Sapphire Pulse 9070xt Adrenalin Sorun

Hocam zaten önerilen güç 750w. Yani uv yapmanıza gerek yok. Kim salladıysa iyi sallamış boş yere kafanıza takmayın.

Stok halde kapanma olmuyorsa sistemde undervolt yapmana gerek yok zaten. Ama sağlıklı bir undervolt/overclock karta daha iyi gelir. Hem güç tüketimin düşer hem FPS'in yükselir bedavadan. Ama gücü çok düşürüp çekirdek hızına yetişemezse gücün sorun yaşaman çok çok normal. Sadece gücü düşürmeyle bitmiyor iş.

Attığın fotoğrafa göre de öyle yapmışsın. Çekirdek hızına dokunmamışsın ama gücü ve voltajı düşürmüşsün. Bu kadar düşük güç de bu çekirdek hızına yetişemez kart tabi ki sorun çıkar. Aynı oranda çekirdek hızını da düşürmelisin.

Orantılı şekilde ikisini de düşürürsen sorun yaşamazsın. Örnek olarak benim yaptığım değerler. Gemini'den destek alabilirsin. Yardımcı olur sana.

Ekran görüntüsü 2026-05-12 155045.webp

Bazen normal kapatıp açınca maalesef ayarları sıfırlıyor. OC Yapmamak daha mantıklı gelmişti bana. Bende RX 6000 serisi var Morepowertool ile direkt max voltajı limitledim artık stok ayar Undervolta dönüştü

Bu nasıl oluyor? Voltajı aşıyor musun? Aşıyorsan tüketim artar OC olur ama ne kadar değer?

Vram ile oynamanızı önermiyorum
Aynen bende ki modelde de direkt siyah ekran oluyor vramler zaten hızlı ve güçlü hatta Samsung belleklerden %2 daha performanslı diye biliyorum hynix ramler bende ki hynix rame sahip

Bu nasıl oluyor? Voltajı aşıyor musun? Aşıyorsan tüketim artar OC olur ama ne kadar değer?
RX 6000 de MPT ile max voltajı limitliyorum sadece 1150mV ise 1088' e limitliyorum kart stok ayarda hiç ellemeden max 1088 olacak şekilde ayarlanıyor ama hız da düşüyor. Hızı da elle yükseltiyorum. Bunu yapma sebebim elle voltajı düşürsem bile güç çektikçe kartın benim yaptıgım ayarı yok sayıp yazdıgım voltajı gecmesi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vram ile oynamanızı önermiyorum
Aynen bende ki modelde de direkt siyah ekran oluyor vramler zaten hızlı ve güçlü hatta Samsung belleklerden %2 daha performanslı diye biliyorum hynix ramler bende ki hynix rame sahip
bedava performans neden olmasın gittiği yere kadar arttırsın işte

Ddu ile driver silip kurdum varsayılanda bıraktım oyunda anlık droplar yiyebiliyorum ama özelleştirip değer girdiğimde böyle bi sorun olmuyordu

Güç limitini neden kısıyorsunuz? Güç limitini kıstığınız için hata alıyor olamaz mı? Ben +10 pl / -90 mv / max mhz 300 - 2718 mhz ram olarak kullanıyorum xfx swift

RX 6000 de MPT ile max voltajı limitliyorum sadece 1150mV ise 1088' e limitliyorum kart stok ayarda hiç ellemeden max 1088 olacak şekilde ayarlanıyor ama hız da düşüyor. Hızı da elle yükseltiyorum. Bunu yapma sebebim elle voltajı düşürsem bile güç çektikçe kartın benim yaptıgım ayarı yok sayıp yazdıgım voltajı gecmesi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bedava performans neden olmasın gittiği yere kadar arttırsın işte
Bedava performans diye kartın stabilitesini düşürüp crash yiyince öyle olmuyor hocam. Adam sıkıntı çekiyor diye post açmış zaten.

Bedava performans diye kartın stabilitesini düşürüp crash yiyince öyle olmuyor hocam. Adam sıkıntı çekiyor diye post açmış zaten.
Zaten stok ayarı değiştirdiğin an deneme yanılma yapmayı kabul etmiş oluyorsun mantıken saçma zaten. O ayarların olayı bu o yüzden yapmak da mantıklı

Zaten stok ayarı değiştirdiğin an deneme yanılma yapmayı kabul etmiş oluyorsun mantıken saçma zaten. O ayarların olayı bu o yüzden yapmak da mantıklı
valla bak şuan varsayılandayım ayar denerkenkinden daha az fps ve droplarla karşı karşıyayım kesin yapmam gerekiyor ama nasıl kartımın ayarlarını bulcam bilmiyorum silikon kalites vs vramlarla oynayıp 2700 üstünde hafif sıkıntılar yaşamıştım muhtemelen 2600-2650 bandında bırakıp -15uv verip 20 den başlayarak silikon kalitesi deneyerek arttırmak mı gerekli çözemedim of offfff

valla bak şuan varsayılandayım ayar denerkenkinden daha az fps ve droplarla karşı karşıyayım kesin yapmam gerekiyor ama nasıl kartımın ayarlarını bulcam bilmiyorum silikon kalites vs vramlarla oynayıp 2700 üstünde hafif sıkıntılar yaşamıştım muhtemelen 2600-2650 bandında bırakıp -15uv verip 20 den başlayarak silikon kalitesi deneyerek arttırmak mı gerekli çözemedim of offfff
Driveri ddu ile kurduysan tüm oyunları aç kapa yap 10 dk oyna sistemi yeniden başlat tekrar dene bak droplar var mı

Burdaki listede 29. Numaradaki ayarı dene istersen

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,849
Üyeler
196,825
Son üye
ylmz5667
Geri