RTX 7090Ti
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
Keşke bu sene 8.sınıf olmak zorunda olmasaydım.
Reis ortaokul ilkokul hadi neyse ama lise sınavları doğrudan TYT AYT etkilediği için daha önemli. Şimdi 2 aylık konudan sınav olmak var 1 dönemlik konudan sınav olmak var.Sınav açıklaması yapan çoğu hocamız konularda kasım ayına göre yapacaklarını söyledi 1 kişi hariç. Almanca hocamız derslerine katılımın az olduğundan dolayı sinirlendi sanırım açık açık sınavı zor yapacağını söyledi. Yada şeyi belirtmiş olabilir sınavı normal yapacağım ama siz bu gidişle çok zorlanırsınız.
11. Sınıfım Matematik hocamız sadece trigonometri'den sorumlusunuz dediğimde rahatladım direkt zaten geriden toparlamaya çalışıyorum 4 ocak'ta sınavı analitik geometri de olsa soru çözmeye vaktim kalmayacaktı. Çok rahatlattı beni ama daha diğer derslere de çalışmam gerektiği geldi aklıma. Matematiği hallettikten sonra kalanları ezbere dayalı zaten daha kolay çalışması.Reis ortaokul ilkokul hadi neyse ama lise sınavları doğrudan TYT AYT etkilediği için daha önemli. Şimdi 2 aylık konudan sınav olmak var 1 dönemlik konudan sınav olmak var.
Ben yazılıya TYT AYT gözüyle bakarım. Benim YKS sıralamamı düşürmeyecek bir diploma notu yani 90-100 arası yeterli. YKS'de ilk 10.000'e girmek çok önemli.11. Sınıfım Matematik hocamız sadece trigonometri'den sorumlusunuz dediğimde rahatladım direkt zaten geriden toparlamaya çalışıyorum 4 ocak'ta sınavı analitik geometri de olsa soru çözmeye vaktim kalmayacaktı. Çok rahatlattı beni ama daha diğer derslere de çalışmam gerektiği geldi aklıma. Matematiği hallettikten sonra kalanları ezbere dayalı zaten daha kolay çalışması.
Hocam şöyle sapasağlam bir kaynak belirt de rahatlasın millet.Sınavların olmasına bilim kurulu izin vermeyecek.Sadece yapmayı düşünüyorlar.İptal olacak zaten
E peki ben şeyi merak ediyorum sınav olmadınız ilk dönem hiçbir şey yapmadılar hadi 2. dönem de açılmadı bu seneyi geçtiniz ne olacak 9.sınıf ortalamanız hiç alınmayacak mı ? Hadi alınmadı diğer senelerde alınacak olan sınava gireceğiniz zaman ne olacak yani mezuna kalırsanız ?Reis ortaokul ilkokul hadi neyse ama lise sınavları doğrudan TYT AYT etkilediği için daha önemli. Şimdi 2 aylık konudan sınav olmak var 1 dönemlik konudan sınav olmak var.
Bilim kurulundan onay alınıp söylenen bir şey bu.Sınavların olmasına bilim kurulu izin vermeyecek.Sadece yapmayı düşünüyorlar.İptal olacak zaten
Yanlış anlamayın ama 11. Sınıftaki trigonometri çok kolay. Analitik de aşırı zor bir konu değil.11. Sınıfım Matematik hocamız sadece trigonometri'den sorumlusunuz dediğimde rahatladım direkt zaten geriden toparlamaya çalışıyorum 4 ocak'ta sınavı analitik geometri de olsa soru çözmeye vaktim kalmayacaktı. Çok rahatlattı beni ama daha diğer derslere de çalışmam gerektiği geldi aklıma. Matematiği hallettikten sonra kalanları ezbere dayalı zaten daha kolay çalışması.
Hedefler yüksek sanırım ben yazılılara genellikle geçecek kadar not alsam yeter gözüyle bakıyordum bu dönemde öyle olacak gibi ama bunun acısını 1.5 yıl sonra çekeceğim gibi. Ek olarak sence yarım dönemde 9./10. sınıf konularına az biraz göz gezdirip test çözebilecek kapasiteye gelme ihtimalim var mı?Ben yazılıya TYT AYT gözüyle bakarım. Benim YKS sıralamamı düşürmeyecek bir diploma notu yani 90-100 arası yeterli. YKS'de ilk 10.000'e girmek çok önemli.
Bence bir sorun yaşamazsınız eğer verimli şekilde çalışırsanız. Ben çalışmaya 12. sınıfın yazında başlamıştım. 12. sınıf matematik konuları çok önemli eğer okul ile aynı gidersen bence çok zor. Limit Türev İntegral konuları en önemli 3 konu ve bunlar son konular maalesef ki. İntegral hele son aylarda anlatılıyor. Ben bu 3 konuyu 12.sınıfın yazında bitirmiştim 3 ay süremi almıştı ve bütün sene kaynak bitirdim bunlarla ilgili sonuç ne oldu konuları kaldırdılar.Hedefler yüksek sanırım ben yazılılara genellikle geçecek kadar not alsam yeter gözüyle bakıyordum bu dönemde öyle olacak gibi ama bunun acısını 1.5 yıl sonra çekeceğim gibi. Ek olarak sence yarım dönemde 9./10. sınıf konularına az biraz göz gezdirip test çözebilecek kapasiteye gelme ihtimalim var mı?
Aklım biraz geç başıma geldiğinden çalışmaya çok geç başladım. Şuan tek amacım 12. sınıf başlayana kadar olabildiğince alt sınıf konularını toparlayıp 12'de sadece soru çözümü ve 12. sınıf konularına odaklanmak istiyorum.
Ne korona ne tembellik.İptal isteme nedeniniz gerçekten korona mı, yoksa sorumsuzluk mu? Siz sınava girmezseniz eğer diğer öğrencilerden farkınız nereden belli olacak? Kendinize ne katacaksınız? Sınavlar iptal diye kimse de çalışmayacak derslere. Sonuç ne olacak yani, elinize ne geçecek? Çalışın, girin sınava. O kadar vizyonlu okullardan tanıdığım onlarca öğrenci var, sınav var diye deli gibi çalışıyorlar ama meslek liseli twitter tayfa iptal olsun diyor. Tek amaçları 1 saat ders çalışmaktan kaçmak o kadar. Derslerine çalışan kimse sınav iptal olsun demiyor. Çalışmayan adam sanki söz hakkı varmış gibi iptal olsun diyip, bahane olarak da koronayı sunuyor. Daha 4-5 ay önce 1 milyondan fazla YKS ertelensin hashtag'i ile tweet atıldı. Peki ya sonuç? Adamlar da biliyor bu hashtag'de ki çoğu kişinin amacının korona olmadığını. Siz çalışın, iptal olmazsa girin, yüksek not alın. İptal olursa da bilginiz cebinizde kalıyor. Boş boş tweet atana, bu hashtag'i takip edene kadar zaten çalışmanız gereken derslere çalışırdınız.
Şu an hangi üniversitenin hangi bölümündesiniz?Bence bir sorun yaşamazsınız eğer verimli şekilde çalışırsanız. Ben çalışmaya 12. sınıfın yazında başlamıştım. 12. sınıf matematik konuları çok önemli eğer okul ile aynı gidersen bence çok zor. Limit Türev İntegral konuları en önemli 3 konu ve bunlar son konular maalesef ki. İntegral hele son aylarda anlatılıyor. Ben bu 3 konuyu 12.sınıfın yazında bitirmiştim 3 ay süremi almıştı ve bütün sene kaynak bitirdim bunlarla ilgili sonuç ne oldu konuları kaldırdılar.