RX 9070 xt vs RTX 5070

Yeni bir şey öğrendim arkadaşlar AMD nin 9000 serisi kartları için geçerli bir durum bu ÜRetici Vram sıcaklık limitini 105-110 derece olarak sınırlandırmış kartların Vram sıcaklığı 100 derecede ise normal kabul ediliyor zaten Garanti kapsamında bu sıcaklıklar ile Arızalanması söz konusu değil İlerisi içinde Korozyon hava akışı ve toz gibi faktörlerden sıcaklık 110 derecelere çıkarsa buradada GPU frekans kısıp yine 100 derecelere düşürüyormuş Tabi uzun vadede 100 derecelik bir sıcaklık Lehimlerin kopmasına ve Vram problemleriyle baş başa kalmanıza sebep oluyor. Üreticide zaten EKran kartı kullanıcılarını 2 yıl 1 değiştiriyorlar zaten Sıkıntı yok mantığı ile üretim yapıyorlar Bunu bilerek Satın alın arkadaşlar.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Oha bu nasıl saçma sapan bir şey ya tamamen tüketici kültürünü susitimal etme üzerine kurulu :D çok şaşırdım

fsr a gerek duymayan bir kart ama nativede bile kötü gözüken bir kart görüntü olarak 2k monitörünüz yoksa
Bu dediğiniz imkansız hocam. Native ayarlarda fxaa ve ya taa kullanan bir oyunda 9070xt neden kötü göstersin oyunu böyle bir şey olamaz ki. Ayrıca 2K kartı bile değil 4K kartı 9070xt.

Hocam şimdi durumun aslı şu elimde tam 9070xt li kasaya yetecek bütçe var ve işin sonunda hala öğrenciyim. Eğer 9070xt liyi alırsam bu ayki bana kalacak bütçe konusunda çok sıkıntıya gireceğim ancak 5070 li olanı alırsam öyle bir sıkıntıya girmem gibi duruyor. Aslında benim aklımdaki soru şu. Olur da 5070 li kasayı alırsam yarın öbür gün 9070xt almadım diye pişman olur muyum? Aklımdaki plan her iki kasa için de bu 1-2 ayı 7500f işlemciyle geçirmek daha sonrasında bulabilirsem inidirmde 7800x3d gibi bir işlemci alıp 7500f i satmak. Geriye yaslanıp bakınca biraz derde girip 9070xt almanın uzun vadeli olarak daha iyi bir yatırım olacağı düşüncesindeyim ancak nvidianın sektöre getireceği yeniliklerden de mahrum kalırım düşüncesi de korkutuyor. Anlayacağınız durumum bu. Siz olsanız ne yapardınız? Ha birde şöyle bir durum var aradaki 5000 tl yi sadece karta değil kaliteye de veriyorum gibi. Biri gigabyte biri asus sonuçta. Asusun daha kaliteli olduğuna hemfikiriz herhalde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tüm sitelerdeki tüm kasaları tüm varyasyonlarıyla bir arkadaş yardımıyla inceledik şu piyasada alınabilir en iyi iki kasa bunlardı. Şu an piyasa kötü gibi arkadaş bekle düşer diyor ben onunla aynı fikirde değilim. 1 ay bekleyip 3-4k dah aucuza alacaksam beklemenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Hocam şimdi şöyle 2k ve 4k da 7800x3d ye pek gerek yok CS ekran kartına bakıyor artık 7500f de valorant da gayet yeterli 2k da kullanıcak iseniz 5070 yeterli fakat derseniz ben 4k ya da çıkarım 9070xt daha mantıklı olur ne yapacağınıza bağlı

500 tane forum var bakabilirsiniz, eskiden bir modlama sitesinde moderatördüm bazen böyle konulara açılırdı bende anlatırdım amd yi oradada kötülerdim dc sunucusunda hala moderatörüm 20 bin 4 bin aktif geziniyor amd kullananlarda hep grafikler daha kötü gözüküyor maks olsada birşeyi değiştirmiyor

Hocam şimdi şöyle 2k ve 4k da 7800x3d ye pek gerek yok CS ekran kartına bakıyor artık 7500f de valorant da gayet yeterli 2k da kullanıcak iseniz 5070 yeterli fakat derseniz ben 4k ya da çıkarım 9070xt daha mantıklı olur ne yapacağınıza bağlı
Hocam 3440*1440 pikselde kullanacağım onun üzerine çıkmam muhtemelen. Monitörüm wide monitör 3440*1440 px

tabi orada moderatör olduğumuz için ağzıma geleni rahatlıkla sayıyordum laf atanıda banlıyordum fakat sıktı bıraktım şuan

