olmaz zaten bilerek onlar 8+8 veriliyor daha düşük bi ekran kartı kullanırsan 8 pinlik girişi olan ayrıyeten bağlıyabilesin diyerx 7700 xt ekran kartım var 16 pin güç girişi istiyor psumdan 1 tane pcie express kablosundan güç verilmiş yani psumun kablosunun ucu 2 tane 8+8'e ayrılıyor dönüştürücü kullanmıyorum sıkıntı olur mu?
Yani sorum tek kablodan 16 pin olurmu ucu 2ye ayrılmış dönüştürücü yok.olmaz zaten bilerek onlar 8+8 veriliyor daha düşük bi ekran kartı kullanırsan 8 pinlik girişi olan ayrıyeten bağlıyabilesin diye
sıkıntı olmaz daha iyi direk pcie girişinden alması tüm gücüYani sorum tek kablodan 16 pin olurmu ucu 2ye ayrılmış dönüştürücü yok.
Hocam hazır sistem aldım toplamaktan pek anlamıyorum arka kapağı açtım psu yerinin ora kablo cümbüşü bulabilirimsem 2 ayrı hattan mı çekeyim?sıkıntı olmaz daha iyi direk pcie girişinden alması tüm gücü
hayır direk psudan gelen pci-e güç kablosu 8+8 şeklindeyse sadece oradan bağlaman daha sağlıklı çünkü tamamen besleyebilir oradaki kablolar. Ayrı yerden 8 verip 8 de pcie yerinden güç alırsan tam güce olaşamayabilir kullandığın molex kablosuna göre. Sen direk kablonun üzerinde pcie yazanları bağla ekran kartınaHocam hazır sistem aldım toplamaktan pek anlamıyorum arka kapağı açtım psu yerinin ora kablo cümbüşü bulabilirimsem 2 ayrı hattan mı çekeyim?
Şimdi psumun sitesinden bakınca: https://www.fsplifestyle.com/tr/product/HydroKPRO750W_GEN5.html 2 adet 6+2 x2 olarak gözüküyor hocam şimdi arka kapağı açıp arayacağım.Aynı kart var bende psu dan 2 tane 8 pin çekiyorum ben ayrı olarak eğer imkan var ise bu şekilde daha sağlıklı kablo dandik ise ısınma vs yapmaması adına
attığım siteye bakar mısınız nasıl yapmalıyım?hayır direk psudan gelen pci-e güç kablosu 8+8 şeklindeyse sadece oradan bağlaman daha sağlıklı çünkü tamamen besleyebilir oradaki kablolar. Ayrı yerden 8 verip 8 de pcie yerinden güç alırsan tam güce olaşamayabilir kullandığın molex kablosuna göre. Sen direk kablonun üzerinde pcie yazanları bağla ekran kartına
psunuzda zaten sadece 6+2 lik pci güç girişi varmış mecbur ayrıyeten molex kablosu ile sata kablolarından güç vermeniz gerekiyor.Şimdi psumun sitesinden bakınca: https://www.fsplifestyle.com/tr/product/HydroKPRO750W_GEN5.html 2 adet 6+2 x2 olarak gözüküyor hocam şimdi arka kapağı açıp arayacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
attığım siteye bakar mısınız nasıl yapmalıyım?
2 tane 6+2 var yani demek istediğim şey tek kablodan mı 16 tane pin geçiyor yanlış anladınız benipsunuzda zaten sadece 6+2 lik pci güç girişi varmış mecbur ayrıyeten molex kablosu ile sata kablolarından güç vermeniz gerekiyor.
özür dilerim 2 tane 8lik varmış direk onları bağlamanız yeterli2 tane 6+2 var yani demek istediğim şey tek kablodan mı 16 tane pin geçiyor yanlış anladınız beni
Şuan 16 pinlik ekran kartı girişi dolu zaten ama tek kablodan alındığı için böyle bir şey yazdım buraya bakar mısınız?Alıntıyı görüntüle
https://www.akakce.com/molex-kablo/...uc-kablosu-donusturucu-fiyati,1209121404.html şu tarz bir şey alıp bu resimdeki yere bağlamanız gerekişyor sonra güç girişini ekran kartına vereceksiniz kalan 8 de böyle tamamlanmış olacak
Ben tek kablodan geçtiği için böyle bir soru sordum kablonun ucu 6+2 x2 şeklindeözür dilerim 2 tane 8lik varmış direk onları bağlamanız yeterli
Ben tek kablodan geçtiği için böyle bir soru sordum kablonun ucu 6+2 x2 şeklinde yani pinlerin tamamı dolu
tek kablodan gelmesi herhangi bir sorun teşkil etmez. 6+2 ve 6+2 olan kısımları ekran kartının güç girişine bağlayınŞuan 16 pinlik ekran kartı girişi dolu zaten ama tek kablodan alındığı için böyle bir şey yazdım buraya bakar mısınız?
Alıntıyı görüntüle
6+2lik pinden 2 tane var yani toplam 16
Ben tek kablodan geçtiği için böyle bir soru sordum kablonun ucu 6+2 x2 şeklinde