Sistem çökmesi problemi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,160
Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır olmuyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?

Sıfır bug check code bize maalesef hiçbir unsuru işaret etmeyecektir. Bu durumda olay görüntüleyicisi işimize yaramayacak. Önce PSU'ya bakalım;

Hw Info indirin, OCCT de indirin, power testinde bir yüke sokun sistemi arkada test sırasında hw info da açık kalsın, 10 dakika vs yeterli olur. PSU nuzun 12v, 5v ve 3v çıkışlarının değerlerini ss alıp atıverin.

Sonrasında Ramler için aşağıdaki testi uygulayalım;

Expo/xmp açık değilse önce açık olarak daha sonra kapalı olarak testleri yapalım;

Testmem5 test programını indirin. Usmus1 config seçerek 10-15 döngülük teste sokun ramleri.
Expo açıkken ve kapalıyken ayrı ayrı yaptığınız testlerin sonucunu ve eğer yaşarsanız kapanma durumlarını buraya yine atarsınız/yazarsınız.

Hocam size demiştim ya işk 3 saat önce oldu diye. Bugüne ait ilk kernel-power hata koduda bu. Size en son olanı atmıştım az önce. Birde hatalar kısmında geri kalan hatalar bunlar.
1000044941.webp

1000044948.webp

Hocam size demiştim ya işk 3 saat önce oldu diye. Bugüne ait ilk kernel-power hata koduda bu. Size en son olanı atmıştım az önce. Birde hatalar kısmında geri kalan hatalar
Hocam bu hataların her birinin ayrıntılar kısmını kopyala yapıştır ile chatgpt ye bir atın, çok fazla hata var, whealogger ve kernel power 41 olanları özellikle önce atın. Ama bunun dışında yukarıda yazdığım psu için occt ve ramler için testmem5 testlerini yapıverin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam size demiştim ya işk 3 saat önce oldu diye. Bugüne ait ilk kernel-power hata koduda bu. Size en son olanı atmıştım az önce. Birde hatalar kısmında geri kalan hatalar bunlar.Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
307 bug check code lu hata için chatgpt nin analizi şu yönde:

Bu hata mavi ekranla birlikte oluşur vs demiş, ancak siz mavi ekran almıyorum dediniz. Bios firmware den de bahsediyor. Bios un doğru bir sürüm olarak güncelledinize emin misiniz?

Yok hocam şöyle ekran direkt siyah oluyor sonra bi takılma sesi geliyor sistemde hani rahatsız edici bi ses olur ya o tarz sonra sistem kendini yeniden başlatıyor otomatik. Driver vs güncel hocam herşeyim. Kaldı ki dediğim gibi 2 aydır falan yoktu bu onun öncesinde vardı ama düzeldi şimdi tekrar başladı. Ben dediğiniz gibi o dosya kaydını halletmeye çalışıp atayım size.
Ram kaç

Hocam bu hataların her birinin ayrıntılar kısmını kopyala yapıştır ile chatgpt ye bir atın, çok fazla hata var, whealogger ve kernel power 41 olanları özellikle önce atın. Ama bunun dışında yukarıda yazdığım psu için occt ve ramler için testmem5 testlerini yapıverin.

Bu hata mavi ekranla birlikte oluşur vs demiş, ancak siz mavi ekran almıyorum dediniz. Bios firmware den de bahsediyor. Bios un doğru bir sürüm olarak güncelledinize emin misiniz?
Kusura bakmayın hocam bende bi yönden araştırıyordum dönemedim. Yapay zekada test yapmaya yönlendirdi beni. Sizin dediğiniz gibi uyarı direkt bios üzerinden gelmiş dedi. Sürümüm F67G hocam bios sürümüm.

8. ayın 28 inde yeni bios çıkmış F67H ona upgrade edeyim bakalım devam edecek mi hocam. Onunla ilgili olduğunu sanmıyorum ama çünkü önceden güncel olsada devam ediyordu sorunlar.

Kaç derken hocam 2x8gb 3600mhz onu sorduysan

Kusura bakmayın hocam bende bi yönden araştırıyordum dönemedim. Yapay zekada test yapmaya yönlendirdi beni. Sizin dediğiniz gibi uyarı direkt bios üzerinden gelmiş dedi. Sürümüm F67G hocam bios sürümüm.

