Sistem kendiliğinden kapanma sorunu

Phovix

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba arkadaşlar iyi günler iyi forumlar. 2 ay önce aldığım sistemim ile alakalı sorunum var. Sistemi topladığımdan beri düzgün oyun oynayamıyorum. Hikayeli ya da multiplayer oyunlar da ekran donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Kasadan resetlemek zorun da kalıyorum. DDU ile sürücelerimi tekrardan yükledim fakat çözüm bu olmadı. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem bilgilerim:
  • Monitör: ASUS XG27AQDMg 2K OLED.
  • Ekran kartı: ASUS Prime 9070XT
  • Anakart: MSI B850 Tomahawk Max Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • RAM: Patriot 32 GB Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5.
  • SSD: Samsung 990 Pro 2 TB.
  • Kasa: NZXT H6 Flow.
  • Soğutma: Lian Li galahad II Lite performance 360mm.
  • PSU: Enermax Revolution 1350W W gen 5 ATX 3.0 Power Supply.

Merhaba arkadaşlar iyi günler iyi forumlar. 2 ay önce aldığım sistemim ile alakalı sorunum var. Sistemi topladığımdan beri düzgün oyun oynayamıyorum. Hikayeli ya da multiplayer oyunlar da ekran donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Kasadan resetlemek zorun da kalıyorum. DDU ile sürücelerimi tekrardan yükledim fakat çözüm bu olmadı. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem bilgilerim:
  • Monitör: ASUS XG27AQDMg 2K OLED.
  • Ekran kartı: ASUS Prime 9070XT
  • Anakart: MSI B850 Tomahawk Max Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • RAM: Patriot 32 GB Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5.
  • SSD: Samsung 990 Pro 2 TB.
  • Kasa: NZXT H6 Flow.
  • Soğutma: Lian Li galahad II Lite performance 360mm.
  • PSU: Enermax Revolution 1350W W gen 5 ATX 3.0 Power Supply.
Expo açıksa onu kapatıp hiç denedin mi?

Şu an win11 kullanmıyorsan temiz bir formatla 11'e geç hocam. Freedos olarak gelen 0 alınmış bir 5070'li sisteme win10 kurmuştuk. 10-15 dakika içinde kendiliğinen reset atıyordu. Gamegaraj'a kasayı geri götürdük win11 kurmalıydınız diyip kurulumu yaptılar ve sorunu çözüldü.

Expo açıksa onu kapatıp hiç denedin mi?
Evet denedim onda da attigi oldu şuan expo1 de sizce expoyu kapatayım mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an win11 kullanmıyorsan temiz bir formatla 11'e geç hocam. Freedos olarak gelen 0 alınmış bir 5070'li sisteme win10 kurmuştuk. 10-15 dakika içinde kendiliğinen reset atıyordu. Gamegaraj'a kasayı geri götürdük win11 kurmalıydınız diyip kurulumu yaptılar ve sorunu çözüldü.
Sistemi aldığım da win11 kurdu sistemi montajlayan acaba kendim tekrardan win 11 alsam mı hiç windows resetlemdim çünkü aldığımdan beri.

Geri