sevgilisi var diye kıskanmış işte. hem herkes kopya çeker lisede

Aynen öyle. Bu forumda belki ortalama yaş kitlesi 16 üzeridir. Ama birkaç aylık deneyimimi özetlersem; kafa yaşı olarak olgunlaşmamış hatrı sayılı insan var.
Son 2 ayda gördüğüm konu başlıkları:
1. Adamın biri forumda 2 senedir aynı araba başlığını açıyor 

“1 milyona araba önerisi” ben bu çocuğa hot wheels önerdim, al bunla oyna diye. Bana küfür etti ve banlattım. Olmayan paralarla ego tatmin ediliyor, garibim enflasyondan bir haber…
2. Babamın kartından şunu aldım, pişmanım, yapmasamıydım…
3. Hiçbir şey yapmadım ama bilgisayarıma virüs girdi. 

4. Sürekli “arkadaş” kolunu kullanıp, topu arkadaşım şöyle yaptı temalı başlıklar… Tamam inandık arkadaşınız yaptı.
Şimdi ben bu arkadaşa şunu söyleyeceğim. Aslan parçası; madem bu kadar erkeksin, doğrucusun, kanunun yanındasın ve sadece kendini değil sözde herkesin hakkını savunuyorsun. O zaman bu yanlışı ilk gördüğün an ya anlık müdahale edecektin ya da sınıf hocanıza bu konuyu bildirecektin.
Okul kapanmış, olay bitmiş gelmiş buraya “yapsamıydım, ne yapabilirim” falan filan.
Senin derdin doğruculuk veya hak; hukuk değil. Sen, o çifti kıskandığın için kafana takmışsın bunu. Adım kadar eminim ki aynı durumda sen olsan; onların yaptığı yanlışı yapardın.
Bırakın abicim bu lagalugaları… Zaten bende darbeyi eniştemden öğrendim. 
Ya mert olun; namertlerle savaşın ya da mertmiş gibi kendi psikolojinizi hafifletmek için boş yapmayın.