Neler Yeni

Ryzen 5 3600 ve Snowman T6 Soğutma Sorunu

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
Arkadaşlar Merhaba,

@Abdullah Hacıgül Son paylaştığı videodaki Snowman marka soğutucun T6 olan modeli 2x12cm fanlı 6 ısı borulu olanı, Aranızda kullanan vardır.
Sıkıntım şu işlemci stock ayarlarda occt ile power secilerek 10 dk test yaptığımda 87 dereceleri görüyor. Budurum normal olmadığını belirtti Abdullah.
Buradan yardım bulabileceğim yönünde bilgi verdi.
Sistemim;
MSI B550 Gaming Plus
Ryzen 5 3600 +Sonwman T6 soğutucu
Corsair Vengers Pro 3600 Mhz
Toshiba OCZ RC500 - 500GM M.2 Nvme
Galax GTX 1660 super
Kasam ise ön tarafı komple açık 3 fanlı arkada 1 egzoz fan bulunan bir kasa. Kasa içi kablolamayı gayet düzgün yaptım.
Güç kaynağım Elimde daha önce vardı 500 w bir psu 80+ falan değil.
TEST.jpg

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ouzkskn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
....
Termal macunu kalın sürmüş olabilir misin. Ayrıca UV işlemi maalesef şart AMD işlemcilerde. Orjinal Voltajı ile çok ısınıyor.

@RevDeisDou sana yardımcı olacaktır.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Voltaj ayarları ile manuel oynarsan düzelir hatta işlemcinin hızı bile artar.

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Termal macunu kalın sürmüş olabilir misin. Ayrıca UV işlemi maalesef şart AMD işlemcilerde. Orjinal Voltajı ile çok ısınıyor.

@RevDeisDou sana yardımcı olacaktır.
Termal macunda sorunsuz nohut tanesi kadar kullandım, UV den ziyade sıkıntı şu Abdullahın tanıttığım 2 ısıborulu soğutucu 84 dercede sabitledi. Bende bunun üzerine bende 6 ısı borulusu var 87 leri görüyor ikisi arasında pek fark yok diye yorum yazınca. Dönüş yaptı fakat benim soğutucu kışın 75 e sabitliyor yazın 87 lerde keziyor soğutucu bozuk olsa stock soğutcuuyla 98 dercelerde bu değerlere düşürmez diye düşünüyorum. yaptığım incelemelerde sitrest testlerinde işlemci 88 TDB güç çekiyor. Valla sıkıldım satıp 3600x alıp stock soğutucusu ile kullanıcam en son.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı anakart ile başka bir arkadaşda voltaj düşürme işlemi yaptık.

O anakart voltajı fazla veriyor. Şuan yatacağım, yarın öğlen 4 gibi müsait olurum. O zaman foruma yazacağım, voltaj düşürme işlemi yaparız.

Aynı zamanda https://donanimarsivi.com/forum/kon...-fazla-isinan-islemci-voltaj-ayarlama.114977/ bu konuyu inceleyebilirsin. Tabii her işlemcinin voltajı farklı oluyor.
Hocam bende B550 den önce Asus Tuf b450m Pro gaming vardı onu satıp bunu aldım. Ondada durum aynıydı değişen bir durum olmadı. Voltaj fazla veriyor gibi bir fark göremedim. Hatta biostaki hazır ayarları o.c çalıştırdığımda o anakarta 3.9 ghz görüyordu en fazla b550 4.12 Yapıyor.üstüne voltajı 1.3 bandına çekiyor. Benim sıkıntım şu gerçeten benim snowman t6 bozukmu. Bin anlasam çözülecek herçey :)

Ouzkskn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
....
Termal macunda sorunsuz nohut tanesi kadar kullandım, UV den ziyade sıkıntı şu Abdullahın tanıttığım 2 ısıborulu soğutucu 84 dercede sabitledi. Bende bunun üzerine bende 6 ısı borulusu var 87 leri görüyor ikisi arasında pek fark yok diye yorum yazınca. Dönüş yaptı fakat benim soğutucu kışın 75 e sabitliyor yazın 87 lerde keziyor soğutucu bozuk olsa stock soğutcuuyla 98 dercelerde bu değerlere düşürmez diye düşünüyorum. yaptığım incelemelerde sitrest testlerinde işlemci 88 TDB güç çekiyor. Valla sıkıldım satıp 3600x alıp stock soğutucusu ile kullanıcam en son.

