Neler Yeni

🟠 SİGARAYA ZAM GELİYOR! 🚬

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
💯

IMG_20240903_233553.jpg

Gird4p

80+
Hicbir sey yapilmiyor ulkede artik tabii disarda yasiyorsun konusmasi kolay disardan pacasi yiyen gelsin dertleri yasasin da oyle konussun
Ben dışarıya eğitim için geldim. Adam gibi davet aldım üniversitem bitince geleceğim. Vatandaş olarak üzerime düşeni yapıyorum. Kendimi geliştiriyorum. Düzenli gelip gidiyorum da bu yaşıma kadar da oradaydım. Gurbetçi ayağı çekme bana yani. Vatandaş esrar içmesin diye sigara dayamak zorunda kalıyorsan orada vatandaşın kalitesizliği söz konusudur. İçmek isteyen her türlü içer. Adam olsun düşmesin esrara kubara. Herkesin götüne adam mı takalım sağlıklı yaşıyor mu diye? Bu arada başta verdiğin rakamlar 3 kişiden 2’si falan ve zam - sigara bırakma oranına inanmayışın tamamen senin sallamasyonun. O konuya girmiyorum, oradan bir yere varamayız.

asrın_tok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Ebubekir usta
dün enflasyon düştü dediler dolarda sabit buna lan?

Gird4p

80+
Hiç bir şey yasaklandı veya içmesin, kullanmasınlar diye fiyatı artınca tüketimi düşmez.
Hayırdır kral istatistik profesörü müsün? Şu lafı demek için ömür harcayan adamlar var direkt salladın sen ortalığa.

Rakamla gel bana subjektif konuşma. Aksi taktirde fikrimi değiştiremezsin.
Eğer oranı bozarsan millet alternatiflere yönelir
Yönelmesin? Bebek bakıcısı mı devlet? Ya da bu devletin sorunu mu? Bu denli sızlanma hakkını nereden buluyoruz? İsviçre’de bile böyle sosyal bir devlet yok. Nerede görüp duydunuz böyle çıkarımlara varıyorsunuz? Bir sürü Yeşilay amatem falan milleti ıslan etmeye çalışıyor zaten. Biraz da kendinizde arayın çözümü. Et pahalı süt pahalı deseniz neyse. Yıl 2025 hala sigara içip bir de gelen zamma sızlanıyorsunuz. Kendi cebinizi hatta 3 kuruş değeri olmayan meblağları toplum sağlığına yeğliyorsunuz.

1725437478351.jpeg

Hayırdır kral istatistik profesörü müsün? Şu lafı demek için ömür harcayan adamlar var direkt salladın sen ortalığa.

Yönelmesin? Bebek bakıcısı mı devlet? Ya da bu devletin sorunu mu? Bu denli sızlanma hakkını nereden buluyoruz? İsviçre’de bile böyle sosyal bir devlet yok. Nerede görüp duydunuz böyle çıkarımlara varıyorsunuz? Bir sürü Yeşilay amatem falan milleti ıslan etmeye çalışıyor zaten.

Alıntıyı görüntüle

Bak ne yazmışım oraya :
Sahibindene gir bakayım 30-40 bin tlik otomatik sigara sarma makine satışları dolu. 5-6 yıl önce 1 tane var mıydı bunlardan? Saatte 50 karton sigara saran makineyi millet evine mi alıyor ? Yoksa zamlardan dolayı kaçakcılar, tütüncüler mi alıp vergi kaçırıyor ?

Bu aletlerin ürettiği sigaralar, tütünlerin kaydı tutuluyor mu sence ? Yoksa eşek ile doğudan mı giriş yapıyor ? Kayıtlı tütün zaten sigara firmalarına gidip paketlenip bandrollenip satılıyor. Her mahalledeki tütüncünün poşetten çıkardığı tütünün kaydı var mı sanıyorsun? Baksan her ay zarar gösteriyorlardır.
Diğer konuda ise devletin sorunudur, değildir bilemem. Kim içip içmiyor umrumda da değil. Benim bahsettiğim sigara ile savaşıyoruz diyip her ay zam yapmak ortadoğu için kullanımı düşürmez. Alternatiflere yöneltir. Bu alternatiflerde sağlığı daha çok tehdit ederler.

O grafiği aldığın dso 2024'de Türkiyenin sigara kullanımında dünya sıralamasında yukarılara çıktığını yazdı. Yani konunun kökündeki zamların sigara kullanımını düşürdüğünü gene çürütüyor.

Son düzenleme:

Muhammet Emir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Muhammet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyunlar, Teknolojik Gelişmeler, Borsa, Ticaret, Kripto
Kardeşim siz şey yapmayın şikayet etmeyin ekonomimizden çok hariha bir ehonmimiz var dünyanın en HAAAAARİKAAAASI BİR EKOOONOMİİİİ

Gurkanpiro

80+ Platinum
arkadasım kacak captan blacki 50 ye iciyor ona ne kadar zam gelir acaba

Gird4p

80+
Bu aletlerin ürettiği sigaralar, tütünlerin kaydı tutuluyor mu sence ? Yoksa eşek ile doğudan mı giriş yapıyor ? Kayıtlı tütün zaten sigara firmalarına gidip paketlenip bandrollenip satılıyor. Her mahalledeki tütüncünün poşetten çıkardığı tütünün kaydı var mı sanıyorsun? Baksan her ay zarar gösteriyorlardır.
Diğer konuda ise devletin sorunudur, değildir bilemem. Kim içip içmiyor umrumda da değil. Benim bahsettiğim sigara ile savaşıyoruz diyip her ay zam yapmak ortadoğu için kullanımı düşürmez. Alternatiflere yöneltir. Bu alternatiflerde sağlığı daha çok tehdit ederler.
Bunları biliyorsun da neden zam yapılmasın demek yerine zam yapılırken kaçakçılık engellensin, bandrolsüz mamül piyasa sürülmesin bunun önüne yine devlet geçmeli demiyorsun?

