Ryzen 5 3600 Derece sorunu

soğutucu düzgün takılmış mı ? bende stok fan kullanıyorum ryzen 5 2600 overlock yaptım ısınmıyor bile 4.0ghz aldım ısınma yaşamadım çok tuhaf undervolt yapmayı denedin mi
denedim ama 75 e dustu

Bütçen varsa yukarıya 2 tane fan alman sıcaklık değerlerini en az 6 7 derece etkileceğini düşünüyorum onun dışında kapağı açma şansın varsa kapağıda açabilirsin ya da 2 tane fan yerine daha iyi bir hava soğutma alabilirsin 200 300 tl ye çok güzel hava soğutmalar var.
evet ilk onceligim o olucak birde ram

Anakart ile alakalı bir durum, bu sorun çok yaşanıyor anakartın voldaj dengelemiyor sürekli geç veriyor işlemcinde ısınıyor. ya işlemci gücünü düşürüp performans kaybedeceksin yada anakart değiştireceksin anakartı servise verdiğinde sorun yok diyecekler bilgin olsun. ama yinede servise gönder olumlu olumsuz dönsünler tüketici hakem heyetine ileterek konuyunu iadeni almanı öneririm.
anakart iyi diye biliyorum ama ?

Voltajı 1.2 ye düşürdün mü ?

Aynı anakartı ve işlemciyi kullanıyoruz, İşlemci sıcaklıklarında egzoz fanı doğrudan etkilidir stok fan ile o işlemci soğumaz iyi bir hava soğutucu kullanmalısın. Bios dan Core performans boost u kapatırsan işlemci sıcaklığı düşer fakat 3600 MHz temel frekansın üstüne çıkamaz.
Diğer bir seçenekte kademeli olarak işlemci voltajını düşürebilirsin :)
voltunu dusurdum 75 c simdi gine kotu hele csgo da yani

pardon ben kaydetmemisim ama siz bana yerini tam olarak soylerseniz cok memnun olurum yanlıs bırsey yaparsam pc güme gider diye dusunuyorum

Geri