Yardım Samsung G65B 27" en iyi monitör ayarı ?

drakathx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,397
Konu başlığında bahsettiğim gibi en iyi ayar modları nedir ? Fps rekabetçi / hikayeli single ağırlıklı oynuyorum.

Bu ayarları deneyebilirsin. Ayrıca tepki süresini standart yap.
4490.webp

Alıntıyı görüntüle
teşekkürler hocam tepkimeyi standart yaptım sadece böyle bir deneyip takılayım ona göre deneye deneye giderim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
hocam yalnız cihaz mükemmel cidden özellikle televizyonu aratmıyor ve dahili hoparlorü mükemmel

teşekkürler hocam tepkimeyi standart yaptım sadece böyle bir deneyip takılayım ona göre deneye deneye giderim

hocam yalnız cihaz mükemmel cidden özellikle televizyonu aratmıyor ve dahili hoparlorü mükemmel
Ben de kendime g65b alıcaktım veya 4k mini led versiyonu olan neo g7. Bütçem olede yettiği için almışken daha iyisini alayım diyerek oled aldım. Güzel monitör üzmez.

Ben de kendime g65b alıcaktım veya 4k mini led versiyonu olan neo g7. Bütçem olede yettiği için almışken daha iyisini alayım diyerek oled aldım. Güzel monitör üzmez.
hocam g65b yi yan monitör de yaparım sonrasında olede geçerim peki oled mi iyi mini led mi

Yani oled daha iyi hocam peki bu oledin IPS vb yüksek hz monitörlere göre bir avantajı var mı yada dezavantajı fps çok oyunculu yada hikayeli oynayan için
tepki süresi çok düşük diye biliyorum 0.03 ms oluyo

fps oyunlarındaki statik görseller uzun vadede monitöre zarar verebilir ama logo parlaklığı falan ayarlayan bi markadan alırsın daha uzun ömürlü olur

tepki süresi çok düşük diye biliyorum 0.03 ms oluyo

fps oyunlarındaki statik görseller uzun vadede monitöre zarar verebilir ama logo parlaklığı falan ayarlayan bi markadan alırsın daha uzun ömürlü olur
Kaneki ken tavsiyesi mı? 😎😂

Yani oled daha iyi hocam peki bu oledin IPS vb yüksek hz monitörlere göre bir avantajı var mı yada dezavantajı fps çok oyunculu yada hikayeli oynayan için
TN yi saymıyorum balon. Sırf hız icin o paralar verilmez.

En iyi tepki süresi oled (tüm yenileme hızlarında anında tepki süresi sunar)
En iyi siyahlar oled
En iyi görüş açıları oled
En iyi renkler oled
En iyi tekdüzelik oled
En iyi görüntü doğruluğu (çoğu zaman oled) istisnalar olabilir.
En iyi malzeme kalitesi oled
Işık sızması 0
IPS glow 0
Va glow 0
Bulutlanma yok
Black smearing, ghosting gibi sorunlar yok

Neredeyse tak çalıştır tam verim alabiliyorsun. Overdrive vs yok çünkü.

Dezavantajları

VRR flicker
Uzun vade de yanma problemi
Daha kolay çizilme ve lekelenme
Glossy ekran da fark edilir yansıma problemi
Mat ekran da en iyi görüntüyü alamıyorsun
Qd oled de morluk sorunu. Hatta true black Woled bile mor gözükebiliyor.
Qd oled Işık altında siyahların griye dönmesi
Woled near black chrominance overshoot problemi
Parlaklığın düşük olması
Woled Panel de piyangoya bağlı başka sorunlar.
Fan kullanan modeller de uğultu ihtimali
Coil whine ihtimali
HDR performansın da sorunlar olma ihtimali (modele bağlı)
Kronik sorunlar (modele bağlı)

TN yi saymıyorum balon. Sırf hız icin o paralar verilmez.

En iyi tepki süresi oled (tüm yenileme hızlarında anında tepki süresi sunar)
En iyi siyahlar oled
En iyi görüş açıları oled
En iyi renkler oled
En iyi tekdüzelik oled
En iyi görüntü doğruluğu (çoğu zaman oled) istisnalar olabilir.
En iyi malzeme kalitesi oled
Işık sızması 0
IPS glow 0
Va glow 0
Bulutlanma yok
Black smearing, ghosting gibi sorunlar yok

Neredeyse tak çalıştır tam verim alabiliyorsun. Overdrive vs yok çünkü.

Dezavantajları

VRR flicker
Uzun vade de yanma problemi
Daha kolay çizilme ve lekelenme
Glossy ekran da fark edilir yansıma problemi
Mat ekran da en iyi görüntüyü alamıyorsun
Qd oled de morluk sorunu. Hatta true black Woled bile mor gözükebiliyor.
Qd oled Işık altında siyahların griye dönmesi
Woled near black chrominance overshoot problemi
Parlaklığın düşük olması
Woled Panel de piyangoya bağlı başka sorunlar.
Fan kullanan modeller de uğultu ihtimali
Coil whine ihtimali
HDR performansın da sorunlar olma ihtimali (modele bağlı)
Kronik sorunlar (modele bağlı)
mübarek panel oled olunca malzeme kalitesi nasıl en iyi oluyor :D bu biraz saçma olmuş oled cihazların fiyatları yüksek tamam fiyata oranlı malzeme kalitesi bekliyor insan anlıyorum da şuan en pahalı panel rgb miniled ozaman en kaliteli malezeme kalite rgb miniledde oluyor sizin mantığınızla, ayrıca en iyi renk oled demişsiniz burada demek istediğiniz renk spektrumu anladığım kadarıyla buda yanlış bilgi

mübarek panel oled olunca malzeme kalitesi nasıl en iyi oluyor :D bu biraz saçma olmuş oled cihazların fiyatları yüksek tamam fiyata oranlı malzeme kalitesi bekliyor insan anlıyorum da şuan en pahalı panel rgb miniled ozaman en kaliteli malezeme kalite rgb miniledde oluyor sizin mantığınızla, ayrıca en iyi renk oled demişsiniz burada demek istediğiniz renk spektrumu anladığım kadarıyla buda yanlış bilgi
Arkadaşım dış malzeme kalitesinden bahsediyorum. Asusun pg serisini gördün mü? Bazı arkadaşlar takılıyor diye söyledim. Tasarımından tut dış malzeme kalitesine kadar daha iyi oluyor.

Mini led ne alaka anlamadım? Fiyatla alakalı yorum da yaptığımı hatırlamıyorum. Bos bos konuşmuşsunuz. En iyi renk oled de zaten? 😆

Arkadaşım dış malzeme kalitesinden bahsediyorum. Asusun pg serisini gördün mü? Bazı arkadaşlar takılıyor diye söyledim. Tasarımından tut dış malzeme kalitesine kadar daha iyi oluyor.

Mini led ne alaka anlamadım? Fiyatla alakalı yorum da yaptığımı hatırlamıyorum. Bos bos konuşmuşsunuz. En iyi renk oled de zaten? 😆
Hocam kusura bakmada çok bilmiş konuşuyorsun en sevmediğim tip, okuduğunu anlasan zaten bende dış kasa malzeme kalitesinden bahsediyorum. Hala en iyi renk oledde diyorsun peki bana oled panelin renk gamutunu en çok kapsadığına dair bir ispatın var mı ?

Geri