Ryzen 7 7800x3d boşta 50-60 derece

Enrawl1

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
4
arkadaşlar bilgisayarı alalı 1 hafta oldu işlemcim ryzen 7 7800x3d sıvı soğutucum bitfenix cube v2 işlemcim video vs. izlerken 50-60 derece arasında dolaşıyor normalmidir?
odamda klima falan yok havada sıcak normal mi
birde asus sync sıvı soğutucum gözükmüyor desteklemesine rağmen neden olabilir?

Son düzenleme:
gayet normal

x3D işlemciler ısınır bu normal havalar 40 derece tabi ki boşta ısınacak yükte 80 85i geçmiyorsa hiç sorun değil yaz bitince gerçek ısısını görürsün

PC toplayali 1 ay oldu aynı işlemci var boşta 50-55 derece. Oyunlarda 65-70 derece oluyor. Boşta 30 derecelere düşürmeye çalıştım olmadı iyi bir soğutma lazım galiba. Bendeki havit gamenote f2002 360m. Ucuz diye almıştım 1400 TL'ye

Bendeki boşta 52c,tarayıcıda 60c, oyunda 67-80c ( hava 40c) 360mm galahad 2 var

Bende de Enermax liqmaxflo 360 var boşta duruma göre 50-60 forza 5 oynarken 60-69 derece

PBO +200 MHz, -20 CO

Havalar genel sıcak olduğundan öyle. Kliman olsaydı bunun testini güzelce yapardın. Oda sıcaklığını düşürdüğünde dereceler bayağı değişiyor.

Kule tipi ile soğutuyorum ben de. Normalde 4.86 Ghz ve 80-81 derece Cinebench 23 testi (Oda sıcaklığı 26'larda) havalar ısındığından 4.7 Ghz'e düştü ve 88 derecelere kadar çıktı. (Oda ısısı test sırası 34 dereceydi)

Benim bir de PBO ayarı +200Mhz(tabi B650 olduğundan anakart hiçbir işe yaramıyor :kekw:)
Curve Optimizer -30 All Cores

Sen test yapıyorsan eğer oralarda frekansın ne kadar dalgalandığına bak. Eğer anlık çok fazla dalgalanma yoksa, soğutucun yeterli düzeyde tutabiliyor işlemcini demek.

Bir başka kriter de TjMax değeri. Bu işlemcinin maksimum çıkabileceği derece eğer ayar yapmadıysan 88.9 derece olması lazım. Kendini o dereceye kitleyemiyorsa, 90-91 falan görüyorsan testlerde soğutucu zorlanıyor olabilir maksimum kullanımda.

Oyunlarda bu tarz dereceleri çok görmezsin zaten çift ekran vs. kullanıp multi task yapmıyorsan.

aldığım soğutucu kötümü ya
O işlemciye gördüğün gibi yetmiyor herkes 360mm ile dizginliyor çünkü x3d ısınır bu bilinen bir şey
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ona verdiğin parayla phantom spirit alsan o bile soğuturdu :D

Ki phantom spirittten 2 tane alırsın onun fiyatına

O işlemciye gördüğün gibi yetmiyor herkes 360mm ile dizginliyor çünkü x3d ısınır bu bilinen bir şey

Ona verdiğin parayla phantom spirit alsan o bile soğuturdu :D

Ki phantom spirittten 2 tane alırsın onun fiyatına
hocam iyide herkes normal demiş bi sen yetmiyor diyorsun oyunlarda 69 derecenin üstüne çıktığını görmedim şuanda bence gayet yeterli zaten hava 40 41 derece odada klima falan yok

hocam iyide herkes normal demiş bi sen yetmiyor diyorsun oyunlarda 69 derecenin üstüne çıktığını görmedim şuanda bence gayet yeterli zaten hava 40 41 derece odada klima falan yok
Oyunda 70i geçmiyor demedin ki bana :D ayrıca ben sana kötüde demedim yetmiyor diyorum şu havada 70de tutabiliyorsa iyiymiş full yükte kaçta tutuyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,938
Üyeler
183,921
Son üye
Mehmet Akif Ünal
Geri