Ryzen 5 7600 80-90 dereceler çıkıyor

Reaksiyon skoru
13
Herkese merhabalar. Ryzen 5 7600 işlemcimle birlikte MSİ MAG P240 sıvı soğutucum var. Kasa temizliğinden sonra termal bakımlarını yapıp sistemi test ettim. Hiç çıkmadığı sıcaklıklara çıkmaya başladı. AMD eco mod deniyorum çözüm olmuyor. PBO ayarlarını denedim uzun süre yine bir çözüme ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
KASA: ASUS TUF GT301
İŞLEMCİ: RYZEN 5 7600
SOĞUTUCU: MSİ MAG CORELİQUİD P240
ANAKART: ASUS PRİME B650M-A WIFI II
EKRAN KARTI: ASUS DUAL 4070

Herkese merhabalar. Ryzen 5 7600 işlemcimle birlikte MSİ MAG P240 sıvı soğutucum var. Kasa temizliğinden sonra termal bakımlarını yapıp sistemi test ettim. Hiç çıkmadığı sıcaklıklara çıkmaya başladı. AMD eco mod deniyorum çözüm olmuyor. PBO ayarlarını denedim uzun süre yine bir çözüme ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
KASA: ASUS TUF GT301
İŞLEMCİ: RYZEN 5 7600
SOĞUTUCU: MSİ MAG CORELİQUİD P240
ANAKART: ASUS PRİME B650M-A WIFI II
EKRAN KARTI: ASUS DUAL 4070
Hocam fazla sürmüş olabilirsiniz az sürüp üzerine yayın işlemcinin.

Hocam fazla sürmüş olabilirsiniz az sürüp üzerine yayın işlemcinin.
Hocam çok sürdüğümü düşünerek az önce tekrar açtım ve azaltarak sürdüm ancak yine aynı. Şu an hali hazırda eco mode 65w açık, curve Optimizer negative 30 olarak ayarlı

Ekler

• 1000072048.webp
    1000072048.webp
    2.2 MB · Hit: 21
pompa arızalı olabilir

Hocam çok sürdüğümü düşünerek az önce tekrar açtım ve azaltarak sürdüm ancak yine aynı. Şu an hali hazırda eco mode 65w açık, curve Optimizer negative 30 olarak ayarlı
Hocam pompanın kablosunu takmamış olabilir misiniz?

sıralı kontrol:
1 sistemi çalıştırdığında sıcaklık 40-60 dereceden başlayıp sistemi boşta bırakmana rağmen sıcaklık 1 derece 2 derece şeklinde sürekli yükseliyorsa soğutucu pompa arızası veya pompa bağlanmadı demek oluyor.
2 sistemi çalıştırdığında direk aşırı yüksek sıcaklıktan başlıyorsa soğutucu blok işlemciye temas etmiyor yada arada engel var demek oluyor.

Geri