Rx 9070 xt mi? rtx 5070 ti mi?

TDP tek başına bir anlam ifade etmiyor. Oyun testlerini izle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

30 watt falan değil çok daha fazla
üff tg dünyanın en güvenilir karşılaştırma videolarını yapan kanal üff, bana hardware'den, gamersnexustan at. atmışken kendin de fine wine adlı videoyu izle.

TDP 304W değil 9070XT de o baktığın değer referans tasarımın TDP değeri, forumda kaç kişide referans 9070XT var?

Marka modellere göre TDP değeri değişiyor özellikle AMD de çok oynama var kart alırken modele göre aratın dostlar.

Örnek ASUS TUF 9070XT TDP 330W ve liste koyuyorum 360W 9070XT bile var. Listeyi TechPowerUp dan aldım.

NVIDIA kartlar da TDP oynamıyor tüm modeller de 300W bu yüzden boşuna tartışıyorsunuz.

1757127887953.webp

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
dlss 4 resmi olarak gelmemiş oyunlara bile kolayca dlss 4 ekleyebiliyorsun nvidia app üzerinden
Bu arada aylardır beklediğim Cronos New Dawn korku oyunu, Bloober Team in yaptığı varya az önce farkettim oyunda FSR4 desteği yok, FSR3.1 var. Driverdan açıldığını biliyorum ben resmi destekten bahsediyorum çünkü AMD hala driver yayınlamamış bu oyuna.
AMD nin en büyük hatası hala devam ediyor. @jombo sende hak veriyorsun zaten bu duruma.

Bu arada silent hill 2 yada dead space tarzı oyunları seviyorsanız bu oyunu kesinlikle oynayın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 2 ekran kartı arasında kaldım amd ekran kartlarında sıkıntılar ve soğutma problemleri varmış ve 2 ekran kartı arasında kaldım hangisini almalıyım ve hangi marka modele bakmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.
Oyun için alıyorsan 9070xt, aradaki farka değmez.

Son driverler sorunlu?

Arkadaşlar 2 ekran kartı arasında kaldım amd ekran kartlarında sıkıntılar ve soğutma problemleri varmış ve 2 ekran kartı arasında kaldım hangisini almalıyım ve hangi marka modele bakmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.
Nvidia Tercih edersen Çift ekran kullanıyorsan Discord gibi programlar kullanıyorsan yayın v.s yapıyorsan Müzik v.s ağırlıklı dinliyorsan Nvidia Kesinlikle tavsiye ederim Ekran kartının Bir çok teknolojisi yazılım destekleri ile Müzik dinlemeden tut Kamera ve Microfona kadar bir sürü Düzeltmesi mevcut Kamerada arka planı komple kaldırabilirsin Yada arka tarafa resim koyabilirsin mikrofonda gürültüyü bastırabilirsin arka sesleri kapatabilirsin Film izlerken Renkleri çok iyi düzeltebilirsin. Bunların dışında Oyunlarda amd oranla biraz az fps alırsın okadar.
AMD tercih edersen Yukarıda yazdıklarımı unut Direk Saf oyun performansı ile tanış hiç bir ayarı açmadan direk oyuna gir herşeyi en yükseğe al ve oyunların tadını çıkar :D He dersenki 4k oynuyorum fps yetmiyor FSR 4.0 aç DLSS Çok yakın görüntü kalitesi var artık 9000 Serisinde Performans ciddi iyileşiyor akıcı şekilde oynarsın 4k da FSR ile uzun sürede götürür.

Oyun için alıyorsan 9070xt, aradaki farka değmez.

Son driverler sorunlu?
Düzeltmesi geldi 3 gün sonra şuan sorun yok

Kim diyo bu sorunları anlamıyorum bu amd ekran kartı sorunu bi Türkiye’de var abi anlamadım gitti yabancı forumlara az girin bakın 9070xt yi adamlar öve öve bitiremedi ler adamlar deli gibi amd kart alıp kullanıyorlar ama hiçbiri sorun yaşamıyor nedense bizim ülkede sorun var daha kartı kullanmayan nvida fan boyları driver hatası var alma diyorlar arkadaş nvida da kartı yanlış kurarsan işi bilmeden iş yaparsan nvida da da siyah ekran sorunu çıkar sistem çöker nvida da da driver çöküyor amd de de çöküyor şu fanboyluğu bırakın artık adamlar tik tok ta 8gb 5060ti çok iyi alın aldırın diye 7800xt ye 5060ti dan kötü diyorlar ve harbiden buna inananlar var insanlara yanlış örnek olmayın ( senin yerinde olsam 9070xt alır geçerim hem fp bi kart 5070ti da çoğu oyunda yeni güncellemeden sonra 4-5fps artışıyla geçti testlere görü 1-2 oyunda da 5080 le aynı fps yi denk geliyor ama 1-2 oyunda 9070xt alıp işlemcini yada ankartını vb. Bileşeni yükselte bilirsin)

