Neler Yeni

Sapphire Radeon Pulse rx 7900xtx vs Rtx 4070 ti süper

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Burak
Evet dediğin gibi 3 tanede pcıe takıcaksın aga birde karga burnu falan varsa onla tutmayı dene aradan klavuz yuvasını vidaları o şekilde sök şimdi anladın dimi neden ucuza kasa önermediğimi klavuz yuvaları leş sac kalınlığı yok
Baktım dün saça elliyorum elimle az daha zorlasam yamultcam direk. Dedim hay ben böyle kasanın MSI ya baktım boşken bile ağır maşallah iyi malzeme kullanmış

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Arda doğan
Baktım dün saça elliyorum elimle az daha zorlasam yamultcam direk. Dedim hay ben böyle kasanın MSI ya baktım boşken bile ağır maşallah iyi malzeme kullanmış
Evet bende ilk vento vg15fe kasa vardı onda sac hafif i ceydi mastercase h500p'ye geçtim varya öyle geniş öyle kaliteli bir şey ki bu yüzden marka tercih edilmeli bence

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Burak
Evet bende ilk vento vg15fe kasa vardı onda sac hafif i ceydi mastercase h500p'ye geçtim varya öyle geniş öyle kaliteli bir şey ki bu yüzden marka tercih edilmeli bence
Hocam baktım 2 tane cpu 2 tane PCIe kablosu var PCIe kablosunun ikisindede 2 kafa yandan yedek var o zaman total yandan çıkan ek şeklinde PCIe ları da sayarsak 4 kafa var

Ekler

• IMG_20240915_121721.jpg
    IMG_20240915_121721.jpg
    1.1 MB · Hit: 11
  • IMG_20240915_121704.jpg
    IMG_20240915_121704.jpg
    1 MB · Hit: 10

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Arda doğan
Hocam baktım 2 tane cpu 2 tane PCIe kablosu var PCIe kablosunun ikisindede 2 kafa yandan yedek var o zaman total yandan çıkan ek şeklinde PCIe ları da sayarsak 4 kafa var
Evet 3 ü karta 1 i cpu'ya ama sana tacsiyem birtanede atlama kablosu al
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü daha yüksek kapasiteli bir anakartda 2 adet cpu kablosu kullanılıyor 2 beslemeli

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Burak
Atlama kablosu nedir hocam

Çünkü daha yüksek kapasiteli bir anakartda 2 adet cpu kablosu kullanılıyor 2 beslemeli

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Arda doğan
https://www.evaletim.com/urun/alfai...r-guc-coklayici-y-kablosu?ref=akakce&v=1.72.6 bak bendede aynı durum ben anakarta giden kablo varya onu bunla çokladım yok yanar falan diyenler varsa elektrikçiyim gelsinler göstereyim yanma falan sıfır saçmalıyorlar fiziksel olarak bile zor anakartlara zaten bir adet cpu kablosu yetiyor bu çoklayıcı ile ikiye bölüp daha verimli bir hale getiriyorsun kablo yetmiyorsa 2.cpu kablosu ile aynı mantık veya ekran kartı için aynı mantık

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Burak
https://www.evaletim.com/urun/alfai...r-guc-coklayici-y-kablosu?ref=akakce&v=1.72.6 bak bendede aynı durum ben anakarta giden kablo varya onu bunla çokladım yok yanar falan diyenler varsa elektrikçiyim gelsinler göstereyim yanma falan sıfır saçmalıyorlar fiziksel olarak bile zor anakartlara zaten bir adet cpu kablosu yetiyor bu çoklayıcı ile ikiye bölüp daha verimli bir hale getiriyorsun kablo yetmiyorsa 2.cpu kablosu ile aynı mantık veya ekran kartı için aynı mantık
He anladım bakam hocam yolda bulursam alırım hirdavatciya gidiyorum şimdi pense el aleti falan almaya evdekileri abim çalmış gitmiş evde lazım olsa yok hiçbir şey 😅😅😅

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Arda doğan
Şuan bendeki anakartta 1 pin var cpu pini 2 kablo için pin yok kartta eğer elimde kalır çıkmazsa anakarttan civatalar yeni anakart cekecem
O halde arka kapağı aç kasayı maaf et pense ile tornavida ile gevşeterek yuvayı kır anakartı sağlam çıkart

He anladım bakam hocam yolda bulursam alırım hirdavatciya gidiyorum şimdi pense el aleti falan almaya evdekileri abim çalmış gitmiş evde lazım olsa yok hiçbir şey 😅😅😅
Çok şart değil yani anakartlara bir cpu pini dahi yetiyor

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Burak
O halde arka kapağı aç kasayı maaf et pense ile tornavida ile gevşeterek yuvayı kır anakartı sağlam çıkart

Çok şart değil yani anakartlara bir cpu pini dahi yetiyor
Anakartı söktüm 2 adet civata hala anakartta takılı duruyor kasadaki saçtan kurtulmuş yükseltmeler civatalarla beraber geldiler 😆

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Arda doğan
Anakartı söktüm 2 adet civata hala anakartta takılı duruyor kasadaki saçtan kurtulmuş yükseltmeler civatalarla beraber geldiler 😆
😂İyiki anakarta bir şey olmamış

Bende şimdi biri ile uğraşıyom boş yapıyor

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Burak
😂İyiki anakarta bir şey olmamış

Bende şimdi biri ile uğraşıyom boş yapıyor
Yalnız ekran kartının oturduğu pin hasar gördü anakart küçük ya ekran kartı büyük ya parmağım için yeterli boşluk yoktu tornavida ucuyla ittirirken plastik pin delinmiş hatta hemen üstünde M2 ssd var oda darbe aldı inşallah yeni kasaya taktigimda anakart ve M2 ssd hâlâ çalışır 🥲🥲🥲😆😆😆 yoksa anakart elimde kalacak parcalayacagim

Top Bottom