Arkadaşlar OLED paneller hakkında çok fazla burn in (yanma) sorunundan bahseden var er ya da geç yanacak diyorlar daha çok kısa süreli zevkler için gibi, ha 2 seneye ha 3 seneye yanar gibisinden çok fazla şey okudum en fazla iyi bakarak bunu azaltabilirsiniz önüne geçemezsiniz diyorlar ben parlaklık sonda oynamayı seven birisiyim bana gelir mi gelmez mi bilemedim. Tavsiyeleriniz nedir? Bir 2K 240HZ İPS almak beni üzer mi OLED tercihi yerine? Ya da OLED mi tercih etmeliyim.
Hocam, benim odama güneş ışığı direkt vurmadığı için ve yüksek parlaklık seviyelerini zaten pek sevmediğimden, monitörleri hep düşük parlaklıkta kullanıyorum. Önceden MSI G274QPF-QD kullanıyordum, parlaklığı hep 10. kademedeydi (toplam 100 kademe). Şu an G61SD kullanıyorum, onun parlaklık ayarı 50 kademe. Akşamları 10, gündüzleri ise 10-15 kademede kullanıyorum ve bana fazlasıyla yetiyor.
Eğer OLED panelde burn-in ihtimali seni çok düşündürüyorsa ve özellikle FPS oyunları (Valorant, Apex, CS, R6 vs.) oynuyorsan, 2K 240Hz OLED olmayan modeller arasında MSI G274QPX bence en iyi tercih. Eğer G61SD'yi almasaydım ben de onu almayı düşünüyordum.
Ama yok, "Ben hikayeli oyunları da seviyorum, üstüne bolca dizi/film de izliyorum" diyorsan, bu noktada G61SD çok daha tatmin edici bir deneyim sunuyor. Panel kalitesi farkını bariz hissediyorsun.