silinenuye785438
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 1
Bir dipnot ekleyim, bir telefonun ortalama ömrü 3 yıldır ama bunun sebebi üst segment cihazlarda genelde yetersiz işlemci vs değildir. Şişen işletim sistemi ve eskiyen pil yüzünden olur bu. Pili ve yazılımı 3 sene sonunda sıfırlayarak bir 3 sene daha bu cihazları rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.Herkes bilir ki segment fark etmeksizin bir telefonun ömrü ortalama 2 yıldır. 2 yıl sonra aldığınız dönemin en üst marka modelini de kullanılıyor olsanız değişim ister yavaştan telefon. Bu değişim noktasında eski iPhone telefon üzerine 3000-5000 koyarak yeni modele geçebiliyorken samsung telefonda 15000 koymanız gerekir. Benim için önemli olan sürdürülebilirlik. Şu an 14 pro max 256 kullanıyorum ve hayatımda kullandığım en iyi telefon. S24 ultrayı da şirket telefonu olarak almıştım firmaya ve diğer birim yöneticisine vererek şirket için de 15 aldırdım tekrar. İkisinin de şarjı 2 gün gidiyor bana oyun oynamadığım için. Wildrift oynuyorum bazen ve ne ısınma ne de pil ömrü derdim yok. 2023 mart ayında aldım ve hala %100
5 senelik iPhone 6S bile bu işlemle sıfır donma kasma ile çalışmaya başlamıştı. Millet 5 senelik pille kullanıp kasa kasa idare etmeye çalışıyordu. Tabi günümüzde o cihaz neredeyse 9 senelik oldu şuan pil de taksan yazılımı da sıfırlasan fayda etmez