Öncelikle bana kalırsa sigara tamamen yasaklanmalı ya da toplum içinde içilebilir alanlar daha da kısıtlanmalı . Sağlık sistemi başta olmak üzere bin çeşit zararı var ülkeye ama gelen zamların sigarayı bıraktırdığını düşünmüyorum . İnsanlar başka alternatiflerle bu bağımlılıklarını gideriyorlar ( tütün ,kaçak ,elektronik sigara , çeşitli uyuşturucu maddelere yönelme ) . Kaçak sigara sektörü milyarlarca liralık bir büyüklüğe sahip .
Devletin sigaraya zam yaparak toplum sağlığını öncelediği de bana göre doğru değil . Belki gıda ,giyim , eğitim ,ulaşım gibi temel ihtiyaç fiyatlarının normal olduğu bir ülkede sigaranın fiyatının tek başına fahiş olması bu fikri doğrulayabilir ama Türkiye gibi her şeyin fiyatının uçtuğu ,bütçe açığının sürekli büyüdüğü bir ülkede bu fikrin doğru olduğuna inanmak doğru değil . Eğer bu fikri doğru kabul edersek kendimize şunu sormalıyız devlet halkın sağlığını korumak için sigaraya yüksek vergi koyuyorsa otomobillere , telefonlara , internet hizmetine , iletişim hizmetlerine hangi gerekçeyle koyuyor ?