Ryzen 5 5600 rx 9070 xt yi 4k da besler mi sizce.
Sistemin hiç bir parçasını değiştirmeden rx 9070 xt takabiliyorum. Psum yetiyor. Peki am5 e geçmeye gerek var mı sizce? Yoksa r5 5600 darboğaz çok yapar mı sizce? %10 problem değil. Oc yapabilirim bu arada soğutucum iyi. Pearless Assasin var.
Ha bak bunu bilmiyordum biraz anlatır mısın neden darboğazı artıyor? FSR baya önemli bence çünkü acaba r7 5700x e geçsem fsr sorunu biter mi ya da sorun mimari mi anladığım kadarıyla mimari
FSR açtığın zaman 4K ham görüntüden değil, 1080p'den upscale edeceği için performansın 1080p'de aldığın FPS'leri alacaksın, 1080p'de de o sistemin darboğaz yapmamasının ve FPS'inin yükselmesinin imkanı yok. Yani aynı sistemle 1080p'de oynamış olacaksın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
AMD'de Frame Generation var mıydı şu an hatırlayamadım ama varsa onu kullanabilirsin, Frame Generation'da sorun olmaz.
En azından 2K'da darboğaz yapmayacak bir işlemciye geçersen FSR sorunu da ortadan kalkabilir.
FSR açtığın zaman 4K ham görüntüden değil, 1080p'den upscale edeceği için performansın 1080p'de aldığın FPS'leri alacaksın, 1080p'de de o sistemin darboğaz yapmamasının ve FPS'inin yükselmesinin imkanı yok. Yani aynı sistemle 1080p'de oynamış olacaksın.
AMD'de Frame Generation var mıydı şu an hatırlayamadım ama varsa onu kullanabilirsin, Frame Generation'da sorun olmaz.
En azından 2K'da darboğaz yapmayacak bir işlemciye geçersen FSR sorunu da ortadan kalkabilir.