8. ayın 28 inde yeni bios çıkmış F67H ona upgrade edeyim bakalım devam edecek mi hocam. Onunla ilgili olduğunu sanmıyorum ama çünkü önceden güncel olsada devam ediyordu sorunlar.

Kaç derken hocam 2x8gb 3600mhz onu sorduysan
Denemekte fayda var, bios güncelleyin, baktınız devam ediyor, occt ve testmem5 testlerini yapıverin.

Denemekte fayda var, bios güncelleyin, baktınız devam ediyor, occt ve testmem5 testlerini yapıverin.
Hocam Allah razı olsun eksik olmayın sizde baya yardımcı oldunuz. İndirdim hw info yu da ama 3 seçenek çıkıyor hangisini seçeyim. Şu an bios güncelliyorum sonra dediklerinizi deniycem.

Bios güncelleme sonrası bu ekran çıktı hocam.

Ekler

• 1000044949.webp
    1000044949.webp
    1.2 MB · Hit: 10
Hocam Allah razı olsun eksik olmayın sizde baya yardımcı oldunuz. İndirdim hw info yu da ama 3 seçenek çıkıyor hangisini seçeyim. Şu an bios güncelliyorum sonra dediklerinizi deniycem.
Rica ederim. Eğer hw info açılışındaki kısımdan bahsediyorsanız yalnızca sensörler açabilirsiniz.

Bios güncelleme sonrası bu ekran çıktı hocam.
Bu ekranın gelmesi ilginç, klavyeden y basabilirsiniz.

Rica ederim. Eğer hw info açılışındaki kısımdan bahsediyorsanız yalnızca sensörler açabilirsiniz.

Bu ekranın gelmesi ilginç, klavyeden y basabilirsiniz.
Çok ilginç açılınca bu sefer bu çıktı güvenlik ayarları değişikliği ile ilgili. Eski şifremi kabul etmiyor.
1000044950.webp

Çok ilginç açılınca bu sefer bu çıktı güvenlik ayarları değişikliği ile ilgili. Eski şifremi kabul etmiyor. Alıntıyı görüntüle
Çünkü reset e az önce onay verdik. Yeni pin ayarlamanızı istiyor. Ayarlayın ve sakın kaybetmeyin. Aslında buna vs hiç gerek yok ama size lazımsa kullanabilirsiniz.

Çok ilginç açılınca bu sefer bu çıktı güvenlik ayarları değişikliği ile ilgili. Eski şifremi kabul etmiyor. Alıntıyı görüntüle
Yeni işlemci algılandı dediği için ftpm bozuldu vs yazınca resetlemeye onay vermek daha mantıklıdır diye size y basın dedim. Ama yeni işlemci kurmadığınız hâlde o ekranın gelmesi daha garipti.

bios güncelleyince bendede çıkmıştı değiştir işte
Eski mail silindi onayı eski maile gönderiyor, mecbur sıfırlıycam bilgisayarı ama önemli değil zaten oyun vs dışında kullanmıyorum bilgisayarı.

Yeni işlemci algılandı dediği için ftpm bozuldu vs yazınca resetlemeye onay vermek daha mantıklıdır diye size y basın dedim. Ama yeni işlemci kurmadığınız hâlde o ekranın gelmesi daha garipti.
Hocam şimdi şifre değiştirmeye çalışırken yine aynı ekran geldi sistem çöküp kendini yeniden başlattı sonra bu ekran tekrar çıktı.
Halledip sistemi sıfırlayacağm mecbur. Kayıtlı mail microsoftta eski maildi.

Eski mail silindi onayı eski maile gönderiyor, mecbur sıfırlıycam bilgisayarı ama önemli değil zaten oyun vs dışında kullanmıyorum bilgisayarı.

Hocam şimdi şifre değiştirmeye çalışırken yine aynı ekran geldi sistem çöküp kendini yeniden başlattı sonra bu ekran tekrar çıktı.
Halledip sistemi sıfırlayacağm mecbur. Kayıtlı mail microsoftta eski maildi.
Tamamdır, size tavsiyem şifre vs koymayın gerek yok, tabi eğer profesyonel olarak bir işiniz için şifre koyma gereği duyuyorsanız o zaman bir şey diyemem.

Geri