.El ürün almam en kotu kanka cok zor durumda kalırsam rtx 4070 süperli hazır sistem tercih ederim
Tercih meselesi tabi ki ama neyi aldığını biliyorsan ikinci el en avantajlı yöntem.
Kolaylıklar diliyorum.
Hazır sistemlerde ekran kartını yüksek tutmak için özellikle anakartı min seviyede tutuyorlar dikkatli olmanı tavsiye ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Hasan Berat
Tercih meselesi tabi ki ama neyi aldığını biliyorsan ikinci el en avantajlı yöntem.
Kolaylıklar diliyorum.
Hazır sistemlerde ekran kartını yüksek tutmak için özellikle anakartı min seviyede tutuyorlar dikkatli olmanı tavsiye ederim
Evet haklısın her şeyi goz onunda bulundururcam sıkıntı yoktur herkese teşekkür ederim

Shourd

80+ Gold
Hocam laptop gibi düşünmeyin, hdmi kablosunu ekran kartına takarsanız her zaman ekran kartını kullanırsınız ister oyun oynayın ister forumda gezin
doğru olabilir fazla laptop kulanmaktan akfam gitti sanırım ama yine bi fikir geldi kafama çift monitör olsa birii anakarta diğerini ekran kartına taksak yan monitörü nasıl olur

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Erdem
Rx 7900 xt mi alıyım yoksa rx 9070 xt mi kafam cok karısıtı ama bılmıyorum butcemı zorlıycam 50 bın tl butcem var sızce hangısnı alıyım bastan asagıya kasa toplıycam yada rx 7800 xt mı alsam butce bakımından rahat edebilmek için
5070 Ti bekle 40k ya düşecek

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Erdem
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Hasan Berat
9070 XT alabilir siniz ozmn
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben Teknoloji istiyorum diyor sanız 5070 alabilir siniz
Kanka sen benı anlamadın galiba 50 bin TL butcem var ve kasa toplıycam ekran kartı 40 bin TL olursa geri kalan 10 TL ile işlemci aldım hadi 7 bin lira 3 bın lıraya ne alabılırım powerım olmaz ssd alamam kasa alamam ekran kartının fanlarıyla mı oynıycam ben

Ardemmiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Kerem
7900xt kullanıyorum, takas yolu ile 9070xt geçmenin yollarını arıyorum hocam :) Düşünmeden direkt 9070xt basın geçin.
Bende de beyaz 7900gre var satıp 9070xt alsam mı diye düşünüyorum çok bi oyunda oynamıyorum valo gta5 filan kararsızım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,179
Üyeler
169,541
Son üye
Jovset
Top Bottom