conveyor belt overlord
80+ Silver
- Katılım
- 8 Aralık 2020
- Mesajlar
- 4,728
Hepinize meraba arkadaşlar bugün yapacağım tarifi @Siri nin isteği üzerine yapıyorum tarifi şef dayım verdi bana hadi öncelikli olarak gerekenler ile başlayalım.
- 1 saat dinlendirilmiş yaklaşık yarım parmak kalınlığında 300 gramlık dry age dana antrikot (dinlendirilmiş olması önemli ayrıca 1 saat dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım saatte oda sıcaklığa gelebilmesi için buzdolabı dışında bekletiyoruz ve yapmadan önce yıkıyoruz)
- Ayçiçek yağı (eğer yoksa mısır özü yağı yada fındık yağı kullanabilirsiniz ama kesinlikle zeytinyağı kullanmayın )
- Karbiber, tuz, kekik, biberiye, sarımsak
- Döküm tava
Öncelikle ocağı açıp tavamızı ocağa koymamız gerekiyor 3 dakikalık bir ısınma süresi var elinizi tavaya yaklaştırdığınızda 4 e kadar sayamıyorsanız ısınmış demektir
Tavayı hallettiğimize göre ete geçebiliriz
Öncelikle ete bolca yap dökün bolca elinizi korkak alıştırmayın ve eti iyice yağa bulayın her iki tarafınıda sonra tuzu ve karabiberi ekleyip iyice içine çekmesini sağlayın (bir kaç tur yeter tuz için 4-5 mesela karabiber içinde tuzdan birkaç tur daha az) isteğe bağlı olarakta pul biber.
Şimdi eti tavaya koymadan önce ete mümkün olduğunca az dokunmaya özen gösterin.
Eti dikkatlice tavaya koyduktan sonra 1 dk pişiriyoruz bu sürenin sonundada eti yan çeviriyoruz ki istediğimiz artı işaretini alsın 1 dk da böyle piştikten sonra aynı işlemleri diğer tarafada uyguluyoruz. Ama etin diğer tarafını çevirirken aynı yere koymayın tava üzerinde kullanmadığınız kısma koyun çünkü kullandığınız kısım ısısını kaybetmiş olacaktır. Ve bitirdikten sonrada eti bir süre ateş kapalı haldeyken bekletiyoruz
NOT: Bundan sonraki kısım eti daha özel hale getirmek içindir
Diğer döküm tavamızı ocağın diğer bir gözüne koyuyoruz ve o ısınırken tereyağını ekliyoruz bolca ve kekiği ve biberiyeyi ve sarımsağı (ezilmiş halde iri taneli) bunları biraz karıştırıp harmanladıktan sonra eti burayada koyup karışımı üstüne üstüne koyup iyice emmesini sağlıyoruz isterseniz bu karışıma ekmek bandırıp yanında servis edebilirsiniz.
Ve işte hazır! Hatalarım olmuşsa affola Afiyet olsun herkese ve özellikle @Siri ’ye
- 1 saat dinlendirilmiş yaklaşık yarım parmak kalınlığında 300 gramlık dry age dana antrikot (dinlendirilmiş olması önemli ayrıca 1 saat dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım saatte oda sıcaklığa gelebilmesi için buzdolabı dışında bekletiyoruz ve yapmadan önce yıkıyoruz)
- Ayçiçek yağı (eğer yoksa mısır özü yağı yada fındık yağı kullanabilirsiniz ama kesinlikle zeytinyağı kullanmayın )
- Karbiber, tuz, kekik, biberiye, sarımsak
- Döküm tava
Öncelikle ocağı açıp tavamızı ocağa koymamız gerekiyor 3 dakikalık bir ısınma süresi var elinizi tavaya yaklaştırdığınızda 4 e kadar sayamıyorsanız ısınmış demektir
Tavayı hallettiğimize göre ete geçebiliriz
Öncelikle ete bolca yap dökün bolca elinizi korkak alıştırmayın ve eti iyice yağa bulayın her iki tarafınıda sonra tuzu ve karabiberi ekleyip iyice içine çekmesini sağlayın (bir kaç tur yeter tuz için 4-5 mesela karabiber içinde tuzdan birkaç tur daha az) isteğe bağlı olarakta pul biber.
Şimdi eti tavaya koymadan önce ete mümkün olduğunca az dokunmaya özen gösterin.
Eti dikkatlice tavaya koyduktan sonra 1 dk pişiriyoruz bu sürenin sonundada eti yan çeviriyoruz ki istediğimiz artı işaretini alsın 1 dk da böyle piştikten sonra aynı işlemleri diğer tarafada uyguluyoruz. Ama etin diğer tarafını çevirirken aynı yere koymayın tava üzerinde kullanmadığınız kısma koyun çünkü kullandığınız kısım ısısını kaybetmiş olacaktır. Ve bitirdikten sonrada eti bir süre ateş kapalı haldeyken bekletiyoruz
NOT: Bundan sonraki kısım eti daha özel hale getirmek içindir
Diğer döküm tavamızı ocağın diğer bir gözüne koyuyoruz ve o ısınırken tereyağını ekliyoruz bolca ve kekiği ve biberiyeyi ve sarımsağı (ezilmiş halde iri taneli) bunları biraz karıştırıp harmanladıktan sonra eti burayada koyup karışımı üstüne üstüne koyup iyice emmesini sağlıyoruz isterseniz bu karışıma ekmek bandırıp yanında servis edebilirsiniz.
Ve işte hazır! Hatalarım olmuşsa affola Afiyet olsun herkese ve özellikle @Siri ’ye