ulan bi bende sorun yok tek fanlı kule tipiyle 70 derece oynuyorum valoyuMerhaba sistemim:
Zotac Rtx 5080
32.2 64gb ram xpg
240mm xigmatek frozo 2 sıvı sogutcu
ryzen 7 9800x3d işlemci
Msi x870 wifi pro anakart
kasa cooler master td500 v2
Öncelikle sistem 1 aylık 1 aydır bu tür bir problemle ugraşıyorum problemim işlemcim boştayken 55 derece ortalama olması oyunlarda ise 80 o
ortalama olması sıvı sogutucumun ideal oldugunu düşünüyorum montajda bir sıkıntı yok , termal macun gayet iyi , eğer problemime yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.
Bundan öncede işlemci 95 derecede takılı kalıyordu core performance boost yuzunden onu kapattım geçti ama hala dediğim gibi yüksek
msi afterburner indirKaç w çektiğine nerden bakıyoruz bende de aynı durum var
Silikon kaliteside önemli bazı islemciler ne yazıkki biraz daha sıcak çalışırulan bi bende sorun yok tek fanlı kule tipiyle 70 derece oynuyorum valoyune undervolt ne başka bişe tak kullan yapıyorum
direk sabit -30 her zaman işe yaramıyor bilginize bende boot failure hatası verdi mesela -25 ve en son -20 denedim ideal o -20 oldu mesela-30 CO undervoltunu yapın en azından yeni bir model alana kadar hatta alsanız bile kış ayına kadar.
Sıcaklık değerleri çok ciddi düşecek performans kaybı hissetmeden.
evet o konuda haklısınız şans işi işte.S
Silikon kaliteside önemli bazı islemciler ne yazıkki biraz daha sıcak çalışır
Ama sıvı soğutma 240 mantıklı değil
Frezer pro almak daha mantıklıydi
240 yerine hava soğutma önerenlere laf etmeyin ne sogutmalar var 360 bile iyi
Kesinlikle en büyük yardımı bios üzerinden ayarlarla çözülür özelden yaz bana
forumdaki mesajlarina göz gezdirdim, açıkçası hicbir seyden haberin yok hala daha konuşuyorsun. o kadar ovdugun hava soğutman cyberpunkta 28w çekerken bile 60 derecede anca tutabiliyor işlemciniHava soğutucuyu downgrade sanan arkadaşlar var aramızda.
Şuan boşta 48 derecede duruyor halbuki işlemcim.
Sıvı soğutucu olmadan soğumayacağını falan sanıyor insanlar
Sıvı soğutucu olarak en çok önerilen modellerden birisi forumda bu;
![]()
ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB Black ACFRE00144A, 360mm, AM5, AM4, LGA1851, LGA1700, Siyah, A-RGB Sıvı İşlemci soğutucusu - inventus
ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB Black ACFRE00144A, 360mm, AM5, AM4, LGA1851, LGA1700, Siyah, A-RGB Sıvı İşlemci soğutucusuinventus.com.tr
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
-20-30 yaptığında boştaki değerleri düşmüyor zaten yük altındaki değerleri düşüyor işlemcinin.
-30 yapamıyorum dedin fikir verdim bende polemiğe girmezsen sevinirim.
Soğutucun gayet iyiymiş, arkadaşa önerebilirsin soğutucunu gayet iyi değerler. iyi günler.
