Neler Yeni

Rx 9070 xt bazı oyunlarda crash problemi

Reaksiyon skoru
212
650w (648 12w kanalından veriyor) güç kaynağım var, 9800x3d kullanıyorum işlemci olarak, ekran kartım sapphire 9070 xt pure, battlefield 1 ve marvel rivals açtığım zaman directx crash hatası alıyorum, driver'ı ddu ile kaldır kur, format at, temiz kurulum yap vs vs her şeyi denedim, ne yapmak lazım her oyunda hata almıyorum.

Ekran kartı modeli ne?

Kartta, performans veya Eco mode switch tuşu varsaz performans moduna al.

Bir de anakart modelin nedir.

Eger çözüm olmazsa, sadece driver yükleyip dene. Minimal düzeyde

650w (648 12w kanalından veriyor) güç kaynağım var, 9800x3d kullanıyorum işlemci olarak, ekran kartım sapphire 9070 xt pure, battlefield 1 ve marvel rivals açtığım zaman directx crash hatası alıyorum, driver'ı ddu ile kaldır kur, format at, temiz kurulum yap vs vs her şeyi denedim, ne yapmak lazım her oyunda hata almıyorum.
Driver güncelleme notlarında yazmışlar

geçici çözüm olarak AMD Görüntü Denetçisi'ni devre dışı bırakın diyor bunu deneyebilirsin ama görüntü denetçisi ne oluyor bilmiyorum.

yada beta driver indir

Yazılım hatasıdır bir sonraki güncellemede düzeltirler muhtemelen 650w biraz sınır bi psu olmuş gibi ama

Driver güncelleme notlarında yazmışlar

geçici çözüm olarak AMD Görüntü Denetçisi'ni devre dışı bırakın diyor bunu deneyebilirsin ama görüntü denetçisi ne oluyor bilmiyorum.

yada beta driver indir
bi bakayım hocam eyvallah
Yazılım hatasıdır bir sonraki güncellemede düzeltirler muhtemelen 650w biraz sınır bi psu olmuş gibi ama
sanırsam öyle 2 driver çıkmış bu kart için ikisinde de aynı sorunu yaşadım. güç kaynağı yeter diye düşünmüştüm 2x8 pin kart sonuçta. ama occt testi yaptığımda 550w'a kadar çektiğini söylüyor benim anlamadığım 8x pin 150w güç vermiyor muydu nasıl 500w çekiyor. bi yandan da acaba psu yetmiyor diye mi crash veriyor diye düşünüyorum ama nette bu tarz sorunları yaşayan olmuş driver gibi de geliyor.

bi bakayım hocam eyvallah

sanırsam öyle 2 driver çıkmış bu kart için ikisinde de aynı sorunu yaşadım. güç kaynağı yeter diye düşünmüştüm 2x8 pin kart sonuçta. ama occt testi yaptığımda 550w'a kadar çektiğini söylüyor benim anlamadığım 8x pin 150w güç vermiyor muydu nasıl 500w çekiyor. bi yandan da acaba psu yetmiyor diye mi crash veriyor diye düşünüyorum ama nette bu tarz sorunları yaşayan olmuş driver gibi de geliyor.
sorun driver da tek 2x8 150 den fazla veriyor olmasi lazim oralar biraz karisik

sorun driver da tek 2x8 150 den fazla veriyor olmasi lazim oralar biraz karisik
düzeltirler umarım başka biri de aynı şeyi yaşıyordur çözümü bilir diye hatayı ekliyorum

Ekler

• 34534534.png
    34534534.png
    16.8 KB · Hit: 27
650 watt cok olmus hocam 500 yeterliydi ya 😀

Bende pulse 9070 xt var bf1 de sorun yaşamıyorum.

650 watt cok olmus hocam 500 yeterliydi ya 😀
hocam nitro plus almadım sonuçta 2x8 pin yeteceğini düşündüm 300w sabit güç çekse bile 12v kanalından 648w veren 80+ gold psu ile rahat kaldıracağını düşündüm. sitesinde de zaten 700w recommended diyor 50w için bizi mi kıracaklar yani :ROFLMAO::ROFLMAO:
Bende pulse 9070 xt var bf1 de sorun yaşamıyorum.
hocam driver sorunu herhalde, ama hangi driverı kurarsam kurayım çözemedim zaten sadece 2 driver varmış anladığım kadarıyla, kart yeni olduğu için önceki sürümleri kuramıyorum hata veriyor.

o psunun canı çıkıyordur :D one öyle bi sonraki güncellemeye çözerler bf1 de şu an bütün kartlar problem çekiyor nedense rivalsı anlayamadım ama.

o psunun canı çıkıyordur :D one öyle bi sonraki güncellemeye çözerler bf1 de şu an bütün kartlar problem çekiyor nedense rivalsı anlayamadım ama.
rivalsı bugün birkaç kere açtım dün verdiği crashi vermedi bir sıkıntı görmedim acaba tek seferlik mi verdi garip.

Geri