Yardım 9800x3d sıcaklık değerleri kaç olmalı maximum?

Daha bi düzenli oldu bu sefer sanki ama arka kablolama için bir şey diyemiyorum baya karışık arkası önemli değil gerçi ön kısım iyi dursunda 🤣
Kanka ben aio kablosunu ramlerine altından geçirip kasanın arkasından dolandırıdım. Benim fotoya baksana.

Kanka ben aio kablosunu ramlerine altından geçirip kasanın arkasından dolandırıdım. Benim fotoya baksana.
Bakayım bi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok net göremiyorum tam yandan çekip atabilir misin

Bakayım bi

Çok net göremiyorum tam yandan çekip atabilir misin
IMG_1196.webp

Bazi oyunlar shader compilation yaparken anlik olarak bütün çekirdeklere %100 yük bindiriyor. Yani bu tarz istisnai durumlarda olabiliyor.
Buna yönelik yapması gerekeni söyledim hocam.
Tüm çekirdeklere yükleniyorsa, pre-compilation olduğu halde, üstüne birde her geçişte bunu yaşıyorsa, lütfen undervoltunu yap kardeşim.
Çözümü bu kadar basit, 10 saniyelik iş için gidip 6-7k sıvı soğutma almanın zerre anlamı y o o o o o k.
Üstelik bunu hikayeli oyunlar için yapmasında beni iknâ edemezsiniz hocam :kekw:

Hikâyeli oyun için gidip sıvı soğutma alan adama söyleyecek bir şeyim yok benim.
Vardır parası alır. Ama ben önermiyorum.
1080p bile oynasa, her halde grafikleri rekabetçi gibi kısacağını sanmıyorum.
Zorunluluktan kısıyor diyelim hadi madem her senaryoyu düşüneceğiz, gene undervolt öneriyorum hocam gene sıvı soğutma önermiyorum :kekw:
9800X3D undervoltlu da yeter sana zaten. Bir şey kaybetmeyecek.
İsterse %150 yüke girsin gene sorun olmayacak.

GPU odaklı oyun için sıvı soğutma almanın mantığı yo o o o o o o o k.

Buna yönelik yapması gerekeni söyledim hocam.
Tüm çekirdeklere yükleniyorsa, pre-compilation olduğu halde, üstüne birde her geçişte bunu yaşıyorsa, lütfen undervoltunu yap kardeşim.
Çözümü bu kadar basit, 10 saniyelik iş için gidip 6-7k sıvı soğutma almanın zerre anlamı y o o o o o k.
Üstelik bunu hikayeli oyunlar için yapmasında beni iknâ edemezsiniz hocam :kekw:

Hikâyeli oyun için gidip sıvı soğutma alan adama söyleyecek bir şeyim yok benim.
Vardır parası alır. Ama ben önermiyorum.
1080p bile oynasa, her halde grafikleri rekabetçi gibi kısacağını sanmıyorum.
Zorunluluktan kısıyor diyelim hadi madem her senaryoyu düşüneceğiz, gene undervolt öneriyorum hocam gene sıvı soğutma önermiyorum :kekw:
9800X3D undervoltlu da yeter sana zaten. Bir şey kaybetmeyecek.
İsterse %150 yüke girsin gene sorun olmayacak.

GPU odaklı oyun için sıvı soğutma almanın mantığı yo o o o o o o o k.
hocam biosta 80 dereceye sabitlemiş kendini anlamadım onu açtım auto moda getirdim pbo200 -30 verdim cinebench yaptım 23295 skor aldım ama işlemci sıcaklığım bi değeri hwinfoda 97 yi gördü

hocam biosta 80 dereceye sabitlemiş kendini anlamadım onu açtım auto moda getirdim pbo200 -30 verdim cinebench yaptım 23295 skor aldım ama işlemci sıcaklığım bi değeri hwinfoda 97 yi gördü
sıcaklık değerlerini paylaştım görüntülerde

yani :D çok yazıyorum gereksiz boş kırıntı belki ama bir değerin 97 dereceyi görmesi durumunu nasıl açıklarız iyi mi? kötümü sıkıntı mı değil mi?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-08-28 132636.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-28 132636.webp
    153.4 KB · Hit: 14
  • Ekran görüntüsü 2025-08-28 132931.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-28 132931.webp
    181 KB · Hit: 15

yani :D çok yazıyorum gereksiz boş kırıntı belki ama bir değerin 97 dereceyi görmesi durumunu nasıl açıklarız iyi mi? kötümü sıkıntı mı değil mi?
@TechGuy hocam arkadaşa yardımcı olur musunuz?

