RX 9080 xt Kesin Çıkıcak mı?

MccuddeN

80+
Reaksiyon skoru
76
Bu ekran kartı kesin çıkıcak mı ben rtx 5070 ti almayı düşünüyordum ama 9080 çıkıcaksa biraz daha beklicem.

Bu ekran kartı kesin çıkıcak mı ben rtx 5070 ti almayı düşünüyordum ama 9080 çıkıcaksa biraz daha beklicem.
Kesin değil, direk açıklama yapılmadı fakat %90 çıkacaktır kankam, ama özelliklerine bakarsan rakibinin 5070ti olacağını hiç sanmıyorum. 32gb rami olacak diyorlar yani ana rakipi 5090 olacaktır muhtamelen, en kötü 5080 super.

kesin bir bilgi yok. amd bakti guzel is yapiyorum firsat bu firsat deyip muhtemelen cikarmiyacagim dedigi ust segmentte urun cikaricak. ama kesin cikaricak diyen yalan soyluyordur.

Kesin değil, direk açıklama yapılmadı fakat %90 çıkacaktır kankam, ama özelliklerine bakarsan rakibinin 5070ti olacağını hiç sanmıyorum. 32gb rami olacak diyorlar yani ana rakipi 5090 olacaktır muhtamelen, en kötü 5080 super.
Kesin diyemeyiz.. AMD orta segment kartları hedef aldığını söylemişti. hatta üst segment çıkacak mı sorularına "32 gb olacak" diye ti'ye almıştı

Kesin diyemeyiz.. AMD orta segment kartları hedef aldığını söylemişti. hatta üst segment çıkacak mı sorularına "32 gb olacak" diye ti'ye almıştı
Çok takip etmiyorum dedikoduları gördüğümü söyleyip tahmin yaptım sadece senin dediğin daha mantıklı geldi kulağıma.

Söylentiler genelde tutuyor EN ERKEN 3-4 ay sonra görürüz. RTX 5080ten daha iyi olacak deniyor ancak tamamen beklenti. Fiyat beklentim rtx5080in %80-%90i civarında olur.

Bence çıkabilir hocam ama diğer arkadaşın. Dediği gibi 32 vramli 5090 rakibi olabileceğini sanmıyorum 5080 e rakip olur ve vram avantajıda olur herzamanki gibi tahminimce 20 veya 24 vram kullanırlar

Çıkarsada çok tercih edilmez çünkü yüksek segmentte NVIDIA tekel maleseff, 32GB VRAM koysa bile yapay zekada NVIDIA dan hızlı olamaz, şişirilmiş balon olucak yani 9080XT, zaten 9070XT bile TDP si çok yüksek 350W.

3gb modülleri kullanarak yapıcaklar Demekki biraz pahalı bir kart olabilir veya 3Gblık bellekler ucuzladıysa bilemem bir sonraki seride bekliyordum 3Gb lık bellekleri
(Şuan 2gb kullanıyor bundan dolayı max 16 veya 24 yapabiliyorlar şimdi max 36gb veya 24 gb vramleri kartlar görebiliriz) orta seviyede

Çıksa da 35 bin TL'nin üstünde olursa alınmaz. 450 Watt TDP nedir ya, direkt baraj kurup hidroelektrikle beslemek lazım bunu PSU dayanamaz buna.

Yüksek segmentte nvdia rakip olamadılar yıllarca, ayaklarına sıkarlar çıkarırlarsa. Bu politika bence şimdilik iyi.

Çıkarsada çok tercih edilmez çünkü yüksek segmentte NVIDIA tekel maleseff, 32GB VRAM koysa bile yapay zekada NVIDIA dan hızlı olamaz, şişirilmiş balon olucak yani 9080XT, zaten 9070XT bile TDP si çok yüksek 350W.

İlk 3Gb bellek modülünü kullanan ekran kartı olacak ama bu şekilde bu kısmınada bakmak lazım bazı şeyleri düzgün başarırsa belki bellek boyutu arttığı için hızlarıda artar daha performanslı şeyler bile görebiliriz bu durumda ve redstone sayesinde amd kartların rt performansı eskisi kadar kötü değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,167,078
Üyeler
185,372
Son üye
KOS_Memoo
Geri