Sistem yükseltilmeli mi yeni sistem mi alınmalı?

Rywen

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, oynadığım çok fazla oyun yok; genelde CS2, Rust, Black Desert Online oynuyorum ama Elden Ring gibi oyunları da deneyimlemek istiyorum, sizce 5-6 ay para Biriktirip 40-50k'lık yeni sistem mi almalıyım? Vakti geldi mi? Yoksa ekran kartını güncelleyerek bir süre daha idare edebilir miyim? Çünkü ekran kartları da minimum 15-20k.

Ekran kartı : GTX1650
İşlemci Ryzen 5600
Anakart : MSI PRO B550M-P GEN3 B550 Soket AM4 DDR4 4400MHz (OC) M.2 Anakart
RAM : 2x ; CORSAIR 8GB Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Single Ram

Merhaba, oynadığım çok fazla oyun yok; genelde CS2, Rust, Black Desert Online oynuyorum ama Elden Ring gibi oyunları da deneyimlemek istiyorum, sizce 5-6 ay para Biriktirip 40-50k'lık yeni sistem mi almalıyım? Vakti geldi mi? Yoksa ekran kartını güncelleyerek bir süre daha idare edebilir miyim? Çünkü ekran kartları da minimum 15-20k.

İşlemci Ryzen 5600
Sanki sadece ekran kartını yükseltsen bir süre daha götürür gibi ama kendi durumuna bağlı

İşlemci Ryzen 5600
bence birkaç ay bu sistemle idare et sonrasında 50k ya çiçek gibi 4070/ti lı sistem dizersin bence karışma şuanlık birşeye

ikinci el 3060ti al 2 yıl daha götürür ama 4070 alırsan çok daha uzun önürlü olur

Sistem iyi ekran kartını uplayıp devam etmeni tavsiye ederim. Elindeki ekran kartını satıp üzerine biraz ekleme yaparak 2.el kart alabilirsin.

Sistemde hiçbir sorun yok. Minimum 3-4 yıl daha idare eder. Tek şart, ekran kartın yetersiz. Uygun fiyatlı güçlü bir ekran kartı bulup devam et. Paranı da altına at, ileride yeni sistem alırsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok anlamadığım için soruyorum , bu sistemle 4070 tam performans verir mi darboğaz vs yaşar mıyım?
4070 o kadar güçlü değil. 4070 Ti ile bile kullanıyorlar 5600'ü. Çok darboğaz olacağını zannetmiyorum. Sadece sıvı soğutucu gerekebilir.

Sistemde hiçbir sorun yok. Minimum 3-4 yıl daha idare eder. Tek şart, ekran kartın yetersiz. Uygun fiyatlı güçlü bir ekran kartı bulup devam et. Paranı da altına at, ileride yeni sistem alırsın.

4070 o kadar güçlü değil. 4070 Ti ile bile kullanıyorlar 5600'ü. Çok darboğaz olacağını zannetmiyorum. Sadece sıvı soğutucu gerekebilir.
Anladım şu anakarttaki pci 3.0 olayını tam anlamadım , genelde 4.0 tercih ediyorlar o kartlar ile bendeki 3.0 sanırım bu sorun yaşatır mı peki

Sistem iyi ekran kartını uplayıp devam etmeni tavsiye ederim. Elindeki ekran kartını satıp üzerine biraz ekleme yaparak 2.el kart alabilirsin.
Anakartım pci 3.0 , bu yeni nesil ekran kartlarını takarken sorun yaratırmı hocam ?

Son düzenleme:
Geri