Ryzen 7 9800x3d işlemci Deneyimlerim

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
967
Bütçe
5
Gençler sonunda n11 üzerinden tray olarak sipariş ettim. Yanında thermal grizzly kryonaut macun da aldım. Merak ettiğiniz konular varsa sorabilirsiniz denedikten sonra yanıt atarım. A620 anakartla kullanacağım birde bakalım neler göreceğiz😁 performans kaybı vb olacakmı anlayacağız.

Güncelleme: Beyler işlemci Geldi kurdum 120mm tek fanlı id cooling kule tipi ve dandik bir macunla sıcak bir adana odasında test ettim. Occt de malesef kaldık sınıfta. Anakart 80w da işlemciyi sınırladığı için tam göremiyoruz işlemciyi. Yani işlemciyi sonuna kadar sömürecek render veya uygulama kullanıyorsanız a620 anakartlarla olacak iş değil. Gelelim bana, sadece valorant ve cs gibi oyunlardan 380hz yi çok rahat alacak gecikme olmadan 500+ fps stabil alsın diye aldım. Bu konuda sıkıntı yaşamadım çünkü valoda 70w sabit güç çekiyor ortalama. Buda anakartın besleyebileceği bir miktar. Bu nedenle performans kaybı yaşamadan rahatlıkla 750-800fps oynuyorum rankedde test ettim. Mekandan mekana bağlı olarak 600e kadar düştüğü oluyor ama çoğu yerde sabit 700 civarı. Aynı şekil bazı noktalarda 950fpsleri gördüm icebox mapinde mesela. Sıcaklık olarakda sıvı soğutmam olmadığı için yorum ne kadar doğru olur bilmiyorum ama elimdeki fan ile bile valoda 70-72 derece oynuyorum dandik macun ve sıcak odaya rağmen. Sıvı soğutma alacağım zaten idare ediyoruz şuan. Başka sormak istediğiniz varsa yanıtlarım performans olarak. Kargo kısmına gelirsek DFS bilgisayardan tray alın çekinmeye gerek yokmuş. Çok sağlam paketlenmiş ve birde işlemcinin tam boyutunda açılıp kapanan kutuya koymuşlar işlemci çok iyi oturmuş oraya. Gerçekten iyiki kutuluya para vermemişim ekstra diyorum.
Ek: Şuanda da b850 ile kullanıyorum, anakart değiştim diye performans artışı olmadı zaten belirtmiştim. Anca 80w üzeri çekecek bir oyunda farkedilirdi bu fark

Son düzenleme:
Gençler sonunda n11 üzerinden tray olarak sipariş ettim. Yanında thermal grizzly kryonaut macun da aldım. Merak ettiğiniz konular varsa sorabilirsiniz denedikten sonra yanıt atarım. A620 anakartla kullanacağım birde bakalım neler göreceğiz😁 performans kaybı vb olacakmı anlayacağız.
Geldiğinde ürün kullanılmışmı bir bak

Geldiğinde ürün kullanılmışmı bir bak
Dfs bilgisayar cokta sıkıntı değilde nereden anlarım kullanılmışmı bu adana sıcağında iade ile uğraşmam umarım 0 dır

Sahsen sogutman iyiyse bunun yerine 7800X3D tercihi daha mantıklı ya cok pahalı ama cok güzel işlemci 7800x3d gibi kitli değil ama sendeki anakart zaten a620 bunlarda manuel pbo var mıydı hatırlamıyorum o yüzden 9800x3d sanki bir tık luzumsuz olur

Sahsen sogutman iyiyse bunun yerine 7800X3D tercihi daha mantıklı ya cok pahalı ama cok güzel işlemci 7800x3d gibi kitli değil ama sendeki anakart zaten a620 bunlarda manuel pbo var mıydı hatırlamıyorum o yüzden 9800x3d sanki bir tık luzumsuz olur
Pbo ya gerekmi var hocam bu işlemcinin stoğu yeter zaten. 280mm sıvı soğutma takacağım şimdilik kule tipi var elimde id cooling
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ürünü hemen stres testine sok slikon kalitesi kötüyse iade aç
Elime geçti süper paketlemişler açarken cebelleştim. Tertemiz duruyor çizik falanda yok birazdan occt testi yaparımda hem kaliteli macunum gelmedi dandik bir şey süreceğim hemde tek fanlı kule tipiyle büyük ihtimal occt testine tavan yapacak ısı

Ekler

• IMG_7983.webp
    IMG_7983.webp
    465.9 KB · Hit: 47
Pbo ya gerekmi var hocam bu işlemcinin stoğu yeter zaten. 280mm sıvı soğutma takacağım şimdilik kule tipi var elimde id cooling
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elime geçti süper paketlemişler açarken cebelleştim. Tertemiz duruyor çizik falanda yok birazdan occt testi yaparımda hem kaliteli macunum gelmedi dandik bir şey süreceğim hemde tek fanlı kule tipiyle büyük ihtimal occt testine tavan yapacak ısı
@shankar1 hocam şimdi taktım işlemciyi nohut tanesi kadar macun sürdüm kule tipinin kasasını takarken eşit açılarda ayarlarken biraz amatör olduğum için macun yayılmış işlemcinin sağı soluna köşelerine bir şey olurmu? Çok kenara gidenleri parmak ucumla aldım azcık. Şimdi açtım pc yi boşta 50-52 arası tek fanlı kule tipi ve sıcak bir adana odasıyla bu kadar 1 aya kadar sıvı soğutmada alacağım zaten

Son düzenleme:
Stok kullanacaksan bu işlemcinin zevki olmaz bence 7800X3D o yüzden zevksiz

Stok kullanacaksan bu işlemcinin zevki olmaz bence 7800X3D o yüzden zevksiz
hocam oc yapıp canavar fps alıp napayım zaten 380hz yim bu fpslerin 2 katını veriyor suan. oc nin bir anlamı olacak mı?

Geri