Neler Yeni

🔥İndirim Samsung Odyssey G3 24" 1ms 165Hz 2899₺

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
resimdeki ghosting seviyesi çok başarılı ve iyi, ztn çok iyi monitörlerde bile bu seviyede var dostum mesela bende dell var bundan daha kötü durumda ve daha pahalı. dell g2422hs
Araba 2 tekerlekli olur demek kadar absürt hatalı bir mesaj yazmışsın. Lütfen bilmediğiniz konulara yorum yapmayın. Çok yavaş ve aşırı ghostingli bir test o resim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır o kadar ghosting yok o modelde. Ghostingin ne olduğunu karıştırıyorsunuz. Arkadaki siyah ize ghosting deniyor.

The Semih

80+ Gold
resimdeki ghosting seviyesi çok başarılı ve iyi, ztn çok iyi monitörlerde bile bu seviyede var dostum mesela bende dell var bundan daha kötü durumda ve daha pahalı. dell g2422hs
Haha sen iyi misin, siyah ghosting üretim hatasıdır direkt iade edilmeli, dandik monitörde bile böyle bi ghosting görmedim ben.

1718713770369.png

Uzaktan bakınca böyle gözükmesi gerekiyor.

Son düzenleme:

SwArOn

80+

xdlips

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Özgür Divarcı
1 Hafta kullandım, aşırı ghostig var monitörde. Ghosting yüzünden gözlerim ağrımaya başlamıştı. Aldıktan 4 gün sonra ölü pikseller belirmeye başladı. İlk başta ekranın en sol üstüne olduğu için rahatsız etmedi ama sonradan sayısı çoğaldı. Asla önermiyorum.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Haha sen iyi misin, siyah ghosting üretim hatasıdır direkt iade edilmeli, dandik monitörde bile böyle bi ghosting görmedim ben.

Alıntıyı görüntüle

Uzaktan bakınca böyle gözükmesi gerekiyor.

Monitörünüzde siyah ghosting varsa direkt iade işlemi başlatın, gri ghosting bile iade sebebiyken siyah ghosting direkt panel arızasıdır.
Alakası bile yok arkadaşlar. Size bu yalan yanlış bilgileri kim öğretiyor bilmiyorum ama hayır iade/değişim sebebi falan değildir. Eğer servis değiştiyse de hata yapmıştır. Çünkü ghosting panel özelliğidir. Dolayısıyla aynı model monitörde panel değişmediği sürece herkeste aynıdır. Ayrıca her monitörde ghosting vardır. 0ms 1000Hz monitörde bile teorikte 1 piksel ghosting olur. Ghostingin şiddeti panelin özelliklerine ve tipine bağlı olarak değişir. Ghosting yok demek gözle seçilemeyecek kadar az demektir.

Ayrıca @The Semih ufo testte ekran görüntüsü almışsın. Dış kamera ile çekmen gerekiyor. Şu anda var olan hiçbir monitör tipinde bu kadar net hareketli nesne olamaz zaten.

Ayrıca gri ghosting diye bir şey de yok. Başka şeyle karıştıriyorsunuz. Ghosting ghostingdir. VA panellerde siyah renklerin piksel geçiş süresi yavaş olduğu için özellikle koyu renklerde olur. Spesifik olarak buna black smearing denir ancak bu da ghostingtir.

The Semih

80+ Gold
Alakası bile yok arkadaşlar. Size bu yalan yanlış bilgileri kim öğretiyor bilmiyorum ama hayır iade/değişim sebebi falan değildir. Eğer servis değiştiyse de hata yapmıştır. Çünkü ghosting panel özelliğidir. Dolayısıyla aynı model monitörde panel değişmediği sürece herkeste aynıdır. Ayrıca her monitörde ghosting vardır. 0ms 1000Hz monitörde bile teorikte 1 piksel ghosting olur. Ghostingin şiddeti panelin özelliklerine ve tipine bağlı olarak değişir. Ghosting yok demek gözle seçilemeyecek kadar az demektir.

Ayrıca @The Semih ufo testte ekran görüntüsü almışsın. Dış kamera ile çekmen gerekiyor. Şu anda var olan hiçbir monitör tipinde bu kadar net hareketli nesne olamaz zaten.
Biliyorum ekran görüntüsü attığımı, Siyah ghosting hayatımda 1 kere denk geldim onuda iade ettim diğer kullandığım hiçbir monitörde ghosting yoktu. Parayla satın aldığım üründen herzaman kalite beklerim, bu ghostingle oynadığın oyundan zevk alamazsın.

Ayrıca gri ghosting diye bir şey de yok. Başka şeyle karıştıriyorsunuz. Ghosting ghostingdir. VA panellerde siyah renklerin piksel geçiş süresi yavaş olduğu için özellikle koyu renklerde olur. Spesifik olarak buna black smearing denir ancak bu da ghostingtir.
1718714879699.png

Dış çekim monitörümden Ghosting belli olmuyor.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Biliyorum ekran görüntüsü attığımı, Siyah ghosting hayatımda 1 kere denk geldim onuda iade ettim diğer kullandığım hiçbir monitörde ghosting yoktu. Parayla satın aldığım üründen herzaman kalite beklerim, bu ghostingle oynadığın oyundan zevk alamazsın.
Siyah ghosting=black smearing neredeyse her zaman VA panellerde olur. VA kullanmadıysanız görmemeniz normal. IPS'lerde de şu şekilde olur:
Screenshot_2024-06-06-10-23-38-561_com.google.android.youtube.png

Bu daha az rahatsız edici ve bilmeyen tarafından fark edilmesi zor olsa da siz farketmeden hareketli oyunlarda hareketli nesneleri görmenizi ve takip etmenizi zorlaştırır.

The Semih

80+ Gold
Siyah ghosting=black smearing neredeyse her zaman VA panellerde olur. VA kullanmadıysanız görmemeniz normal. IPS'lerde de şu şekilde olur:
Alıntıyı görüntüle

Bu daha az rahatsız edici ve bilmeyen tarafından fark edilmesi zor olsa da siz farketmeden hareketli oyunlarda hareketli nesneleri görmenizi ve takip etmenizi zorlaştırır.
Biliyorum kullandığım monitör Excalibur, Asuslarla denk bile değil ama ghosting kalitesi çok başarılı fotoyu attım zaten. Sayfayı yenile

1718715501596.png

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dış çekim monitörümden Ghosting belli olmuyor.
Hocam ghosting, bilgisayardan monitöre gelen görüntünün monitörde gösterilmesi sırasında monitörün piksellerinin renk değişim süresinin yavaş olmasından kaynaklanan fiziksel bir artifacttır. Ekran görüntüsü monitörü çekmez, görüntüyü çeker. Dolayısıyla ekran görüntüsünde hiçbir monitör artifactı gözükmez. Kamera ile çekmeniz lazım.

2. husus kamera ile çekerken de ufoyu kamera ile takip ederek çekmeniz lazım. Yani kamera hareketli olmalı. Sabit tutarsanız sizin resimdeki gibi kopya görüntüler oluşur. Bunlar gerçekte olmayan artifactlardır. Bunun mantığı da şudur: gözünüzle monitörü izlerken hareketli nesneleri gözünüzle takip edersiniz. Kamera ile bunu taklit edersiniz. Bunu yapmadığinızda neden kopya görüntü oluştuğu biraz daha uzun bir mevzu. Şu an müsait değilim ama merak ederseniz gün içinde boşluk bulduğumda yazarım.

Top Bottom