Evet Nebi Akgün bile CO -30 öneriyor değil mi videosunda?forumdaki mesajlarina göz gezdirdim, açıkçası hicbir seyden haberin yok hala daha konuşuyorsun. o kadar ovdugun hava soğutman cyberpunkta 28w çekerken bile 60 derecede anca tutabiliyor işlemciniayrıca nebi akgunden zeki olduğunu sanıp pbodan -200 mhz girip işlemcini stock 5.2 ghzden 5.0 ghzye düşürüp çalıştırmışsın bu da performans kaybına yol açıyor. başkasına onerirken direkt -30 all cores girin diyorsun fakat kendi işlemcinde de -30 da stabilite yakalayamamışsın 5.2 ghzde. demem o ki kendini cok akıllı sanıp sırf hava soğutma kullaniyorsun diye boşuna sıvı soğutmaya laf atmanın manası yok, 240mm aşırı dandik olmayan bir sıvı soğutma her türlü hava soğutmadan daha iyi olacaktir. ayrıca konuyu açan arkadaş görüntüye önem verdiği için bu kadar para ödeyip almış, senden tavsiye alması kötü olurdu daha kendi sisteminde bile bi beyaz bi siyah mixleyip ortaya iğrenç bir şey çıkarmışsın. bundan sonra laf atmaya yüzün tutacaksanda ne söylediğinden haberin olsun önce, yoksa böyle ağzının payını verirler
![]()
Ben de -20 de yakaladım ahengi boş ve oyunda aynı derecelerde takılıyorum render denemedim kimisi dediğiniz gibi çak -30 oluyor diyor halbuki Nebi hocanın da dediği gibi stabiliteyi yakalayana kadar denenmesi lazım ben en son -20 de yakaladım -30 -25 yetersizdi.forumdaki mesajlarina göz gezdirdim, açıkçası hicbir seyden haberin yok hala daha konuşuyorsun. o kadar ovdugun hava soğutman cyberpunkta 28w çekerken bile 60 derecede anca tutabiliyor işlemciniayrıca nebi akgunden zeki olduğunu sanıp pbodan -200 mhz girip işlemcini stock 5.2 ghzden 5.0 ghzye düşürüp çalıştırmışsın bu da performans kaybına yol açıyor. başkasına onerirken direkt -30 all cores girin diyorsun fakat kendi işlemcinde de -30 da stabilite yakalayamamışsın 5.2 ghzde. demem o ki kendini cok akıllı sanıp sırf hava soğutma kullaniyorsun diye boşuna sıvı soğutmaya laf atmanın manası yok, 240mm aşırı dandik olmayan bir sıvı soğutma her türlü hava soğutmadan daha iyi olacaktir. ayrıca konuyu açan arkadaş görüntüye önem verdiği için bu kadar para ödeyip almış, senden tavsiye alması kötü olurdu daha kendi sisteminde bile bi beyaz bi siyah mixleyip ortaya iğrenç bir şey çıkarmışsın. bundan sonra laf atmaya yüzün tutacaksanda ne söylediğinden haberin olsun önce, yoksa böyle ağzının payını verirler
benim kullandığım sıvı sogutmayi merak edenler icin linkini bırakayım, hem siyah hem beyaz versiyonu mevcut;
COOLER MASTER MASTERLIQUID II 360 ARGB LED FANLI İŞLEMCİ SIVI SOĞUTMA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
COOLER MASTER MASTERLIQUID II 360 ARGB LED FANLI İŞLEMCİ SIVI SOĞUTMA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
curve optimizerdan -20 all cores undervoltlu kullanıyorum, 5.2 ghz stock hızda
boşta 35w 40-45 derece
oyunlarda 70w 50-55 derece (3-4 saat boyunca aralıksız oyun açık olursa sıvı soğutma icerisindeki su ısındığı için 55-58 derece arasına çıktığıda oluyor. fakat 60 derece üstü görmedim daha)
render alırken 100-110w 65-70 derece
occt cpu extreme profil testte 130w 80 derece (biostan limitli) ve 4.8-4.9ghz aralığına düşüyor
öncelikle "muhtemelen veledsin" cümlesinden kimin yaşının küçük olduğunu çokça belli oluyor benceEvet Nebi Akgün bile CO -30 öneriyor değil mi videosunda?
-20 ile başlayın demiyor mesela.
Kendim ram frekansını düşürerek -30 yapabildim.
Bunu Nebi Akgün söylemedi örneğin.
