Sıcaklık değerlerim nasıl

1Youti

80+
Reaksiyon skoru
93
1702985574190.png

laptop kullanıyorum model olarak an515-58

özellikler
i5 12500h
rtx4050 6gb
24gb ram
turbo boost devre dışı

Gayet ideal. Cinebench R23 üzerinden test edip verileri HWiNFO üzerinden kontrol edebilir misiniz?

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: soul
Üşüten bir sonuç 🥶

turbo boost kapattım
birde teknisyen biosu açıp undervolt yaptım işlemciye
ac dc loadline methodu ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim için performans çok önemli değil zaten oyunlarda ekran kartını beslesin yeter

birde serin kalsın tabi

birde teknisyen biosu açıp undervolt yaptım işlemciye
ac dc loadline methodu ile

benim için performans çok önemli değil zaten oyunlarda ekran kartını beslesin yeter

birde serin kalsın tabi

Sonuç rezalet olmuş. Bir an önce eski haline getirin. Isınsın işlemci 99 dereceye kadar yolu var.

Sonuç rezalet olmuş. Bir an önce eski haline getirin. Isınsın işlemci 99 dereceye kadar yolu var.
Undervolt ile alakası yok zaten Turbo boost kapalı olduğu için

Turbo boost açıkken işlemci normal değerlerine ulaşmış halde pik noktası da 80 derece

Undervolt ile alakası yok zaten Turbo boost kapalı olduğu için

Turbo boost açıkken işlemci normal değerlerine ulaşmış halde pik noktası da 80 derece

Cinebench R23 sonuçlarına göre diyorum dostum. Normalde çoklu çekirdek performansı 14400 civarında olmalı. Bu esnada da işlemci 97 Watt güç çeker yeterli soğutma sağlandığı takdirde. Aradaki 7 kat performans düşüklüğünü kabul ediyorsanız bu şekilde kullanabilirsiniz.

Cinebench R23 sonuçlarına göre diyorum dostum. Normalde çoklu çekirdek performansı 14400 civarında olmalı. Bu esnada da işlemci 97 Watt güç çeker yeterli soğutma sağlandığı takdirde. Aradaki 7 kat performans düşüklüğünü kabul ediyorsanız bu şekilde kullanabilirsiniz.
Hocam peki şunu merak ediyorum ben cp2077 144fps alabiliyorum yüksej ayarlar rtx açık ve dlss dengelide bu nasıl mümkün oluyor acaba 😂 bu sonuçlara göre 144fps verememesi lazım makinenin

Hocam peki şunu merak ediyorum ben cp2077 144fps alabiliyorum yüksej ayarlar rtx açık ve dlss dengelide bu nasıl mümkün oluyor acaba 😂 bu sonuçlara göre 144fps verememesi lazım makinenin

Ekran kartından besleniyor CP2077.
Ayrıca nasıl bir sınırlandırma yaptınız bilmiyorum ama tek bir çekirdeğe tam yük bindiriyor olabilir.

Ekran kartından besleniyor CP2077.
Ayrıca nasıl bir sınırlandırma yaptınız bilmiyorum ama tek bir çekirdeğe tam yük bindiriyor olabilir.

P core yani performans çekirdeklerini sınırlandırıyor

Fakat işemci turbo açık ve 4000mhz sabitledikten sonra 12bin skor aldı benim için 2 bin kayıp çokta dişe gelir bir şey değil render işiyle uğraşmıyorum nasılsa

P core yani performans çekirdeklerini sınırlandırıyor

Fakat işemci turbo açık ve 4000mhz sabitledikten sonra 12bin skor aldı benim için 2 bin kayıp çokta dişe gelir bir şey değil render işiyle uğraşmıyorum nasılsa
Normal undervolt tercihin tabi ama intelciğimiz sağolsun yasakladığı için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,333
Üyeler
184,617
Son üye
akanitro14
Geri