Neler Yeni

🟠 SİGARAYA ZAM GELİYOR! 🚬

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan
Telefon ile sigara ayni seviyede ihtiyac zaten. hatta telefonsuz yapabilirsin ama sigarasiz aslaaaa
O zaman sigara içmeyenler yaşamıyorlar mı ?
Bağımlılığın o kadar ileri seviyede ki artık temel ihtiyaçları ayırt edemez olmuşsun.
Bence ilk önce senin bırakman lazım direk bir yerlere başvur yoksa işin sıkıntılı.

eneskaya6

80+ Silver
O zaman sigara içmeyenler yaşamıyorlar mı ?
Bağımlılığın o kadar ileri seviyede ki artık temel ihtiyaçları ayırt edemez olmuşsun.
Bence ilk önce senin bırakman lazım direk bir yerlere başvur yoksa işin sıkıntılı.
hayatimda 2-3 dal sigara ictim kral. orada ironi yapiyorum :). benim kadar sigaraya karşı birine denk gelmemissindir o derece karşıyım

Epiktetos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
İshak Çakır
sigaraya getirilen vergilerin esas sebebi insanlar içmesin diye. devlete para lazım edebiyatı yapmasın kimse, istatistikler de gösteriyor ki sigara bıraktırmadaki en etkili çözüm fiyatları yükseltmek, ayrıca sağlık sistemine de oldukça büyük bir yük oluşturuyor
Öncelikle bana kalırsa sigara tamamen yasaklanmalı ya da toplum içinde içilebilir alanlar daha da kısıtlanmalı . Sağlık sistemi başta olmak üzere bin çeşit zararı var ülkeye ama gelen zamların sigarayı bıraktırdığını düşünmüyorum . İnsanlar başka alternatiflerle bu bağımlılıklarını gideriyorlar ( tütün ,kaçak ,elektronik sigara , çeşitli uyuşturucu maddelere yönelme ) . Kaçak sigara sektörü milyarlarca liralık bir büyüklüğe sahip .

Devletin sigaraya zam yaparak toplum sağlığını öncelediği de bana göre doğru değil . Belki gıda ,giyim , eğitim ,ulaşım gibi temel ihtiyaç fiyatlarının normal olduğu bir ülkede sigaranın fiyatının tek başına fahiş olması bu fikri doğrulayabilir ama Türkiye gibi her şeyin fiyatının uçtuğu ,bütçe açığının sürekli büyüdüğü bir ülkede bu fikrin doğru olduğuna inanmak doğru değil . Eğer bu fikri doğru kabul edersek kendimize şunu sormalıyız devlet halkın sağlığını korumak için sigaraya yüksek vergi koyuyorsa otomobillere , telefonlara , internet hizmetine , iletişim hizmetlerine hangi gerekçeyle koyuyor ?

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Gökhan
Öncelikle bana kalırsa sigara tamamen yasaklanmalı ya da toplum içinde içilebilir alanlar daha da kısıtlanmalı . Sağlık sistemi başta olmak üzere bin çeşit zararı var ülkeye ama gelen zamların sigarayı bıraktırdığını düşünmüyorum . İnsanlar başka alternatiflerle bu bağımlılıklarını gideriyorlar ( tütün ,kaçak ,elektronik sigara , çeşitli uyuşturucu maddelere yönelme ) . Kaçak sigara sektörü milyarlarca liralık bir büyüklüğe sahip .

Devletin sigaraya zam yaparak toplum sağlığını öncelediği de bana göre doğru değil . Belki gıda ,giyim , eğitim ,ulaşım gibi temel ihtiyaç fiyatlarının normal olduğu bir ülkede sigaranın fiyatının tek başına fahiş olması bu fikri doğrulayabilir ama Türkiye gibi her şeyin fiyatının uçtuğu ,bütçe açığının sürekli büyüdüğü bir ülkede bu fikrin doğru olduğuna inanmak doğru değil . Eğer bu fikri doğru kabul edersek kendimize şunu sormalıyız devlet halkın sağlığını korumak için sigaraya yüksek vergi koyuyorsa otomobillere , telefonlara , internet hizmetine , iletişim hizmetlerine hangi gerekçeyle koyuyor ?
yasaklarla çözüme ulaşmak bence hatalı bir yaklaşım. sigara, diğer tütünler ve madde içenler ayrıca çok alkol içenleri sigortanın kapsamaması veya masrafların tamamı yerine yarısını kapsaması daha mantıklı geliyor

Epiktetos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
İshak Çakır
yasaklarla çözüme ulaşmak bence hatalı bir yaklaşım. sigara, diğer tütünler ve madde içenler ayrıca çok alkol içenleri sigortanın kapsamaması veya masrafların tamamı yerine yarısını kapsaması daha mantıklı geliyor
Gayet mantıklı bir fikir.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
snop02
Biz tütünden devam...
aynen dayım :LOL:
Mesaj otomatik birleştirildi:

TR de sigera tüketimi vs düsüyormus vs yalannnn..
milletin yarısı sarmacı,
yarısı da kimyager oldu ayq..
ekonomi pert.
zam sanki insan saglıgını düşündükleri için mi yapıyolar, küllen yalan..
benzin ve motorine bıgun yanılmıyorsam 33/71 kuruş zam geliyor. Bu da saglık için mi?
ben sarma alıyorum, geri kalınıda (sigaraya vericem parayı) her ay maas yatınca SMA hastalarına 250/500tl yardım etmeye calısıyorum..
madem saglık için zam yapıyorlar SMA lı cocuklarımızı nie tedavi ettirmiyorlar?
"MİLETİN A****NA KOYDUK" diyenlerin vergileri silinirken, ballı ihaleler alırken, fatura yine millete odettiriliyor.
kimse bana zamı savunmasın...

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,231
Üyeler
161,255
Son üye
WhyYouJump
Top Bottom