Neler Yeni

sistemde ısıma problemi varmı ?

FaTalsToK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes İnal
Ekran görüntüsü 2023-06-23 193718.png

pc yi testte soktum ve işlemcim ryzen 5 5500 ekran kartım gigabyte rtx 3060 windforce
işlemcimde sıvı soğutma cooler master masterliquid ml240l v2 var
kasa ise msi mag force 100r
fakat işlemcim 90w da 86 derece görüyor ekran kartı ise 78 derece 180w kullanıyo diye gösteriyo attıhım fotoda gözükmüyor ss alırken saçmalıyo pc
pc nin fanları son ayarda çalışıyor ve diğer ekran kartı ve sıvı soğutma pompa ve fanları son hızda çalışıyor fakat gördüğüm deherler garip geliyor hatta kasaya dokunduğumda alev atıyo kasa özellikle ekran kartına yakın olan cama dokundumu cam yanıyo resmen bu değerler normalmi yoksa bi yerde bi hatamı yapıyorum anlamadım bu testi 15 dk boyunca yaptım ve değerler hep aynı kaldı nerdeyse 2 3 derece oynamalar oldu sadece sorun varmı ? varsa nasıl düzeltebilirim kasanın hava akışındamı sorun var ani kasamı dandik acaba anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
Alıntıyı görüntüle
pc yi testte soktum ve işlemcim ryzen 5 5500 ekran kartım gigabyte rtx 3060 windforce
işlemcimde sıvı soğutma cooler master masterliquid ml240l v2 var
kasa ise msi mag force 100r
fakat işlemcim 90w da 86 derece görüyor ekran kartı ise 78 derece 180w kullanıyo diye gösteriyo attıhım fotoda gözükmüyor ss alırken saçmalıyo pc
pc nin fanları son ayarda çalışıyor ve diğer ekran kartı ve sıvı soğutma pompa ve fanları son hızda çalışıyor fakat gördüğüm deherler garip geliyor hatta kasaya dokunduğumda alev atıyo kasa özellikle ekran kartına yakın olan cama dokundumu cam yanıyo resmen bu değerler normalmi yoksa bi yerde bi hatamı yapıyorum anlamadım bu testi 15 dk boyunca yaptım ve değerler hep aynı kaldı nerdeyse 2 3 derece oynamalar oldu sadece sorun varmı ? varsa nasıl düzeltebilirim kasanın hava akışındamı sorun var ani kasamı dandik acaba anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

kasanı hava alamayacağı bir yerde çalıştırıyor olabilirsin.
yada soğutucu fanlarının yönleri yanlış olabilir

FaTalsToK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes İnal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasanı hava alamayacağı bir yerde çalıştırıyor olabilirsin.
yada soğutucu fanlarının yönleri yanlış olabilir
ön tarafta 3 fan var içeriyo hava veriyor arkada 1 egzoz fan ve sıvı soğutma üst tarafa takılı radyatör ve altında fanlar var fanlar radyatöre hava veriyor ve yukarıya doğru şeklinde hava basıyor bi ne egzoz görevi görüyor o da dışarıya hava atıyo doğru şekli bu değilmi

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
ön tarafta 3 fan var içeriyo hava veriyor arkada 1 egzoz fan ve sıvı soğutma üst tarafa takılı radyatör ve altında fanlar var fanlar radyatöre hava veriyor ve yukarıya doğru şeklinde hava basıyor bi ne egzoz görevi görüyor o da dışarıya hava atıyo doğru şekli bu değilmi
radyatördekileri içeriye şeklinde değiştirip tekrar bi denermisin
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasadan kasaya değişir ama bağzıları böyle daha serin çalışıyor

FaTalsToK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes İnal
radyatördekileri içeriye şeklinde değiştirip tekrar bi denermisin

kasadan kasaya değişir ama bağzıları böyle daha serin çalışıyor
yapılmıyo görüntü olarak ve kablolamada sıkıntı oldu

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
yapılmıyo görüntü olarak ve kablolamada sıkıntı oldu
ozaman cam olmadan kullansan daha iyi olur.
yada kasayı masanın üstüne koy altta etrafı kapalı falansa.
başka türlü soğutamazsın gibi.

