ryzen 7500f fazla ısınıyor

Hocam bende ayni işlemci aynı soğutucuyu kullanıyorum beyaz versiyonu var bende içinden çıkan tf 7 ile oyun içi 60 cinebnchde falan işe en baba 79 derece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen bence montaj yaparken bi hata yapıyorsun bi tarafı iyice sikmıyor yada dengeli sekilde sikmıyor olabilirmisin bide soğutucu üzerindeki koruma bandinı çıkartmıssındır diye umuyorum
4-5 kere söküp sıfırdan taktım soğutucuyu vidalarını sıkarken ikişer ikişer sıkıyorum dengeli şekilde termal macunuda yeteri kadar kullanıyorum ne az ne çok olacak şekilde

camları çıkarıp test ettim 2-3 derece fark ediyor anormal bir sıcaklık bencede ne yapacağım bilmiyorum
Knk kule tipinin fanlarinı dogru yonde taktığina wminmisin peki ikiside aynı yöne bakmalı birde fan ayarlarına bak biosdaki belki fan rpm i sabit 500 rpm de falan takılı kalmıştır otomatiğe al

4-5 kere söküp sıfırdan taktım soğutucuyu vidalarını sıkarken ikişer ikişer sıkıyorum dengeli şekilde termal macunuda yeteri kadar kullanıyorum ne az ne çok olacak şekilde
O zmaan montajlamandan vs değil sıkıntı overclock vs yaptınmı yanlışlıkla işlemcin kaç ghz çalışıyor anakartin ne

Isınan hava yükseliyor egzoz dan çıkıyor. Kule tipi fanın sağlam ısınıyordur.
Sistemi sabah açtığında bu sıcaklıkları görmez diye tahmin ediyorum.
Üstteki fanlar dışarı versin havayı. Kasanın yanındakiler içeri versin.
Hocam ekran akrti etkilemez dedigim gibi aynı sogutucuyla oyun icin islemcim 60 derece iken ekran kartım 75 derexe benim hep sabit

Knk kule tipinin fanlarinı dogru yonde taktığina wminmisin peki ikiside aynı yöne bakmalı birde fan ayarlarına bak biosdaki belki fan rpm i sabit 500 rpm de falan takılı kalmıştır otomatiğe al

O zmaan montajlamandan vs değil sıkıntı overclock vs yaptınmı yanlışlıkla işlemcin kaç ghz çalışıyor anakartin ne

Hocam ekran akrti etkilemez dedigim gibi aynı sogutucuyla oyun icin islemcim 60 derece iken ekran kartım 75 derexe benim hep sabit
Bios pwm ayarladım sonra auto mod a aldım 1500-1600rpm de çalışıyor CPU fan. overclock yapmadım max 5050 MHz görüyor

İşlemci %100 yük altında kaç w kaç v ile çalışıyor ? 85c normal değil ben R5 7600 110w 1.3v phontom spirit en fazla 68c .

Ve kasan hava almıyor hepsi dışarı üflüyor fanlar

2 hafta önce kurduğum sistemde işlemci olarak 7500f kullandım,kule soğutucu olarak thermalright peerles assasin kullandım.Kule soğutucunun yanında gelen tf7 termal macununu kullandım ama çok ısınıyor diye mx4 aldım sonuç değişmedi,bende undervolt yapmak zorunda kaldım kule soğutucu arızalı olabilirmi?Kasa fanları ters değil alt 3 fan ve sağ 3 fan reverse havayı içeri veriyor diğer fanlar dışarı atıyor.Alıntıyı görüntüle
Bende bu sorunu 7600 ile yaşadım kendi macunu zaten çok katı diye sürmedim bile sanırım bu işlemcilerin tasarımından kaynaklı pump out oluyor bende 2 3 takma ile mx4 ile 66 altında tutabildim mx6 sorun olmuyor diyorlar denene bilir bu arada kasanın içine hava alan fan yok alttaki leri içeri çekecek şekilde takmanı tavsiye ederim bu şekilde hava akışın sıfır olur eğer fanlar ters çekme özellikli değilse

Bende bu sorunu 7600 ile yaşadım kendi macunu zaten çok katı diye sürmedim bile sanırım bu işlemcilerin tasarımından kaynaklı pump out oluyor bende 2 3 takma ile mx4 ile 66 altında tutabildim mx6 sorun olmuyor diyorlar denene bilir bu arada kasanın içine hava alan fan yok alttaki leri içeri çekecek şekilde takmanı tavsiye ederim bu şekilde hava akışın sıfır olur eğer fanlar ters çekme özellikli değilse
Hava akışı oluyor kasada yazdığım gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,598
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri