🔥İndirim 🔥🔥🔥Samsung Odyssey OLED G8 27" 0.03 ms 4K Pivot 240 Hz 30.897TL

Arkadaşlar hem 2k hem 4k monitör kullanan birisi olarak alınır mı diye soranlar için arada epey fark var. 27 inç 4k bide oled, bu monitörden sonra hangi 4k olmayan monitöre baksanız çamur gelir görüntü. 4k inanılmaz güzel, televizyonlar ile karıştırmayın 163 ppi. Cam gibi keskin görüntü.

Woled kullanıyorum. Qd oledleri siyahı tam veremediği için sevmiyorum. Woled monitörümü satıp alsam mı ki? Tam siyah istiyorum renkleri bu sebeple Woled kullanıyorum.

Ne karar verdin? Benim de çok alasım var fiyatından dolayı ama emin olamadım memnun kalır mıyım diye.

Ne karar verdin? Benim de çok alasım var fiyatından dolayı ama emin olamadım memnun kalır mıyım diye.
Yani qd oled kullanan arkadaşımdan foto istedim. Flash açıp dibine girmezsen renkler mor olmuyor ama Woled kullanan biri olarak kötü gelir mi bilmiyorum.
IPS den qd ye geçsem belki anlamam.
Ama Woled çok iyi iken ya onu begenmezsem diyorum. Alıp kullanıp denemekten başka seçenek yok.

Quantum Dot oled lerde en büyük sıkıntı olan yazı netlik sıkıntısını gideriyor bu modelin QD oled olması ayrı bir keyif katacaktir. 27 inç cooler Master 2k oled varken bunu sipariş verdim diğerini satarım artık

Fiyat çok iyi. Ürün süper 4. nesil qd oled panel kullanıyor ve arka planda mavi filtrelerin katman sayısı arttığı için yanma durumlarına karşı 3. nesile göre daha dayanıklı. Bence 26,5 inç için 2k yeterli ve ilk nesil ultrawide 2k qd oled panel değilse yazılar dahil keskinlik problemi yaşanmaz. Ama 26,5 inç 4k bu işin fantezisi ve keskinlik anlamında en uç noktası olmuş.

G85SD, G80SD ve G61SD kullandım, G61SD hala kullanıyorum ama aralarında en keyifli model G80SD idi. Cam gibi keskin görüntüler ve büyük ekran oled'e çok yakışıyor.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın ama birkaç gündür feedi işgal ettiniz resmen ve paylaştığınız şeylerde öyle ahım şahım indirimler falan değil. Bir sebebi var mı bu son dönemdeki atağınızın yoksa ben mi kuruntu yapıyorum. Amacım kötü değil bu arada yanlış anlamayın sadece çok dikkatimi çekti artık yazmak istedim.
Ahım şahım değil mi? 4k oled monitör nerde gördün 30k ya? Ki 3 binlik kulaklık hediyesi var

Son düzenleme:
Uygunsuz davranış
Hocam kusura bakmayın ama birkaç gündür feedi işgal ettiniz resmen ve paylaştığınız şeylerde öyle ahım şahım indirimler falan değil. Bir sebebi var mı bu son dönemdeki atağınızın yoksa ben mi kuruntu yapıyorum. Amacım kötü değil bu arada yanlış anlamayın sadece çok dikkatimi çekti artık yazmak istedim.
Boş boş konuşup milleti yanıltma kulaklığı düşersen 27 bin civarına 4k 240hz qd-oled monitör başka varsa at onu alalım beyinsiz

Alsak kullansak iade edebilyor muyuz?
Samsung watch 6 ilk çıktığında alıp kullanıp iade etmiştim gene samsung shop'dan.
Bende asus rog glassy woled var. Geçen sene mat woled kullanıyordum.
Mat ile Glossy arasında uçurum var. Oled'den oled'e geçmeme rağmen ekrana hayranlıkla baktım glossy Oled'de.
Samsung'un monitörü de mat oled imiş. Sırf çözünürlük için renk cümbüşünden olmak istemiyorum.
Göz rahatsızlığım olduğu için parlaklığı %30'un üstünde kullanamıyorum.
Bu sebeple hem parlaklık hem de panel mat olunca her yer simsiyah oluyor.
Ama parlak ekranlarda bu soruna rastlamadım.

1747511478634.webp
1747511483014.webp
1747511489408.webp

Alsak kullansak iade edebilyor muyuz?
Samsung watch 6 ilk çıktığında alıp kullanıp iade etmiştim gene samsung shop'dan.
Bende asus rog glassy woled var. Geçen sene mat woled kullanıyordum.
Mat ile Glossy arasında uçurum var. Oled'den oled'e geçmeme rağmen ekrana hayranlıkla baktım glossy Oled'de.
Samsung'un monitörü de mat oled imiş. Sırf çözünürlük için renk cümbüşünden olmak istemiyorum.
Göz rahatsızlığım olduğu için parlaklığı %30'un üstünde kullanamıyorum.
Bu sebeple hem parlaklık hem de panel mat olunca her yer simsiyah oluyor.
Ama parlak ekranlarda bu soruna rastlamadım.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam elinde oled varsa , zaten fazlasıyla beğeniyorsan heyecana ne gerek var ki?

Hocam elinde oled varsa , zaten fazlasıyla beğeniyorsan heyecana ne gerek var ki?
4k 27 bambaşka bir şey. Şöyle anlatıyım. Sen 1080p'den 2k'ya geçtiğin zaman görüntü kalitesi 2 katı artar. Ama 1080p'den 4k'ya 4 kat artar. 2k'dan da gene 2x artış yaşanır.
2k çözünürlük demek şudur;
2560 piksele 1440 piksel
4k 27'de ise pikseller çok yoğun olduğu için görüntü inanılmaz net olacaktır.
Yani 75 inch 4k tv ile 50 inch 4k arasında keskinlik farkı oluşur.
Bunun bir diğer örneği 1080p'de yaşanıyor. 1080p 27 inch ve diyelim 15 inch monitör arasında keskinlik farkı olacaktır.
27'de yer yer ekrana dikkat edersin piksel saymaya başlayacaksın. Çünkü ekran büyüdü ama piksel sayın aynı kaldı.
4k 27'de ise neredeyse pikseller arası boşluk olmadan yerleştiriliyor.
8k tv'leri bir kenara koyarsak 4k'da en kaliteli ekranı sen 27'de göreceksin.
Bu sebeple 2k 27 kullanan biri 4k 27'ye geçtiği zaman çok daha iyi görüntü kalitesi ile karşılaşacak. Ama gidip 40 inch alsa bu kadar çok netlik farkı yaşamaz.

1747512013608.webp

1747512632820.webp

1747512197988.webp

Ekler

• 1747511868810.webp
    1747511868810.webp
    4.5 KB · Hit: 12
4k 27 bambaşka bir şey. Şöyle anlatıyım. Sen 1080p'den 2k'ya geçtiğin zaman görüntü kalitesi 2 katı artar. Ama 1080p'den 4k'ya 4 kat artar. 2k'dan da gene 2x artış yaşanır.
2560 piksele 1440 piksel
Bunun bir diğer örneği 1080p'de yaşanıyor. 1080p 27 inch ve diyelim 15 inch monitör arasında keskinlik farkı olacaktır.
27'de yer yer ekrana dikkat edersin piksel saymaya başlayacaksın. Çünkü ekran büyüdü ama piksel sayın aynı kaldı.
Bu sebeple 2k 27 kullanan biri 4k 27'ye geçtiği zaman çok daha iyi görüntü kalitesi ile karşılaşacak. Ama gidip 40 inch alsa bu kadar çok netlik farkı yaşamaz.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Anlattıklarına hakimim ama arada ki sürece senin için değecek mi asıl konu bu zaten. Anlattığına göre fazlasıyla memnun olduğun bir cihaz var elinde. yani eğer bütçem var, aldıktan sonra da satabilirim diyorsan alıp iki ürünü test edip ikisinden birinden vazgeçmek mantıklı olur.
4k 27 inç zaten üzmez, oledin hiç üzeceğini sanmıyorum. 163 PPI sonuçta, IPS ekranda bile ayrı dünya :)

2560 piksele 1440 piksel

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Hocam 144 ile 360hz arasında da sayı olarak çok fark var ama hissiyatta fark yok pek. Yanlış anlama çözünürlük hz gibi değildir direkt etki eder ama zaten 27 inçte 2k gayet güzel bir çözünürlük. Fazlasını alıp elindeki güzelim woled panelden olacaksın. Bence gerek yok bu fanteziye girmene. WOLED panel bir monitörü 20k civarına bulsam direkt alırım da bulamadığım için g60sd aldım geçtim. Boşver 4k çözünürlüğü. 32 inç olsa neyse derim de 27 de gereksiz bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,095,378
Üyeler
174,139
Son üye
yunus09
Geri