FaTalsToK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes İnal
ozaman cam olmadan kullansan daha iyi olur.
yada kasayı masanın üstüne koy altta etrafı kapalı falansa.
başka türlü soğutamazsın gibi.
kasa masanın üstünde ve çapraz duruyo çok rahat hava alıyo ve hava çıkışı oluyo hatta egzoz fan sıcacık çalışıyo yük altında hissedilir şekilde sıcaklık veriyor dışarı ön tarafta aynı şekilde buz gibi hava çekiyo içeri elimle kontrol ediyorum o derece fark edilir ısılarda pc ama tabii ki pc sürekli böyle dehil sadece testte soktuğumda bu şekilde davranıyo yoksa öbür türlü oyunlarda işlemci 55 derecelerde çalışıyo ekran kartıda 72 yi daha görmedim bile ama teste sokuca pc alev atıyo

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
kasa masanın üstünde ve çapraz duruyo çok rahat hava alıyo ve hava çıkışı oluyo hatta egzoz fan sıcacık çalışıyo yük altında hissedilir şekilde sıcaklık veriyor dışarı ön tarafta aynı şekilde buz gibi hava çekiyo içeri elimle kontrol ediyorum o derece fark edilir ısılarda pc ama tabii ki pc sürekli böyle dehil sadece testte soktuğumda bu şekilde davranıyo yoksa öbür türlü oyunlarda işlemci 55 derecelerde çalışıyo ekran kartıda 72 yi daha görmedim bile ama teste sokuca pc alev atıyo
ozaman normal.
ben oyunlardada böyle sandım :ROFLMAO:

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
bu işlemci için sağlam bir kule tipi soğutucu alsaydınız daha serin çalışırdı büyük ihtimal. ama oyun değerleri gayet normal.

FaTalsToK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes İnal
ozaman normal.
ben oyunlardada böyle sandım :ROFLMAO:
yok ya böyle olsa kafayı yerim en iyisi soğutucu olsun diye gittim bi dünya para verip sıvı soğutma aldık soğutma işi beni tribe sokuyo sürekli pc nin ısısını takip eden manyağın tekiyim oyunda olsun boşta olsun bi sıkıntı olmasın diye sürekli ısı değerlerini takip ederim ama yük altında hiç sokmadım pc yi hep oyunlarda falan gördük bi deniyim dedim ısı değerlerini görünce aklım gitti bı yanlışlık varmı diye soriyim dedim

bu işlemci için sağlam bir kule tipi soğutucu alsaydınız daha serin çalışırdı büyük ihtimal. ama oyun değerleri gayet normal.
ilk defa sıvı soğutmayı merak edip geçiş yapmak istedim orta düzeyde bu var diye bi bakalım dedim şimdiye kadar memnundum taki yük altına sokana kadar

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
cooler master hyper 212 yada noctua nh d-15 aldığından daha iyi soğutur ama gerekli değil
55 hatta serin bile normalde biz 70 e fazla deriz oyunlarda

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
yok ya böyle olsa kafayı yerim en iyisi soğutucu olsun diye gittim bi dünya para verip sıvı soğutma aldık soğutma işi beni tribe sokuyo sürekli pc nin ısısını takip eden manyağın tekiyim oyunda olsun boşta olsun bi sıkıntı olmasın diye sürekli ısı değerlerini takip ederim ama yük altında hiç sokmadım pc yi hep oyunlarda falan gördük bi deniyim dedim ısı değerlerini görünce aklım gitti bı yanlışlık varmı diye soriyim dedim

ilk defa sıvı soğutmayı merak edip geçiş yapmak istedim orta düzeyde bu var diye bi bakalım dedim şimdiye kadar memnundum taki yük altına sokana kadar
forumda konu açsaydınız aldırmazlardı büyük ihtimal. neyse oyunda düşük olsunda gerisi önemli değil.

FaTalsToK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes İnal
forumda konu açsaydınız aldırmazlardı büyük ihtimal. neyse oyunda düşük olsunda gerisi önemli değil.
valla foruma baksam benim komple bu ekipmanları almam hata her kafadan farklı bi ses çıkıyo ryzen 5 5500 alınırmıymış çok dandikmiş 5600 niye almadın falan ben bu milleti anlamıyorum 3060 alıyımmı diyorum yok alınmaz 4060 al diyen farklı bi kafa türü var :D ondan dolayı forumlara alcahım şeyi sormam araştırıp alırım sistemimden memnunum cayır cayır çalışıyo hiç sıkıntı yok ama foruma sorsak dar boğaz yapar alma falan :D adamı deli ederler

Top Bottom