Attığın listedeki enerji tüketimleri kartların maximum çektiği. Tepe model nitro+ 340w çekmiş, 5070ti'da tepe model 312W çekmiş.
Kartların arasındaki fiyat farkı is dağlar, hadi diyelim şu sıralar önerilen sinerji'deki pny'nin extreme kartı o da 314W çekmiş.
https://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2025/03/power-1.png Bu da kitguru'nun incelemesinden. 360Wlık taichi kullanım senaryosunda 319W çekmiş, 5070ti 305W çekmiş. Buraya kadar size yazdım, bundan sonrası 5070ti merchantı arkadaşa.
Kısacası elle tutulur argümanlarınız yok. Bunu da ben kartı takıp kullanırım ıvır zıvırıyla uğraşmam diyenler için göz önünde bulundurdum yoksa kartı 230W'a kitleyip %1 performans kaybı(ki uğraşıp daha düşük güç tüketiminde performans kazancı elde edenler de var) ile kullananlar da var.
Artılarını sayıyormuşuz peh... TG aşırı güvenilirmiş

Attığı videolardaki %1 low performansına da hiç bakmıyor

Attığı videoda AMD ortalama 330-340W tüketime sahip(hadi diyelim doğru), nVidia'nın da 270Wlık bir tüketimi var. Seneye vurduğunda faturanda 250-300 lira fark oluyor. 20 sene kullansan Red Devil(videodaki kart oymuş) ile en ucuz 5070ti arasındaki fiyat farkı anca kapanıyor. Videodaki 5070ti ise TR'de en düşük 48 bin gördü onu katmadım bile. Şimdi gel gelelim RX 9070XT'nin artılarına
-(Gaming gecesinden yola çıkarsak) En ucuz Red devil 33 bin liraya satıldı, 5070ti ise 38 binden satıldı. Arada 5 bin lira fark var, 9600x alacağına 7800x3d, 7800x3d alacağına 9800x3d alabiliyorsun. Aman işlemci zaten yeterli 5070ti'm olsun istiyorum dersen, RTX 5070ti ve 5080'deki overhead sorunu neden daha iyi bir işlemci tercih etmen gerektiğini gösterebilir.
-FSR4'u da istediğin her oyuna injectleyebilirsin ve görüntü kalitesinin de RTX 5070ti'dan geri kalır yanı yok. MFG ıvır zıvır muhabbetine gerek yok, bu parayı veren adam MFG açmak istemez zaten 2-3 sene sonra da farklı karta geçer. Ha geçmiyorsa da Redstone güncellemesi var, bekleyip görürürüz.
-9070XT'yi aldığında kartımda eksik ROP var mı diye endişe etmene gerek yok, kutuda ne yazıyorsa o çıkıyor.
Canın istemiştir gidip 5070ti almışsındır, beni ilgilendirmez. Ama saçma sapan sebepler sunup bu bu yüzden aldım, o yüzden 9070XT tercih etmedim diye tartışmaya girme. Belki 5070ti super veya 5070 super olsa, daha iyi performansı aynı fiyatta verse tercih ederdim. Ama artık son kullanıcı nVidia'nın umurunda değil. Adamların %40 geliri sadece iki koca şirketin AI eğitmek için aldığı gpularla destekleniyor. Adamların gelirinde %1-%2 ya anca ediyoruz ya da etmiyoruz. Ben ömrümde nVidia'nın böyle saçma ***** driver sorunları ve donanım eksikliği sorunları yaşadığını görmedim. Bunlar daha ciddi sorunken yılda 250-300 lira fazladan elektrik tüketimi için(ki dediğim gibi iki küçük ayarla pek ala düşürülüyor, illa o kadar can sıkıcı bir durumsa) kartı tabiri caizse meze ettiler

Adamın kasasında bitfenix 750w bronze psu var, elektrik tüketimi ve sistem sağlığından bahsediyor, heyhat.