Neler Yeni

Sıradaki Adımım Ne Olmalı?

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Web tasarım okuyup bu alanda bilgili olan biri olarak söylüyorum dikkate al yazdıklarımı. İlk önce Web tasarım için HTML,CSS ve JS Öğrenmen gerek bu 3 dil Front End kısmı için yani kullanıcının görsel şölen kısmı. Back End İse Kullanıcının görmediği ve siteyi dinamik bir şekilde kullanılmasını sağlayan yazılımcıdır. Back End isede Php, asp.net mvc core, angular vb. bir çok dil var. Ve Python tek başına yeterli olmaz.
Başlangıç olarak kolay olsun diye python seçtim. Şu anda CSS'e başlayacağım. Ancak Back ende için hepsini mi öğrenmeliyim yoksa sadece bir tanesi yeterli mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öğrenemezsin diyen kim?
JS öğrenmeye çalışmayın. Öğrenemezsiniz :)

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
O zaman şimdi CSS'e başlayayım. Sonrada .net'e geçeyim. Doğru muyum? Peki öğrendiklerimi nasıl pratikleştirebilirim?
CSS i kullanabilmen için HTML ya da CSS bilmen gerek şuan. İlk HTML öğren. Zaten öğrenilmesi fazla sürmüyor kolay bir metin işaretleme dili programlama bile değil.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
CSS i kullanabilmen için HTML ya da CSS bilmen gerek şuan. İlk HTML öğren. Zaten öğrenilmesi fazla sürmüyor kolay bir metin işaretleme dili programlama bile değil.
Peki öğrendiklerimi nasıl pratikleştirebilirim?

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Başlangıç olarak kolay olsun diye python seçtim. Şu anda CSS'e başlayacağım. Ancak Back ende için hepsini mi öğrenmeliyim yoksa sadece bir tanesi yeterli mi?
2 Alanda gelişirsen iş olanağın çok daha artar aynı şekilde maaşında. Ama ilk front end kısmını kavra sonra back end. Tek seferde birden çok şey öğrenmeye çalışırsan bir şey öğrenemezsin sadece öğrendiğini zannedersin.

Peki öğrendiklerimi nasıl pratikleştirebilirim?
Kendin tek başına oturup sağda solda gördüğün web sitelerini baştan sona kendin yaparak. Ben öyle yapıyordum. Yada kendime Web site yapıp GitHub a yüklüyordum.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
2 Alanda gelişirsen iş olanağın çok daha artar aynı şekilde maaşında. Ama ilk front end kısmını kavra sonra back end. Tek seferde birden çok şey öğrenmeye çalışırsan bir şey öğrenemezsin sadece öğrendiğini zannedersin.

Kendin tek başına oturup sağda solda gördüğün web sitelerini baştan sona kendin yaparak. Ben öyle yapıyordum. Yada kendime Web site yapıp GitHub a yüklüyordum.
Peki HTML için önerdiğiniz bir kurs veya oynatma listesi var mı?

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Peki HTML için önerdiğiniz bir kurs veya oynatma listesi var mı?
Ücretsiz olarak KodlamaVakti.Com youtube kanalının html derslerine bak ben ilk başladığımda oradan öğrenmiştim ve cidden yararlı olmuştu. Ondan sonra Udemy de sadık turanın +110 saat web geliştirme kursunu alırsan kariyerine güzel bir yerden başlarsın. Ki ben hala o kurstayım çok uzun bir kurs :D

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Ücretsiz olarak KodlamaVakti.Com youtube kanalının html derslerine bak ben ilk başladığımda oradan öğrenmiştim ve cidden yararlı olmuştu. Ondan sonra Udemy de sadık turanın +110 saat web geliştirme kursunu alırsan kariyerine güzel bir yerden başlarsın. Ki ben hala o kurstayım çok uzun bir kurs :D
Teşekkürler yardımlarınız için.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Şu HTML işini artık bırakın arkadaşlar. HTML yazıalan bir site dahi canlıya çıkmadan önce.net derleniyor.

Neden öğrenemesin ???
Nedenini önceki postlarda belirtmiştim. Tekrar belirtiyorum. JS çok geniş ve her zaman yenilenen,değişen bir dil. Takip etmesi zor, uzmanlaşılması uzun zaman alan bir dil.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Şu HTML işini artık bırakın arkadaşlar. HTML yazıalan bir site dahi canlıya çıkmadan önce.net derleniyor.
Bu söylediğiniz kafamı çok karıştırdı. Şimdi CSS - .net mi başlayayım yoksa HTML mi?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Bu söylediğiniz kafamı çok karıştırdı. Şimdi CSS - .net mi başlayayım yoksa HTML mi?
Web tarafı için CSS her türlü bilmek zorundasın. Bu cepte.

HTML öldü bitti. 2005 de mi yaşıyoruz?
Aspx.net bilmelisiniz artık. JS yapı mantığını da paralel olarak çalışın. Nasıl yazılıyor, dizin mantığı nedir? Vb.

Robotik alanda ise matlab, c++ yada en kötüsü c# öğrenin.

Bunlar kulaktan dolma bilgiler değildir. Emin olun. Türkiye'nin en büyük öncü projelerinde yer alan, 8 senedir sektörde bulunan ve yaklaşık 15 senedir yazılımla ilgilenen birisi yazıyor bu cümleleri.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Web tarafı için CSS her türlü bilmek zorundasın. Bu cepte.

HTML öldü bitti. 2005 de mi yaşıyoruz?
Aspx.net bilmelisiniz artık. JS yapı mantığını da paralel olarak çalışın. Nasıl yazılıyor, dizin mantığı nedir? Vb.

Robotik alanda ise matlab, c++ yada en kötüsü c# öğrenin.

Bunlar kulaktan dolma bilgiler değildir. Emin olun. Türkiye'nin en büyük öncü projelerinde yer alan, 8 senedir sektörde bulunan ve yaklaşık 15 senedir yazılımla ilgilenen birisi yazıyor bu cümleleri.
Peki CSS ve .net ile iligili kurs/oynatma listesi önerir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,009,155
Üyeler
159,892
Son üye
badiron
Top Bottom