Çalışırda hocam bios güncellemesi yapman gerekiyordu taksan görüntü alamazsın.Merhabalar işlemcimi değiştireceğim 1600 işlemcimi sattım 5600 aldım yapmam gereken bir şey var mı yapmayı unuttuğum bir şey ?
ve anakartım bu işlemciyle sıkıntısız çalışır mı ?
Anakart modelim : Asrock AB350 pro4
İşlemcini satmadan önce anakart versiyonunu güncellemen gerekiyordu şuan taksansa görüntü alamazsın bir bilgisayarcıya gidip güncelletebilirsin veya bir arkadaşında varsaMerhabalar işlemcimi değiştireceğim 1600 işlemcimi sattım 5600 aldım yapmam gereken bir şey var mı yapmayı unuttuğum bir şey ?
İşlemcini satmadan önce anakart versiyonunu güncellemen gerekiyordu şuan taksansa görüntü alamazsın bir bilgisayarcıya gidip güncelletebilirsin veya bir arkadaşında varsa
O zaman bir bilgisayarcıda halledeceğim hocam aklımdaydı ama unuttum kaldı öyle görüntü gelirse kendimde güncellerim ama gelmeyeceğini söylediğiniz için yüksek ihtimal bilgisayarı bi bilgisayarcıya götürüp yaptırmam gerekecek yapacak bir şey yok büyük hata ama bilgisayarcı hallederse sıkıntı yok inşAllah hallederÇalışırda hocam bios güncellemesi yapman gerekiyordu taksan görüntü alamazsın.
Bilgisayarcı da 3. nesil am4 işlemci varsa halleder. Yoksa bulması ya da bulman gerekiyor.O zaman bir bilgisayarcıda halledeceğim hocam aklımdaydı ama unuttum kaldı öyle görüntü gelirse kendimde güncellerim ama gelmeyeceğini söylediğiniz için yüksek ihtimal bilgisayarı bi bilgisayarcıya götürüp yaptırmam gerekecek yapacak bir şey yok büyük hata ama bilgisayarcı hallederse sıkıntı yok inşAllah halleder![]()
Güncel çıkardan kastın ne tam olarak anakartımın biosunun güncel olmadığından çok eminim aslında 1600 ile kullandım hep ve hiç güncellemedim işlemciyi yeni aldım işlemci pazartesi gelmiş olur en geç hocamBilgisayarcı da 3. nesil am4 işlemci varsa halleder. Yoksa bulması ya da bulman gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Şanslıysan güncel çıkar. Öyle olursa daha ne olsun değmeyin keyfine.![]()
5000 serisini eski bios desteklemiyor. Çünkü bu anakartlar da bu işlemciler çıkmadan önceki bioslar var.Güncel çıkardan kastın ne tam olarak anakartımın biosunun güncel olmadığından çok eminim aslında 1600 ile kullandım hep ve hiç güncellemedim işlemciyi yeni aldım işlemci pazartesi gelmiş olur en geç hocam
Yüksek ihtimal yoktur en kötü ihtimal bi Ryzen 5 1600 işlemci bulup güncellemek olur bilgisayarcı da halledemez ise bakalım göreceğiz5000 serisini eski bios desteklemiyor. Çünkü bu anakartlar da bu işlemciler çıkmadan önceki bioslar var.
Bazısı güncel üretildiyse onlardan birisiyse seninkisi görüntü alırsın ama sen bayadır kullanıyorsun büyük ihtimalle yoktur.
Evet yapabilirsin. O işlemci olması geremiyor. 3 1200 5 2600 3 2200g say say bitmez. Her biriyle güncellersin.Yüksek ihtimal yoktur en kötü ihtimal bi Ryzen 5 1600 işlemci bulup güncellemek olur bilgisayarcı da halledemez ise bakalım göreceğiz
Ek olarak illa 1600 işlemci olması gerekiyor mu yoksa 1600 ve altı bir işlemci ile de güncelleme yapabilir miyiz ?
Kesinlikle stok fan kullanma kule tipi fan tak çok işe yariyorMerhabalar işlemcimi değiştireceğim 1600 işlemcimi sattım 5600 aldım yapmam gereken bir şey var mı yapmayı unuttuğum bir şey ?
Öneri olarak ne önerebilirsin hocam bi arkadaş Zoko ice 5 önerdi ama bilemedim bütçe 800-900 diyelim ?Kesinlikle stok fan kullanma kule tipi fan tak çok işe yariyor
İlanlara baktım bana yakın hiç bir ilan yok en düşük işlemciye baktım Ryzen 3 1200 den fakat yakınımda yok şuandaFacebook letgodan falan ilanlara bak illaki vardır eski işlemci rica et gerekirse 50-100 lira ver kendin güncelle, Bilgisayarcılar hata tespit için (hiçbişeyyapmadan) 400-500 lira istiyor
Öneri olarak ne önerebilirsin hocam bi arkadaş Zoko ice 5 önerdi ama bilemedim bütçe 800-900 diyelim ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İlanlara baktım bana yakın hiç bir ilan yok en düşük işlemciye baktım Ryzen 3 1200 den fakat yakınımda yok şuanda