öyle hocam ben de başka birkaç kişiyle konuştum istersen gel kendin dene öyle bir ses yok dediler. Aslında benim kartı aldığım adam da öyle demişti dönüp tekrar yazdığımda da ısrarla hiçbir ses duymadığını iddia ediyor bir şey de diyemiyorum suratına yalancısınız desem sen geldin test ettin duymadın sonradan kendin yapmışsın diyecek cidden illet bi şey şansa da almadan önce hiç haberim yoktu bu kronik sorundanGenel her amd kartta yok ancak. Benim 7800xt bebek gibi sessiz.
Ne zaman aldınız tam olarak?öyle hocam ben de başka birkaç kişiyle konuştum istersen gel kendin dene öyle bir ses yok dediler. Aslında benim kartı aldığım adam da öyle demişti dönüp tekrar yazdığımda da ısrarla hiçbir ses duymadığını iddia ediyor bir şey de diyemiyorum suratına yalancısınız desem sen geldin test ettin duymadın sonradan kendin yapmışsın diyecek cidden illet bi şey şansa da almadan önce hiç haberim yoktu bu kronik sorundan
muhtemelen cw varBu sorunun nereden kauynaklandığını bulmak için çok uğraştım kasa bile değiştirdim sonunda fark ettim ki ekran kartı yük altındayken mesela cyberpunk oynarken bildiğiniz elektrik cızırtısı sesi geliyor oyuna alt tab attığım anda bile düzeliyor. Bunun sebebi nedir kartı alırken furmark testi yaptığımda pek duyulmadığından dikkat edememiştim. Yani oyunun sesi olmadığında rahatsız edici seviyede bile olabiliyor
hocam daha öncesinde 6600xt ekran kartı almıstım hiç ses gelmiyordu 2-3 hafta kullanımımdan sonra çok fazla olmasa da birden coil whine sesi gelmeye baslamıstı, normal oldugunu söylediler oyundayken sesi rahatsız da etmiyordu fakat ben yine ekran karıtmı değiştirmek istedim ve aldıgım kartı tekrardan saattım bu sefer 6800xt ekran kartı satın aldım 1 hafta kullan sorunsuz sessiz bi şekilde kullandım sonrasında coil whine sesi cıkarmaya basladı ufaktan ve o şekilde kullanıyorum su anda. Sorunun sadece ekran kartından kaynaklandıgını sanmıyorum psu dan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama ne yapmam gerek bilemiyorumBu sorunun nereden kauynaklandığını bulmak için çok uğraştım kasa bile değiştirdim sonunda fark ettim ki ekran kartı yük altındayken mesela cyberpunk oynarken bildiğiniz elektrik cızırtısı sesi geliyor oyuna alt tab attığım anda bile düzeliyor. Bunun sebebi nedir kartı alırken furmark testi yaptığımda pek duyulmadığından dikkat edememiştim. Yani oyunun sesi olmadığında rahatsız edici seviyede bile olabiliyor
bir hafta fln olacakNe zaman aldınız tam olarak?
valla hocam ben kasa değiştirdiğimde psu da değişti 600 wattan 750ye çıktı sanki sorun azıcık azaldı ama hala var bence kesin bir çözümü yok şu an tek ümidim kartın yanmamasıhocam daha öncesinde 6600xt ekran kartı almıstım hiç ses gelmiyordu 2-3 hafta kullanımımdan sonra çok fazla olmasa da birden coil whine sesi gelmeye baslamıstı, normal oldugunu söylediler oyundayken sesi rahatsız da etmiyordu fakat ben yine ekran karıtmı değiştirmek istedim ve aldıgım kartı tekrardan saattım bu sefer 6800xt ekran kartı satın aldım 1 hafta kullan sorunsuz sessiz bi şekilde kullandım sonrasında coil whine sesi cıkarmaya basladı ufaktan ve o şekilde kullanıyorum su anda. Sorunun sadece ekran kartından kaynaklandıgını sanmıyorum psu dan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama ne yapmam gerek bilemiyorum
merak etme hocam cw nin karta herhangi bir zararı yok, sorunun asıl kaynagı ekran kartı ama cıkan sesin şiddetini pusnun kalitesi de etkiliyor benim görüşüm böylebir hafta fln olacak
Mesaj otomatik birleştirildi:
valla hocam ben kasa değiştirdiğimde psu da değişti 600 wattan 750ye çıktı sanki sorun azıcık azaldı ama hala var bence kesin bir çözümü yok şu an tek ümidim kartın yanmaması
PSU'nun kalitesi bi tık etkiler ama gidip sesi kesemez PSU bozuk değilse tabii.merak etme hocam cw nin karta herhangi bir zararı yok, sorunun asıl kaynagı ekran kartı ama cıkan sesin şiddetini pusnun kalitesi de etkiliyor benim görüşüm böyle
Aldığınız kişi ve kuruma iade yapın bence. rx 580 kullanırken coil whine vardı, cidden başlarda çekilmez oluyor. Sonrasında alışabilirsiniz ancak sessiz bir kart kullanma ihtimalinizde olabilirdi.bir hafta fln olacak
Mesaj otomatik birleştirildi:
valla hocam ben kasa değiştirdiğimde psu da değişti 600 wattan 750ye çıktı sanki sorun azıcık azaldı ama hala var bence kesin bir çözümü yok şu an tek ümidim kartın yanmaması
Benim rx6600'da da varben 7800xt'de de bulunuyor![]()
hocam 2.el kart alırken test edip aldım bir haftaya yakındır da ben de zaten adam baştan gelip test ettin ses fln yoktu çekti bu saatten sonra iade kabul etmez hem verdim yine güçlü bi kart alsam yine o ses olabilir diyorlarAldığınız kişi ve kuruma iade yapın bence. rx 580 kullanırken coil whine vardı, cidden başlarda çekilmez oluyor. Sonrasında alışabilirsiniz ancak sessiz bir kart kullanma ihtimalinizde olabilirdi.