Yeni bir şey öğrendim arkadaşlar AMD nin 9000 serisi kartları için geçerli bir durum bu ÜRetici Vram sıcaklık limitini 105-110 derece olarak sınırlandırmış kartların Vram sıcaklığı 100 derecede ise normal kabul ediliyor zaten Garanti kapsamında bu sıcaklıklar ile Arızalanması söz konusu değil İlerisi içinde Korozyon hava akışı ve toz gibi faktörlerden sıcaklık 110 derecelere çıkarsa buradada GPU frekans kısıp yine 100 derecelere düşürüyormuş Tabi uzun vadede 100 derecelik bir sıcaklık Lehimlerin kopmasına ve Vram problemleriyle baş başa kalmanıza sebep oluyor. Üreticide zaten EKran kartı kullanıcılarını 2 yıl 1 değiştiriyorlar zaten Sıkıntı yok mantığı ile üretim yapıyorlar Bunu bilerek Satın alın arkadaşlar.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Hiç dikkat etmemiştim bir test edeyim

Hocam 3440*1440 pikselde kullanacağım onun üzerine çıkmam muhtemelen. Monitörüm wide monitör 3440*1440 px
Dediğim gibi tamamen bütçenize bağlı iki sistemde işinizi hayli hayli görür

profesyonel kullanım seneryoları olmayan gündelik kullanıcı için oyun oynayan biri için 9070xt daha iyi bir karttır

daha güçlüdür

ekran kartı seçimimde vram i 1. etken olarak görmem bu karşılaştırmada da 1. etken olarak görmem

ama 5060ti vs 5070 karşılaştırmalarında bile boş beleş 5060 ti al 5070 de 12 gb vram var 5060 ti da 16 gb demeye cesaret edebiliyorlarsa

9070xt vs 5070 de 9070xt nin daha güçlü bir kart olduğunu biliyorsak bu sefer bu kartın +4gb vramini de artı olarak sayarım

bütçe doğrultusunda hangi kartı seçersen seç hata yapmış olmazsın
ama bütçe yetiyorsa 9070xt daha iyi bir tercihtir

Hiç dikkat etmemiştim bir test edeyim

Dediğim gibi tamamen bütçenize bağlı iki sistemde işinizi hayli hayli görür
hocam bu arada iki kasada da 750w 80+ fsp marka psu var. 750w 5070 i hayli hayli besler de 9070xt yi besleyebilir mi bu da şimdi aklıma geldi.

hocam bu arada iki kasada da 750w 80+ fsp marka psu var. 750w 5070 i hayli hayli besler de 9070xt yi besleyebilir mi bu da şimdi aklıma geldi.
750w besler merak etmeyin kendim 2k da test ettiğimde kart maksimum 370 watt çekti geri kalanı da 150-200 çekse yine yeter

İki hazır sistem arasında kaldım. İkisi de aynı özelliklere sahip

ryzen 5 7500f işlemci
2*16 32 gb ram
1 tb ssd
750w 80+ kasa

Ancak birinde Gigabyte rtx 5070 windforce oc ekran kartı varken diğerinde; (Bu sistemde giriş seviye gigabyte anakart var)
Asus prime 9070xt oc ekran kartı bulunuyor. (Bu sistemde de giriş seviye asus anakart bulunuyor)

Bir sistem 46500 tl ye gelirken diğeri 51500 tl ye geliyor. Yani sadece 9070xt için +5000 tl para ödemiş oluyorum. Buna değer mi? Görüşlerinizi bekliyorum.
Hocam şahsen benim fikrim hiç bir öğrencinin bütçesini sarsmaması, kendini zora sokmaması yönünde. Eğer bütçeniz sistem aldıktan sonra da rahat toparlanıyorsa ve 4K da oyun oynamak istiyorsanız 9070xt'ye yönelin kesinlikle. Yok ben 2K'da takılırım diyorsanız 5070 daha mantıklı olur cebinizde de biraz paranız kalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,141
Üyeler
183,389
Son üye
Serhadreis
Geri