O grafiği aldığın dso 2024'de Türkiyenin sigara kullanımında dünya lideri olduğunuda yazdı. Yani konunun kökündeki zamların sigara kullanımını düşürdüğünü gene çürütüyor
Türkiye en çok sigara içerek yine de sigara içiş oranını azaltabilir. Hiçbir şey çürüttüğü yok. Madem birinciyiz biraz tepki koy da millet ölmesin o zaman nasıl bir hipokrasi ağa sizinki? Bir şeyler paylaşma değil de haklı çıkma peşinde gibi durmadan sağa sola sündürüyorsunuz lafı.

Ağlamanın zırlamanın alemi yok. Ben de içiyordum 2 sene önce yurtdışına geldim baktım ki sigara içeni aşağılık olarak damgalıyorlar. Her taraf pırıl pırıl ne kaldırımda ne parkta sigara içen var. E bir de pahalı olunca hem utandım hem de bütçeme uymadı bıraktım. Bütçeme uyduğu taktirde tek tük kendimi kandırıp içmeye devam ediyordum ana madde paraydı. Demek ki paran olmayınca bırakıyorsun. İyi ki de bırakmışım. İçinde bulunduğum pisliğin farkında daha iyi vardım. Yani illa marjinal olacağız ya da 3-5 beğeni toplayacağız diye gönyeden şaşmayın. Mevzuyu bilen zaten bakıp gülüp geçiyor yazdıklarınıza. Ancak kendi yankı odanızda kendinizle aynı fikirlerdeki adamlarla birbirinizi haklı çıkarıyorsunuz o kadar. Kolay ulaşılan sigaranın savunulacak bir tarafı yok. Savunan da mahallesinden çıkıp 2 efendi insanla oturmamıştır.

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ryzen
Valla babam içiyo inşallah sinir krizi geçirmez

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren

Yönelmesin? Bebek bakıcısı mı devlet? Ya da bu devletin sorunu mu? Bu denli sızlanma hakkını nereden buluyoruz? İsviçre’de bile böyle sosyal bir devlet yok. Nerede görüp duydunuz böyle çıkarımlara varıyorsunuz? Bir sürü Yeşilay amatem falan milleti ıslan etmeye çalışıyor zaten. Biraz da kendinizde arayın çözümü. Et pahalı süt pahalı deseniz neyse. Yıl 2025 hala sigara içip bir de gelen zamma sızlanıyorsunuz. Kendi cebinizi hatta 3 kuruş değeri olmayan meblağları toplum sağlığına yeğliyorsunuz.

Alıntıyı görüntüle
türkiyede böyle bir istatistik yapılmayacğaını 10 yaşındaki çocuk bilir elektronik sigara satışları yoktu 2000lerde yeni çıktı. deli gibi tütün sarmalar var, bir de istatistik bilimi vs demişsin benim sallamasyonum filan değil yani.

Gird4p

80+
türkiyede böyle bir istatistik yapılmayacğaını 10 yaşındaki çocuk bilir elektronik sigara satışları yoktu 2000lerde yeni çıktı. deli gibi tütün sarmalar var, bir de istatistik bilimi vs demişsin benim sallamasyonum filan değil yani.
Kral valla hiçbir halt anlamıyorsun ya. Tahsilin, görüp geçirmişliğin ne bilmiyorum ama birkaç sene sonra şu yazdıklarına bakıp ne avel adammışım diyeceksin orası garanti. O elektronik ürünler Türkiye’den önce yurtdışında lisanslı olarak satılıyordu getirttim sigara içtiğim zamanlar şimdi Puff çıktı onlar da dışarıda lisanslandıktan sonra Türkiye’ye kaçak yollarla girdi. Türkiye direkt olarak yasakladı, yurtdışında ise zararı görüldükten sonra yasaklandı. Yani burada sağlık açısından öngörülü davranan taraf yine Türkiye olmuştu. Uzun vadeli etkileri bilinmiyor çünkü elektronik alternatiflerin.

Türkiye’deki içicinin vaziyeti kimsenin bir tarafında değil yani Çin’den çıkarıyor adam satabildiğine satıyor.

Kaçakçılık zamdan dolayı var zam olmasın kaçakçılık biter ya da dünyadaki elektronik alternatifler Türkiye’de zam var diye geliyor falan sanıyorsunuz. Akıl hastalığı bu.

Anlamaz kanka boşver bu tiplere açacan Ahaber akşama kadar eğlendirsin kendi küçük dünyasını. Vakit harcama cevapv ererek.

Top Bottom