Kim diyo bu sorunları anlamıyorum bu amd ekran kartı sorunu bi Türkiye’de var abi anlamadım gitti yabancı forumlara az girin bakın 9070xt yi adamlar öve öve bitiremedi ler adamlar deli gibi amd kart alıp kullanıyorlar ama hiçbiri sorun yaşamıyor nedense bizim ülkede sorun var daha kartı kullanmayan nvida fan boyları driver hatası var alma diyorlar arkadaş nvida da kartı yanlış kurarsan işi bilmeden iş yaparsan nvida da da siyah ekran sorunu çıkar sistem çöker nvida da da driver çöküyor amd de de çöküyor şu fanboyluğu bırakın artık adamlar tik tok ta 8gb 5060ti çok iyi alın aldırın diye 7800xt ye 5060ti dan kötü diyorlar ve harbiden buna inananlar var insanlara yanlış örnek olmayın ( senin yerinde olsam 9070xt alır geçerim hem fp bi kart 5070ti da çoğu oyunda yeni güncellemeden sonra 4-5fps artışıyla geçti testlere görü 1-2 oyunda da 5080 le aynı fps yi denk geliyor ama 1-2 oyunda 9070xt alıp işlemcini yada ankartını vb. Bileşeni yükselte bilirsin)
Türkiyede hazır sistemlere bi bak istersen 9070xt nin yanına hangi config parçalar takılıyor AMD voltaj seven bir kart Oyüzden Kartı güzel beslemen lazım AMD de en büyük handicap Kaliteli PSU Ben yılda ortalama 1000 PC topluyorum ağırlıklı olarak AMD topluyorum Güç kaynaklarını her zaman sistemde en kaliteli parçadır yılda bana çok nadiren tek tük arızadan dolayı geri dönüş oluyor ama Burada amaç çok önemli Nvidia teknolojileri yabana atılacak gibi değil İnanılmaz bir konfor sağlıyor heleki 2-3 monitör ile kullanıyorsan .
AMD evet herzaman saf güç canavarı olarak tahtan inmesede Nvidia oranla Yazılımsal olarak eksikleri Çok fazla Bilinçli kullanıcı bu eksikleri bertaraf edebilir ama hiç bilmeyen kullanıcı arızalı diye geri getirdiğini biliyorum kasayı bu birazda Yapılacak işlere göre evriliyor.
Tek monitör sadece oyunsa amaç her zaman AMD öneririm bu bi gerçek ama Müzik video editleyecem Ağırlıklı 3 monitörde aktif kullanıcam OBS gibi yayın programları kullanıcam v.s dersen Ozaman Kesinlikle Nvidia öneriyorum

Türkiyede hazır sistemlere bi bak istersen 9070xt nin yanına hangi config parçalar takılıyor AMD voltaj seven bir kart Oyüzden Kartı güzel beslemen lazım AMD de en büyük handicap Kaliteli PSU Ben yılda ortalama 1000 PC topluyorum ağırlıklı olarak AMD topluyorum Güç kaynaklarını her zaman sistemde en kaliteli parçadır yılda bana çok nadiren tek tük arızadan dolayı geri dönüş oluyor ama Burada amaç çok önemli Nvidia teknolojileri yabana atılacak gibi değil İnanılmaz bir konfor sağlıyor heleki 2-3 monitör ile kullanıyorsan .
AMD evet herzaman saf güç canavarı olarak tahtan inmesede Nvidia oranla Yazılımsal olarak eksikleri Çok fazla Bilinçli kullanıcı bu eksikleri bertaraf edebilir ama hiç bilmeyen kullanıcı arızalı diye geri getirdiğini biliyorum kasayı bu birazda Yapılacak işlere göre evriliyor.
Tek monitör sadece oyunsa amaç her zaman AMD öneririm bu bi gerçek ama Müzik video editleyecem Ağırlıklı 3 monitörde aktif kullanıcam OBS gibi yayın programları kullanıcam v.s dersen Ozaman Kesinlikle Nvidia öneriyorum