Bu arada 200 -30 da kalma bence azıcık dene en stabil değeri bul kendine ama yariyorsa şuan dur o değerde

Aldığın skor -30'da çok normal artık ama gönderdiğin fotoğrafta 154w max, 141w ortalama güç çekiyor halen işlemci.
Benim bildiğim böyle olmaması gerekiyor artık.
-30'da 105w civarlarında çekilmesi gerekiyordu. Bu yüzden halen sıcaklık değerleri tam sınırda geziyor.
-30 yaptığın hali bu değil mi?

Aldığın skor -30'da çok normal artık ama gönderdiğin fotoğrafta 154w max, 141w ortalama güç çekiyor halen işlemci.
Benim bildiğim böyle olmaması gerekiyor artık.
-30'da 105w civarlarında çekilmesi gerekiyordu. Bu yüzden halen sıcaklık değerleri tam sınırda geziyor.
-30 yaptığın hali bu değil mi?
evet bu -30 lu hali

@TechGuy hocam arkadaşa yardımcı olur musunuz?

Bu arada 200 -30 da kalma bence azıcık dene en stabil değeri bul kendine ama yariyorsa şuan dur o değerde
stabil değerden kasıt nedir hocam windowsta kasma olmuyor bide oyunlarda deneyeceğim kasma olmazsa stabil değer mi oluyor bilmediğimden soruyorum

Başta bende 200 -30 verdim baktım düşüş pek olmadı -25 verdim boot failure hatası aldım sonra -20 çaktım buz gibi de takıldım stabil di şimdi sıvı soğutmaya geçtim undervoltsuz 39-40 boşta oyunlarda 50-53 civarı max

evet bu -30 lu hali

stabil değerden kasıt nedir hocam windowsta kasma olmuyor bide oyunlarda deneyeceğim kasma olmazsa stabil değer mi oluyor bilmediğimden soruyorum
Bu da benim -30'lu hali mesela hocam 105w çekiyor gördüğün gibi.
+200 kapalı bende sadece ihtiyacım yok diye açmadım.
1756378803563.webp

Başta bende 200 -30 verdim baktım düşüş pek olmadı -25 verdim boot failure hatası aldım sonra -20 çaktım buz gibi de takıldım stabil di şimdi sıvı soğutmaya geçtim undervoltsuz 39-40 boşta oyunlarda 50-53 civarı max
ha yani -30 da normal çalışıyor gibi gözükebilir -25 alınca ama hatayı gösterebilir diyorsunuz her ihtimale karşı alt değerleride mi deneyeyim

Bu da benim -30'lu hali mesela hocam 105w çekiyor gördüğün gibi.
+200 kapalı bende sadece ihtiyacım yok diye açmadım.
Alıntıyı görüntüle
:D ben anlamadım şimdi iyice karıştı kafa hahahah benim ne yapmam lazım bu durumda anormal bir durumsa şayet bu

evet bu -30 lu hali

Testlerde vesaire de sorun yoksa kalabilir aynı değerde bende -25 de boot atarken sorun oluştu düzeldi ama içime sinmedi -20 çaktım sorunsuz takıldım yine

ha yani -30 da normal çalışıyor gibi gözükebilir -25 alınca ama hatayı gösterebilir diyorsunuz her ihtimale karşı alt değerleride mi deneyeyim

:D ben anlamadım şimdi iyice karıştı kafa hahahah benim ne yapmam lazım bu durumda anormal bir durumsa şayet bu
Hocam herkeste farklı olabiliyor onu demek istedim -25 girersin test edersin sana en uygun değerleri yakalamaya çalışırsın yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,287
Üyeler
184,613
Son üye
feronias
Geri