Selamlar öncelikle benim güncel olarak kullandığım anakart gigabyte a320m h modeliydi ve işlemci olarak 5500 takılıydı ben ufak bir uptade olsun diye 5600 aldım ikinci el ama bunu direkt bir şekilde anakartıma taktığımda kasa güç geldi fakat ne monitör ne klavye çalıştı ekran açılmadı bunu bir kaç kez denediğimde o sırada kapatmak için güç kaynağının off tuşu ile açıp kapatıyorum sürekli bir süre sonra komple enerji kesildi kasada bilgisayarcıya götürdüğümde anakartın yandığını belirtti bunun üzerine msı b550m pro vdh modelini aldım bilgisayarıma taktım bütün her şeyi üzerine yerleştirdim sonra aynı şekilde kasaya güç geldi fakat monitörler falan yine yoktu yine aynı bilgisayarcıya gönderdim baya denediğini belirtti arkadaşım da yanındaydı bu seferde bilgisayar açıldı fakat bios ekranından öteye gidilemedi update dahi yapılmış dediğine göre böyle bir sorun olunca da eski işlemcimi taktıklarında bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı şimdi lafın özü sorunun ne olduğunu bilmiyorum işlemci bozuk mu değil mi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim bir şeyleri atladıysam da eğer gelen mesajlar doğrultusunda eklemeler yaparım. Teşekkürler!!!