ztn hocam nvidia yazılımda çığır aştı ama ben sadece oyun oynayacaksam dediğiniz gibi 9070xt öneririm he 9070xt le de render vb. İşlemeler yapılır ama nvida bu konuda çok daha başarılı

ztn hocam nvidia yazılımda çığır aştı ama ben sadece oyun oynayacaksam dediğiniz gibi 9070xt öneririm he 9070xt le de render vb. İşlemeler yapılır ama nvida bu konuda çok daha başarılı
tabii ki yapılıyor hatta ben bu konuda kendim test yaptım 4k blander testinde 9070xt malesef 3070ti ile aynı sürede işlem yapabildi kötü bir sonuç değil yapılıyor yani ama hangi seviyede birde Mesela OBS kullanan arkadaşlar 9070xt ile yayın açtığında oyun birde böyle çok detayın olduğu bir oyunsa aşırı bir çamurlaşma yapıyor allahtan işlemcileri güçlüydü Yayını işlemciye verdik Çamurlaşma gitti Çözümleri var bulunabiliyor Ancak Burada bahsettiğim en önemli handikap Ne için kullanıldığı Fanboyluğa gerek yok her şey delilleri ile ortada zaten akıllı adam araştırmasını güzel yaparsa zaten ne alacağına çokta net şekilde karar verebilir.

Yorumu okuyan arkadaşlar kanıt isteyebilir 3070ti ile kıyaslamak ortalığı karıştırabilir yanlış anlaşılmasın 4k ve 8k blander Raw image decode testi bu Genel olarak bir test değil bazı durumlarda 9070xt daha güçlü olabilir çünkü VRAM farkını yabana atmamak gerek ben sadece yaptığım testen bahsettim Kanıtıda internette görmüştüm onuda bırakayım üstüme gelmesin kimse :) Forumda ciddi manada Karalama yapılabiliyor :) korkuyorum artık.

1757134076737.webp

1757134086852.webp

Son düzenleme:
TDP 304W değil 9070XT de o baktığın değer referans tasarımın TDP değeri, forumda kaç kişide referans 9070XT var?

Marka modellere göre TDP değeri değişiyor özellikle AMD de çok oynama var kart alırken modele göre aratın dostlar.

Örnek ASUS TUF 9070XT TDP 330W ve liste koyuyorum 360W 9070XT bile var. Listeyi TechPowerUp dan aldım.

NVIDIA kartlar da TDP oynamıyor tüm modeller de 300W bu yüzden boşuna tartışıyorsunuz.

Alıntıyı görüntüle
Bu arada aylardır beklediğim Cronos New Dawn korku oyunu, Bloober Team in yaptığı varya az önce farkettim oyunda FSR4 desteği yok, FSR3.1 var. Driverdan açıldığını biliyorum ben resmi destekten bahsediyorum çünkü AMD hala driver yayınlamamış bu oyuna.
AMD nin en büyük hatası hala devam ediyor. @jombo sende hak veriyorsun zaten bu duruma.

Bu arada silent hill 2 yada dead space tarzı oyunları seviyorsanız bu oyunu kesinlikle oynayın.

keriz arkadaş tg dünyanın en güvenilir kanalı zaten üff diyip bir şeyler saçmalıyor ama hangi kanala bakarsa baksın 9070xt çok daha fazla güç tüketiyor.

ben 5070ti almak için olan avantajları yazdım boş boş 9070xt'nin de 304w tdp değeri var diyor eleman

RTX 5000 serisi, RX 9000 serisinden daha problemli şuana kadar. AMD'nin bahsettiğin sorunları eski de kaldı. NVIDIA RTX 40** ve 50** serisini ilk çıkardığı zamanlarda çuvalladı biraz ama 40** serisini toparladı sonradan. 50** serisi hala sorunlu.

Ha bir de nvidia app üzerinden eski oyunlara dlss 4 eklemeyi denedim.
rdr2 de oyun içinde bulunan dlss kalite ile benchmarkta 2 kez test ettim 112 alıyor(dlss2)
uygulamadan dlss 4 açıp yapınca 108 oldu 2 kez ama görüntüde ciddi fark var. Özellikle hareketliyken duman,ağaç ve uzak çizimlerde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,805
Üyeler
183,170
Son üye
TmXinhua
Geri