Bugün biter ama yarın da onlar biter raad ol sen.Dediğim gibi daha yasa cart curt çıkmadan 27 euro olayını devredışı bırakmışlar her geçeni kontrol ediyolar bu iş bitti.
Bugün biter ama yarın da onlar biter raad ol sen.Dediğim gibi daha yasa cart curt çıkmadan 27 euro olayını devredışı bırakmışlar her geçeni kontrol ediyolar bu iş bitti.
Onlar bitene kadarda biz komple biterizBugün biter ama yarın da onlar biter raad ol sen.
Komedi hocam valla başka bir şey değil adamlar her ayda bir çıkartıp geri sokuyorlar muhtemelen kanunlarda 1 aydan fazla kalamaz maddesi var bunlarda her ayda bir çıkarıp geri sokuyorDedikleriniz bana da olmuş ama bir önem arzetmiyor herhaldeeğleniyorlar sanırım ya da prosedür
İşlerine gelince böyle üçkağıt yaparlar ama bizim ürünleri geçirtmezler.Komedi hocam valla başka bir şey değil adamlar her ayda bir çıkartıp geri sokuyorlar muhtemelen kanunlarda 1 aydan fazla kalamaz maddesi var bunlarda her ayda bir çıkarıp geri sokuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
chatgpt böyle diyor dostlar![]()
Dediğim gibi yasal boşluktan yararlanıyor çakallar 1ay normalde bu kargoların süresi bunlar 1 ay doluyor çıkartıp geri sokuyorlar o yüzden yasal boşluktan yararlanmış oluyor şerefsizlerİşlerine gelince böyle üçkağıt yaparlar ama bizim ürünleri geçirtmezler.
Senin benim ömrüm hevesim yitip biter bunlara bi b.k olmaz.Bugün biter ama yarın da onlar biter raad ol sen.
MaalesefArkadaşlar olayı kısaca özetleyecek var mı? Artık shenzhenaudio veya başka bir siteden bir şey alamayacak mıyız?
Tam sebebi nedir? Kendileri ürünü 30 dolar altında gösteriyordu.Maalesef
30 dolar altı gözükmesini sağlayan yunexpressti ve gümrük bunu farketti. Ürünleri antrepoya aldı sıkı denetim yaptı yunexpresse ceza kesti. Yunexpresste cezayı ödeyip türkiyeden çekildi. Lakin antrepo ücretini ödediği halde Epomaker kargoları gelirken shenzhen kargoları gelmedi. Niçin gelmediği bilinmiyor. Shenzhende artık tr ye başka kargo firmasıyla gönderim yapıcağını vergi çıkarsa karışmıcağını söylüyor. Tabi diğer firmalar gibi ya sepette vergiyi alıcak ya da 30dolarlık kargoyla göndericek. Yani yurtdışından ürün almanın hiç bi anlamı kalmadı. Vergisiz ürün getirmek büyük ölçüde engellendi. Belki yenwen ile wwe ile gelenlerde vergi çıkmıyodur ama yunexpress olayı diğer firmalara da büyük ölçüde ders olmuştur tr için riske girceklerini sanmam. İşin özü devlet tr satıcılarının sitemine kulak verdi ve vergisiz ürün getirtmenin önüne geçti lakin insanları buna mecbur bırakan (30 dolarlık ürünü 5bin liraya satanlar yüzünden) serbest piyasaya hiç bi düzenleme getirmedi. Devlet gene zengin daha çok zengin olsun diye elini garibanın cebine soktuTam sebebi nedir? Kendileri ürünü 30 dolar altında gösteriyordu.
Çok iyi anlatmışsınız hocam teşekkür ederim. Bende daha önceden o şekilde ürün almıştım shenzhenden ve yakın zamanda tekrar almayı düşündüğümde sepette vergide çıkıyordu. Şuanda sepetten aldıkları için bir sıkıntı olmuyordur diye düşünüyorum ama yukarıda bir arkadaşın sanırım döngüye girmiş onu anlayamadım. Ülkeyi gerçekten her konuda işlerine geldiği gibi yönetiyorlar. Başka ülkedeki insanlar yurtdışından rahatça ürün alabiliyorken bize yasak, neden? Çünkü türkiyede yaşıyoruz. Daha yeni moondrop space travel için bakmıştım ve vergili fiyatıyla neredeyse aynı fiyatta satılıyor burada.30 dolar altı gözükmesini sağlayan yunexpressti ve gümrük bunu farketti. Ürünleri antrepoya aldı sıkı denetim yaptı yunexpresse ceza kesti. Yunexpresste cezayı ödeyip türkiyeden çekildi. Lakin antrepo ücretini ödediği halde Epomaker kargoları gelirken shenzhen kargoları gelmedi. Niçin gelmediği bilinmiyor. Shenzhende artık tr ye başka kargo firmasıyla gönderim yapıcağını vergi çıkarsa karışmıcağını söylüyor. Tabi diğer firmalar gibi ya sepette vergiyi alıcak ya da 30dolarlık kargoyla göndericek. Yani yurtdışından ürün almanın hiç bi anlamı kalmadı. Vergisiz ürün getirmek büyük ölçüde engellendi. Belki yenwen ile wwe ile gelenlerde vergi çıkmıyodur ama yunexpress olayı diğer firmalara da büyük ölçüde ders olmuştur tr için riske girceklerini sanmam. İşin özü devlet tr satıcılarının sitemine kulak verdi ve vergisiz ürün getirtmenin önüne geçti lakin insanları buna mecbur bırakan (30 dolarlık ürünü 5bin liraya satanlar yüzünden) serbest piyasaya hiç bi düzenleme getirmedi. Devlet gene zengin daha çok zengin olsun diye elini garibanın cebine soktu
Maalesef durum shenzhenaudio özelinde de değil. Artık her şey için engellendi. Müzikle uğraşan arkadaşlarım var niş hobileri olan insanlar var ve türkiyede aradıkları ürünü bulamıyolar mecbur yurtdışından getiriyolar. Ona da 30euro baremi getirdiler. Şimdi de ürün fiyatını düşük göstermeyi de engellediler. Türk isen asla böyle hobilerin olmamalı. Olacaksa da serbest piyasadaki fahiş fiyata elmahkumsun diyo devlet. Ha bide özel tüketim bunlar aldığından bi tane de devlete almak zorundasın. Vergi vermeye karşı değilim ama bu vergi değil artık. Sen üretme, ihracat yapma, fabrikaları madenleri ülke kaynaklarını özelleştir devletin tek geliri vatandaşın vergisi olsun. Kolay yoldan üretenden daha fazla kazan ne de olsa eşşek bu vatandaş vur semeri ses etmiyo. Senin bu yaptığın legal ama benim vergisiz ürün getirtmem illegal di miÇok iyi anlatmışsınız hocam teşekkür ederim. Bende daha önceden o şekilde ürün almıştım shenzhenden ve yakın zamanda tekrar almayı düşündüğümde sepette vergide çıkıyordu. Şuanda sepetten aldıkları için bir sıkıntı olmuyordur diye düşünüyorum ama yukarıda bir arkadaşın sanırım döngüye girmiş onu anlayamadım. Ülkeyi gerçekten her konuda işlerine geldiği gibi yönetiyorlar. Başka ülkedeki insanlar yurtdışından rahatça ürün alabiliyorken bize yasak, neden? Çünkü türkiyede yaşıyoruz. Daha yeni moondrop space travel için bakmıştım ve vergili fiyatıyla neredeyse aynı fiyatta satılıyor burada.