Hocam bende B550 den önce Asus Tuf b450m Pro gaming vardı onu satıp bunu aldım. Ondada durum aynıydı değişen bir durum olmadı. Voltaj fazla veriyor gibi bir fark göremedim. Hatta biostaki hazır ayarları o.c çalıştırdığımda o anakarta 3.9 ghz görüyordu en fazla b550 4.12 Yapıyor.üstüne voltajı 1.3 bandına çekiyor. Benim sıkıntım şu gerçeten benim snowman t6 bozukmu. Bin anlasam çözülecek herçey :)

Aslında çok saçma soru olacak fakat. İşlemcinin altında. Bakır yüzeyde jelatin filan kalma olmuş olma ihtimali diye düşünüyorum. ?

Dediğim gibi AMD kullanan biri olarak hep diyorum AMD Şu anda piyasada ki işlemcilerin Voltaj sorununa çözüm getirse (Çözümü var iken) işlemciler şaha kalkacak. Fakat AMD Hala XT modeli çıkartıyor :( Bende Kafamı taşlara duvarlara vuruyorum.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Tam zamanında yazmışssın.

CPU-Z indirip stress testinde işlemci kaç volt çekiyor bakar mısın?

Dostum işlemci fazla voltaj çekiyor.

Mesela bir arkadaş daha T6 Ultra'sı bozuk sanıyordu, Prime95 testinde 91 derece görüyordu. Voltaj düşürme işlemi yapınca 65 derece görmeye başladı.

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tam zamanında yazmışssın.

CPU-Z indirip stress testinde işlemci kaç volt çekiyor bakar mısın?

Dostum işlemci fazla voltaj çekiyor.

Mesela bir arkadaş daha T6 Ultra'sı bozuk sanıyordu, Prime95 testinde 91 derece görüyordu. Voltaj düşürme işlemi yapınca 65 derece görmeye başladı.
cpuz 1.jpg

1.336v

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Stress testinde mi?

Voltajı düşürmeyi deneyelim.

BİOS'tan OC sekmesine gir, oradan CPU Core Radio yazan yere ''42.00'' yaz, CPU Core Voltage yazan yeri ''override'' moduna al, sonra voltajı 1.3000V yap.

Bu adımları yapınca Prime95 Small FFTs testi yap. Small FFTs testinde tüm çekirdekler %100 kullanılmalı, 5 çekirdek %100 1 çekirdek %50 kullanırsa bana yaz. Tüm çekirdekler %100 kullanırsa da bana yaz.

Not: Small FFTs testini 1 dakika yapman yeter. 1 dakika boyunca kullanım değerini takip et.

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
Stress testinde mi?

Voltajı düşürmeyi deneyelim.

BİOS'tan OC sekmesine gir, oradan CPU Core Radio yazan yere ''42.00'' yaz, CPU Core Voltage yazan yeri ''override'' moduna al, sonra voltajı 1.3000V yap.

Bu adımları yapınca Prime95 Small FFTs testi yap. Small FFTs testinde tüm çekirdekler %100 kullanılmalı, 5 çekirdek %100 1 çekirdek %50 kullanırsa bana yaz. Tüm çekirdekler %100 kullanırsa da bana yaz.

Not: Small FFTs testini 1 dakika yapman yeter. 1 dakika boyunca kullanım değerini takip et.
cpuz 1.jpg

Test sonucu bu şekilde

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
Kral bakacağın şey o değil.

Prime95'in kendi gösterdiği uygulaması var ordan bakıcaksın.

O tüm çekirdeklerin kullanımını gösteriyor.
valla o kadar kullanmıyı bilmiyorum nasıl yapacağımı söylersen yada yapılışın gösteren bir video linki atarsan yapıp atım

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
valla o kadar kullanmıyı bilmiyorum nasıl yapacağımı söylersen yada yapılışın gösteren bir video linki atarsan yapıp atım

''Core Temp 1.16'' diye bir uygulama var, onu indir. Small FFTs testi yaparken değerlerin fotosunu at. Ben Prime95'in kendisinde var sanıyordum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,741
Üyeler
161,744
Son üye
Atsbaskan
Top Bottom