Neler Yeni

🔥ŞEF’İN🔥ANTRİKOT 🔥TARİFİ🔥

Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
4,728
Hepinize meraba arkadaşlar bugün yapacağım tarifi @Siri nin isteği üzerine yapıyorum tarifi şef dayım verdi bana hadi öncelikli olarak gerekenler ile başlayalım.

- 1 saat dinlendirilmiş yaklaşık yarım parmak kalınlığında 300 gramlık dry age dana antrikot (dinlendirilmiş olması önemli ayrıca 1 saat dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım saatte oda sıcaklığa gelebilmesi için buzdolabı dışında bekletiyoruz ve yapmadan önce yıkıyoruz)

7CE7D552-44FB-45B5-93CE-2F44071EE26E.jpeg


- Ayçiçek yağı (eğer yoksa mısır özü yağı yada fındık yağı kullanabilirsiniz ama kesinlikle zeytinyağı kullanmayın )

- Karbiber, tuz, kekik, biberiye, sarımsak


- Döküm tava

Öncelikle ocağı açıp tavamızı ocağa koymamız gerekiyor 3 dakikalık bir ısınma süresi var elinizi tavaya yaklaştırdığınızda 4 e kadar sayamıyorsanız ısınmış demektir

Tavayı hallettiğimize göre ete geçebiliriz

Öncelikle ete bolca yap dökün bolca elinizi korkak alıştırmayın ve eti iyice yağa bulayın her iki tarafınıda sonra tuzu ve karabiberi ekleyip iyice içine çekmesini sağlayın (bir kaç tur yeter tuz için 4-5 mesela karabiber içinde tuzdan birkaç tur daha az) isteğe bağlı olarakta pul biber.

33C2631F-7A86-49A3-8EEE-8F16375C32EA.jpeg


Şimdi eti tavaya koymadan önce ete mümkün olduğunca az dokunmaya özen gösterin.

C955BAE6-2B3D-4FF0-88D2-C2B5ECD48AFE.jpeg


Eti dikkatlice tavaya koyduktan sonra 1 dk pişiriyoruz bu sürenin sonundada eti yan çeviriyoruz ki istediğimiz artı işaretini alsın 1 dk da böyle piştikten sonra aynı işlemleri diğer tarafada uyguluyoruz. Ama etin diğer tarafını çevirirken aynı yere koymayın tava üzerinde kullanmadığınız kısma koyun çünkü kullandığınız kısım ısısını kaybetmiş olacaktır. Ve bitirdikten sonrada eti bir süre ateş kapalı haldeyken bekletiyoruz

NOT: Bundan sonraki kısım eti daha özel hale getirmek içindir

Diğer döküm tavamızı ocağın diğer bir gözüne koyuyoruz ve o ısınırken tereyağını ekliyoruz bolca ve kekiği ve biberiyeyi ve sarımsağı (ezilmiş halde iri taneli) bunları biraz karıştırıp harmanladıktan sonra eti burayada koyup karışımı üstüne üstüne koyup iyice emmesini sağlıyoruz isterseniz bu karışıma ekmek bandırıp yanında servis edebilirsiniz.

Ve işte hazır! Hatalarım olmuşsa affola ;) Afiyet olsun herkese ve özellikle @Siri ’ye :)

C8A3AE8C-EE15-409F-82DA-D955249EB4D1.jpeg
 

DonanımFikir

Moderatör
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
23,881
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Offfff
Diyetteyim (!) Canımı çektirdin
 

usper

80+ Gold
Katılım
25 Haziran 2020
Mesajlar
6,107
En İyi Cevap
3
Hepinize meraba arkadaşlar bugün yapacağım tarifi @Siri nin isteği üzerine yapıyorum tarifi şef dayım verdi bana hadi öncelikli olarak gerekenler ile başlayalım.

- 1 saat dinlendirilmiş yaklaşık yarım parmak kalınlığında 300 gramlık dry age dana antrikot (dinlendirilmiş olması önemli ayrıca 1 saat dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım saatte oda sıcaklığa gelebilmesi için buzdolabı dışında bekletiyoruz ve yapmadan önce yıkıyoruz)

Alıntıyı görüntüle

- Ayçiçek yağı (eğer yoksa mısır özü yağı yada fındık yağı kullanabilirsiniz ama kesinlikle zeytinyağı kullanmayın )

- Karbiber, tuz, kekik, biberiye, sarımsak


- Döküm tava

Öncelikle ocağı açıp tavamızı ocağa koymamız gerekiyor 3 dakikalık bir ısınma süresi var elinizi tavaya yaklaştırdığınızda 4 e kadar sayamıyorsanız ısınmış demektir

Tavayı hallettiğimize göre ete geçebiliriz

Öncelikle ete bolca yap dökün bolca elinizi korkak alıştırmayın ve eti iyice yağa bulayın her iki tarafınıda sonra tuzu ve karabiberi ekleyip iyice içine çekmesini sağlayın (bir kaç tur yeter tuz için 4-5 mesela karabiber içinde tuzdan birkaç tur daha az) isteğe bağlı olarakta pul biber.

Alıntıyı görüntüle

Şimdi eti tavaya koymadan önce ete mümkün olduğunca az dokunmaya özen gösterin.

Alıntıyı görüntüle

Eti dikkatlice tavaya koyduktan sonra 1 dk pişiriyoruz bu sürenin sonundada eti yan çeviriyoruz ki istediğimiz artı işaretini alsın 1 dk da böyle piştikten sonra aynı işlemleri diğer tarafada uyguluyoruz. Ama etin diğer tarafını çevirirken aynı yere koymayın tava üzerinde kullanmadığınız kısma koyun çünkü kullandığınız kısım ısısını kaybetmiş olacaktır. Ve bitirdikten sonrada eti bir süre ateş kapalı haldeyken bekletiyoruz

NOT: Bundan sonraki kısım eti daha özel hale getirmek içindir

Diğer döküm tavamızı ocağın diğer bir gözüne koyuyoruz ve o ısınırken tereyağını ekliyoruz bolca ve kekiği ve biberiyeyi ve sarımsağı (ezilmiş halde iri taneli) bunları biraz karıştırıp harmanladıktan sonra eti burayada koyup karışımı üstüne üstüne koyup iyice emmesini sağlıyoruz isterseniz bu karışıma ekmek bandırıp yanında servis edebilirsiniz.

Ve işte hazır! Hatalarım olmuşsa affola ;) Afiyet olsun herkese ve özellikle @Siri ’ye :)

Alıntıyı görüntüle
Knk benden sana bi tavsiye eti tabağa koymadan önce tabağı da hafif ısıt . Ellerine sağlık.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,408
Mesajlar
9,305,981
Üyeler
163,657
Son üye
cosmospurs
Top Bottom