İnceleme Sırf Oyun Odaklı Linux Dağıtımı: Garuda

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Garuda Linux'a ilk bakış atıyoruz.
Masaüstü (KDE Edition):
1665513909680.png

Garuda Genel Özellikleri

Kolay kurulum.
1665514129704.png

Varsayılan olarak gelen özelleştirilmiş teması
1665514208258.png

BTRFS Dosya biçimi ile gelmesi (BTRFS, NTFS, FAT32 gibi bir dosya biçimidir) Bu sayede anlık sistem görüntüleri alınarak yedekleme yapılabilir. Şipşak. Sisteminiz çöktü diyelim. Hemen tek tuşla geriye dönün.
1665514256222.png

Garuda Linux son kullanıcı için çok uygundur. Çünkü tüm uygulamaları kullanıcı ara yüzü ile indirebilirsiniz. Terminale gerek kalmaz.

Garuda Asistan
1665514346106.png

Kaotik AUR Deposu GUI (program yazılım indirmeye yarar)
1665514361603.png

Garuda Settings Manager: Çekirdek güncellemelerini ve ekran kartı sürücü güncellemelerini yapmanızı sağlar
1665514419734.png

Garuda Gamer: Linux'ta ihtiyacınız olan oyun paketlerini indirir.
1665514468546.png

Garuda Linux varsayılan olarak 10 masaüstü ortamı ile gelir. Bunlar KDE, Xfce, GNOME, LXQt-kwin, Cinnamon, Mate, Wayfire, Qtile, i3wm ve Sway'dir.

KDE: Orta ve yüksek sistemler için önerilir.
Düşük sisteminiz varsa XFCE veya Cinnamon önerilir.

Garuda Linux oyun odaklı bir Linux dağıtımıdır.

Yukarıdaki bilgiler garudalinux.org'tan alınmıştır.
Benim kendi yorumum:

Garuda varsayılan olarak gelen GUI'lar ile kullanıcının terminale ihtiyacı olmadan yazılım yüklemesine yardım eder. Bunun dışında oyun için gerekli yazılım paketlerini otomatik olarak kurar. Bunları tabi ki diğer dağıtımlara da kurabilirsiniz ama Garuda'da varsayılan olarak gelmesi göz ardı edilecek bir şey değil bence. KDE kuracaksanız belleğiniz en az 8 GB olsun. Zira aşağısı kurtarmıyor. Ama diğer masaüstü ortamlarında da güzel özelleştirmeler yapabilirsiniz. İlla KDE indirmek zorunda değilsiniz. Garuda'yı uzun bir süre kullanmak istiyorum. Yani en azından şöyle en az 3 ay Garuda'da kalmayı planlıyorum. Ha unutmadan ekleyeyim: Garuda Nvidia'nın son sürüm sürücülerini otomatik kuruyor. Son olarak yardıma ihtiyacınız olursa forum.garudalinux.org adresinden yardım sever ekibine ulaşabilirsiniz.

İnceleme burada bitti. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.

Eline sağlık Caner.

Kanka 7 yeșımdan beri Windows kullanıyorum linux zorlar mı?

Kanka 7 yeșımdan beri Windows kullanıyorum linux zorlar mı?
Bak bu iş şöyle. Sen şimdi bebekken Türkçe öğrendin. Yeni bir dil öğreniyorsun. Örneğin Fransızca. Zordur. Şimdi sen zor diye fransızca öğrenmekten vazgeçer misin? Hayır en azından geçmemen lazım.
Sen Linux indirdiğinde bebek bir bilgisayar kullanıcısı rolüne giriyorsun. Farklı bir dünyayı keşfediyorsun.
Linux'u öğrenirken zevk alıyorsun.

Şunu da söyliyim Linux zor değildir. Sen bir çocuğa hem Windows hem de Linux göster. Ama bu çocuk sıfır hiç bilgisayar kullanmamış olsun.
Linux daha kolay gelir.

Özet cevap: İstersen 30 yıl Windows kullan. Linux zor gelmez.

Bak bu iş şöyle. Sen şimdi bebekken Türkçe öğrendin. Yeni bir dil öğreniyorsun. Örneğin Fransızca. Zordur. Şimdi sen zor diye fransızca öğrenmekten vazgeçer misin? Hayır en azından geçmemen lazım.
Sen Linux indirdiğinde bebek bir bilgisayar kullanıcısı rolüne giriyorsun. Farklı bir dünyayı keşfediyorsun.
Linux'u öğrenirken zevk alıyorsun.

Şunu da söyliyim Linux zor değildir. Sen bir çocuğa hem Windows hem de Linux göster. Ama bu çocuk sıfır hiç bilgisayar kullanmamış olsun.
Linux daha kolay gelir.

Özet cevap: İstersen 30 yıl Windows kullan. Linux zor gelmez.
Sağol kanka.Bașkası olsa uğrașmaz yazmaz bu kadar.cansın

240 gb bos alanım var diskte dual boot yapıcam windows diyo ki 40gb ayırabilirsin SÜPER

Yazılım okuyorum sdıjfosdjıfsd AKIS (Açık kaynaklı işletim sistemi) dersim var ve hoca ağır linuxcu microsoft hater' ı her fırsatta windowsu gömüyor yok daire dönüyor yok yavaş falan
Haklı :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

240 gb bos alanım var diskte dual boot yapıcam windows diyo ki 40gb ayırabilirsin SÜPER
Bunun için bir yazılım var. Onla yapabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,414
Üyeler
187,331
Son üye
ensarztrke
Geri