7800X3D ve 9700X ikisie AM5 zaten. platform olarak fark yok ki.aynı ikilemi bende yaşadım ve 9700x te karar kıldım, sonuçta am5 sokete yeni işlemciler çıkmaya devam edicek am5 sokete çıkacak en son x3d seri işlemciyi alıp 3-4 senede onu kullanırım tercih senin
hocam sen olayı yanlış anlamışsın benim demek istediğim sıfırdan sistemi dizerken çok fazla gider oluyor birde x3d işlemci alırsan maliyet iyice artıyor ilk dizerken normal seri bi işlemci alıp sonradan am5 sokete çıkacak en son x3d işlemciyi alır onunla devam ederim manasında dedim, konuyu açan arkadaşa da bu şekilde tavsiye vermek için yazdım7800X3D ve 9700X ikisie AM5 zaten. platform olarak fark yok ki.
5800X3D AM4
Neden hocam ? Bende düşünüyordum mesela bu işlemciyi eğer kafayı kırıp komple sistem değiştirirsem. 5070 ti ile birlikte.2kda 7800X3D gereksiz
2kda düşük cpular bile yeterli oluyor diye öyle demiş .Gereksiz değil hem gelecek için daha iyi bir cpu hem de %1 veya %0.1 değerleri daha yüksek.Neden hocam ? Bende düşünüyordum mesela bu işlemciyi eğer kafayı kırıp komple sistem değiştirirsem. 5070 ti ile birlikte.
1080pye göre fps farkı neredeyse yok. Tabi ekran kartına da bağlı. 5070 ti için 2kda hiç o masrafa gerek yok.Neden hocam ? Bende düşünüyordum mesela bu işlemciyi eğer kafayı kırıp komple sistem değiştirirsem. 5070 ti ile birlikte.
2kda düşük cpular bile yeterli oluyor diye öyle demiş .Gereksiz değil hem gelecek için daha iyi bir cpu hem de %1 veya %0.1 değerleri daha yüksek.
Sistemim 6700 xt 12400f ddr4, şimdilik anakartımda el verdiği için belki 5070 ti + 14600KF + iyi bir soğutucu alıp yoluma devam edecek gibiyim. Testlere baktım gerçekten büyük farklar yok. Ona geçmek için anakart masrafı da yapmam gerekecek çünkü.1080pye göre fps farkı neredeyse yok. Tabi ekran kartına da bağlı. 5070 ti için 2kda hiç o masrafa gerek yok.