Söylemesi gereken biri varsa bence o olmalıydı eleştirecek yer arıyorsanız.
Üstelik bu konuda yeterince bilgim olmadığını da o açtığım konuda söyledim.
Bilmediğini söylemekten çekinecek değilim.
Bilmediğim bir şeyi biliyor gibi yaptığım bir tane mesaj atmadım bu forumda.
Hatam olabilir ama biliyor gibi olmadım hiçbir zaman.
-200 yaparak da daha da serin çalıştırdım evet.
Şuan stok ayarlarda.
+200 yaptığınızda da CPU uçup kaçmıyor.
Gereksiz yere yük bindiriyor.
İlk yaptığım ayarlarda sıcaklığa etkisi olmamıştı.
Sistemimin nasıl göründüğü de seni ilgilendirmez.
Çalışıp kazandığım parayla kurdum bu PC'yi muhtemelen veledsin böyle bir şey dediğine göre,
Ana baba parasıyla yapmadım.
Git çalış kazan öyle al.
Ne söylediğimi de her zaman iyi biliyorum ben. Utanacak bir şeyim olmadı bugüne kadar. Uza boş herif.
bende de aynı şekil -25 de crash yiyor fakat -24 de occt testini geçebiliyor. yinede garanti olsun diye -20 de bıraktım zaten memnunum sicakliklardan. sistemin genelinde işlemci 50-55 derece, ekran kartıda 55-60 derecelerde takılıyorBen de -20 de yakaladım ahengi boş ve oyunda aynı derecelerde takılıyorum render denemedim kimisi dediğiniz gibi çak -30 oluyor diyor halbuki Nebi hocanın da dediği gibi stabiliteyi yakalayana kadar denenmesi lazım ben en son -20 de yakaladım -30 -25 yetersizdi.
Gayet iyi bence hocam değerler on numaraöncelikle "muhtemelen veledsin" cümlesinden kimin yaşının küçük olduğunu çokça belli oluyor benceve bilgisayarimi kendi kazandığım para ile aldım ayrıca bilgisayarim benim para kazanmamada olanak tanıyor yoksa 100k verip 9800x3d 5070ti'li sistem çekmezdim, sırf oyun oynamak için gereksiz bence.
neyse diğer yazdiklarina geleyim, undervoltun amacı performansı aynı tutup güçten kısarak sıcaklığı düşürmektir, sen -200 mhz vererek işlemci gücünü düşürüyorsun stock haline nazaran. madem çok serin çalışsın istiyorsun direkt işlemcinin turbosunuda kapatabilirsin 4.7ghzde 40 derecede oynarsın oyunlarını
bende de aynı şekil -25 de crash yiyor fakat -24 de occt testini geçebiliyor. yinede garanti olsun diye -20 de bıraktım zaten memnunum sicakliklardan. sistemin genelinde işlemci 50-55 derece, ekran kartıda 55-60 derecelerde takılıyor
Sıvı soğutmada sıkıntı var. 7800x3d galahad 360 ile boşta 44-45,oyunlarda 50-55, occt primeda vs 77-78clerde. Aralarında ısı olarak çok fark yok hatta 9800x3d bi tık daha serin çalışıyorMerhaba sistemim:
Zotac Rtx 5080
32.2 64gb ram xpg
240mm xigmatek frozo 2 sıvı sogutcu
ryzen 7 9800x3d işlemci
Msi x870 wifi pro anakart
kasa cooler master td500 v2
Öncelikle sistem 1 aylık 1 aydır bu tür bir problemle ugraşıyorum problemim işlemcim boştayken 55 derece ortalama olması oyunlarda ise 80 o
ortalama olması sıvı sogutucumun ideal oldugunu düşünüyorum montajda bir sıkıntı yok , termal macun gayet iyi , eğer problemime yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.
Bundan öncede işlemci 95 derecede takılı kalıyordu core performance boost yuzunden onu kapattım geçti ama hala dediğim gibi yüksek