Neler Yeni

Rx6900xt 4k sistem toplamak için ne kadar bütçe ayırmalıyım ?

A_M_D_C_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
AMDci
4K oyun oynamak için bir kasa toplayacağım. monitörsüz ortalama ne kadar bütçe ayırmam mantıklı olur ? 2.el toplamayı düşünüyorum ve şuan almayacağım sadece piyasa araştırması yapıyorum. 4k 60fps çoğu oyunu rahatlıkla yüksek ayarlarda oynayabileyim yeter. benim kafama 2 şey takıldı;

****sizce ileriye dönük olsun diye r5 8400f + rx6900xt olarak toplarsam darboğaz yaşar mıyım veya mantıklı olur mu?

****yoksa r7 5700x3d + rx6900xt şeklinde toplarsam daha performanslı mı olur. ikisi içinde ortalama olarak 2.el piyasasını merak ediyorum yardımcı olursanız teşekkürler. ( Lütfen bütçe sormayın bütçem şuan yok biriktirip alacağım :D )

am5 toplamak çok daha mantıklı geliyor ama iki işlemcinin performansını da pek karşılaştıracak bilgim yok size danışmak istiyorum. sizce am5 toplarsam çok bi performans kaybı olur mu oyunlarda ?

D3ATHLY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
881
İsim
Y K
imzamdaki sisteme bakabilirsin, akıyor, am5'e geçmeye şuan için gerek yok, tabi çok güçlüsüne geçmedikçe. God of war ragnarök 4k ultra 90-100 fps arası veriyor. FSR falan kapalı iken

A_M_D_C_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
AMDci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
acaba 2.el olarak tahminen ne kadara toplayabilirim ? görsel olarak hiçbir beklentim yok 10tl ucuza gelecekse domates kasasına bile toplarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

imzamdaki sisteme bakabilirsin, akıyor, am5'e geçmeye şuan için gerek yok, tabi çok güçlüsüne geçmedikçe. God of war ragnarök 4k ultra 90-100 fps arası veriyor. FSR falan kapalı iken
acaba 2.el olarak tahminen ne kadara toplayabilirim ? görsel olarak hiçbir beklentim yok 10tl ucuza gelecekse domates kasasına bile toplarım.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Yunus Şahin
Değişir. Kimisi 10K'ya satar kimisi 12K'ya. Hangisi denk gelirse. Dizmişken DDR5, AM5 diz ileride yükseltme yapman kolay olur.

ruaF1912

80+ Bronze
Toplamışken AM5 bir sistem toplamak daha mantıklı olur, ileride upgrade yaparken ekstra masraf çıkmaması çok önemli bence, çünkü ekonomik koşullar gereği, ülke de her şey ateş pahası olmaya devam ediyor ve gelecek seneler de upgrade biraz bütçeyi sarsabilir,

A_M_D_C_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
AMDci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değişir. Kimisi 10K'ya satar kimisi 12K'ya. Hangisi denk gelirse. Dizmişken DDR5, AM5 diz ileride yükseltme yapman kolay olur.
acelem yok ucuz parça buldukça alıp bekletebilirim hocam ama ortalama olarak bir fiyat belirmesini istiyorum kafamda. yani 20k biriktirmem gerektiği bilinciyle 40k biriktirmem gerektiği bilinci arasındaki fark önemli benim için. am5 daha çok ilgimi çekiyor benimde

Toplamışken AM5 bir sistem toplamak daha mantıklı olur, ileride upgrade yaparken ekstra masraf çıkmaması çok önemli bence, çünkü ekonomik koşullar gereği, ülke de her şey ateş pahası olmaya devam ediyor ve gelecek seneler de upgrade biraz bütçeyi sarsabilir,
haklısınız bende am5 tarafına daha yatkınım muhtemelen am5 yöneleceğim.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Yunus Şahin
acelem yok ucuz parça buldukça alıp bekletebilirim hocam ama ortalama olarak bir fiyat belirmesini istiyorum kafamda. yani 20k biriktirmem gerektiği bilinciyle 40k biriktirmem gerektiği bilinci arasındaki fark önemli benim için. am5 daha çok ilgimi çekiyor benimde

haklısınız bende am5 tarafına daha yatkınım muhtemelen am5 yöneleceğim.

Acelen olsun. 2-3 ayda diz. Yeni yıldan sonra her şeye zam gelir. Alabiliyorken şimdiden al sonraya bırakma.

Kheyball

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Rıdvan
6900XT alarak başla, devamında anakart işlemci ram üçlü satan birini bulman lazım hatta ekran kartsız kasa satan birini bulup işi kapatırsın.

A_M_D_C_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
AMDci
6900XT alarak başla, devamında anakart işlemci ram üçlü satan birini bulman lazım hatta ekran kartsız kasa satan birini bulup işi kapatırsın.
am5 olarak düşünürsek ne kadar tutar tahminen ?

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Doğan gelişigüzel
am4 en kötü ryzen 5600, bence artık am4 para yatırma am5 7500f ile diz sistemi ramleri min 32 gb yap ve cl değeri düşük ramler mhz yüksek seç ddr5 sistemde 7500f + 6900 xt gayet güzel olur kendini 6900 xt diye şartlama 6800xt de çok yakın performans veriyor ve 2. el olarak aralarında 2 3 bin tl çok rahat oynuyor bilgin olsun 4k monitör olarakda 60 fps alma bence 100 ve üzeri hz almaya bak daha keyifli olur ben 60 hz aldım ama sonradan keşke dedim 144hz candır. kendi imzamdaki sistemde örnek alabilirsin 750 w altına inme powerda fazla güç çekiyorlar. oc vs işlerine çok meraklı vs değilsen deli gibi anakartada para gömme a620 bile işini görür (en ucuz am5 anakart diye bakip msi a620 alma msilerda geç açılma expo vs problemleri fazladı ilk başlarda bios ile düzelmedi ise msi am5 de tavsiye etmiyorum ) maksat bütce dostu olsun sarı site ve buraya 2. el kartlarda bol bol bak nerden denk getirirsen uyguna alırsın önce ekran kartını al bence fiyatlar uçmadan kapat bi tane https://www.facebook.com/groups/gpuworld

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,030
Üyeler
160,927
Son üye
AYANNN
Top Bottom