Neler Yeni

Sistemimin ederi ne kadar?

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Arkadaşlar merhaba, Macbook Pro almak için sistemimi ve ekipmanlarımı satmak istiyorum fakat 2023’ün başından beri piyasanın durumunu hiç bilmiyorum. Hazır sistem olarak aldım, dolayısıyla tüm parçalar kutulu, faturalı, garantili ve tek çizik yok. Aralık sonunda 11.300 TL’ye aldım ve nisan ortasına kadar kullanıp sınav dolayısıyla kaldırdım, 4 ay kadar kullandım yani. Parçalar:
ASUS RX 6600 DUAL 8GB Ekran Kartı
i3 12100f İşlemci
Asus Prime H610M-K Anakart
Goodram PX500 512GB M2 SSD
Goodram 2x8 GB IRDM X 3200MHz Cl16 RAM
Rampage Zuko RGB Temperli Camlı Kasa + 600W PSU

Elimdeki ekipmanlara kendim fiyat biçebilirim ama onları da yazacağım, bunların da aşağı yukarı tamamı kutulu ve faturalı ama çoğunun garantisi bitti:
Steelseries Rival 110 Mouse
Steelseries Qck Medium Mousepad
Furylevel Y1 Klavye
Rampage Fury X Kulaklık (pedler aşınmış durumda ve uzun kullanımdan biraz hasarlı)
Motospeed Ck108 Klavye (çook eski, RGB bozuk ve bazı switchleri sorunlu)

Satmak için 2-3 hafta vaktim var, biraz tok fiyatlar koyabilirim yani. Yardımcı olursanız sevinirim, kasaya toplu bir fiyat istiyorum, parça parça satmayacağım. Şimdiden teşekkür ederim ☺️

1905

80+ Silver

anilg002

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
ANIL GÜL
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım-Donanım
Steam
LİAN
Discord
AnilG2
bu zamana kadar hep winodows kullandım. ve ağır apple fanıyımdır. son model telefonu son model kulaklığı tableti ne varsa hepsini kullanıyorum. 3 ay önce paramla gittim birtane macbook m2 pro aldım. abi kendimi kandırdım 1 ay falan alışamadım edemedim kafayı yedim yazılım okuyorum python işlemesi bile o kadar zordu ki illallah ettim ve satıp asus rog strix aldım sonra ilk cuma namazına gidip şükür ettim abartmıyorum :D demem o ki macos venturayı bolca incele eğer gözün kesiyorsa oyun oynamaktan tamamen vazgeçebileceksen onu da geçtim windowsdan vazgeçebileceksen alışırım diyorsan buyur dene. iki laptopum var birinde linux (yazılım ve okulda bölümüm için) diğerinde windows oyun vs. için ona rağmen alışamadım dost tavsiyesidir.

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu zamana kadar hep winodows kullandım. ve ağır apple fanıyımdır. son model telefonu son model kulaklığı tableti ne varsa hepsini kullanıyorum. 3 ay önce paramla gittim birtane macbook m2 pro aldım. abi kendimi kandırdım 1 ay falan alışamadım edemedim kafayı yedim yazılım okuyorum python işlemesi bile o kadar zordu ki illallah ettim ve satıp asus rog strix aldım sonra ilk cuma namazına gidip şükür ettim abartmıyorum :D demem o ki macos venturayı bolca incele eğer gözün kesiyorsa oyun oynamaktan tamamen vazgeçebileceksen onu da geçtim windowsdan vazgeçebileceksen alışırım diyorsan buyur dene. iki laptopum var birinde linux (yazılım ve okulda bölümüm için) diğerinde windows oyun vs. için ona rağmen alışamadım dost tavsiyesidir.
Görüşün için çok teşekkürler, ben de bu YKS’den sonra Galatasaray Bilgisayar Mühendisliğine girmeyi hedefliyorum ve kendimi video editörlüğünde de geliştirip gelir elde etmek istiyorum. Oyundan tamamen değil ama en azından önümüzdeki yıl için kopabilirim, ayrıca ilk sene İstanbul’da tek olma ve eve çıkamama olasılığım yüksek. Windows bir bilgisayar kullanırsam masaüstü isterim açıkçası, ev içerisinde de oyun oynamaya vaktim olmayacağından 1 yıl sorun olmaz. Şu masraflardan kurtulup İstanbul’a da doğru düzgün yerleşince yeniden bir masaüstü alırım diye düşündüm. Veya masaüstünü satmayıp elimdeki 20.000 civarı paraya biraz ekleyerek M2 Air de alabilirim, bakacağım. İşletim sisteminden yana sorun olacağını çok sanmıyorum ama göz önünde bulundururum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

en fazla 9-9,5k edebilir temiz kullanıldı ise
Mesaj otomatik birleştirildi:

sadece kasa bu arada
Terrtemiz. 11.5’e aldım, 6 ayda fiyatlar bayağı artmıştır ve yine 11 civarına satabilirim diye düşünmüştüm ama teşekkür ederim.

1905

80+ Silver
Terrtemiz. 11.5’e aldım, 6 ayda fiyatlar bayağı artmıştır ve yine 11 civarına satabilirim diye düşünmüştüm ama teşekkür ederim.
satmasına satarsınız ama piyasaya hakim birinin alacağını sanmıyorum. çünkü biraz daha üstüne koyup sıfır almak mümkün. yine de 11den ilana koyup indirim yapıp 10-10,500e satmayı deneyebilirsiniz

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
satmasına satarsınız ama piyasaya hakim birinin alacağını sanmıyorum. çünkü biraz daha üstüne koyup sıfır almak mümkün. yine de 11den ilana koyup indirim yapıp 10-10,500e satmayı deneyebilirsiniz
Haklısın ama sıfır takıntısı olmayan biri olursa gayet makul bir sistem, çok az zaman kullanıldı, upuzun bir garantisi var ve camında bile çizik dahi yok, o yüzden bulabilirim diye düşünüyorum. Önceki sistemime de 3-4 günde piyasanın 3000 lira üstüne sattım 🤣

1905

80+ Silver
Haklısın ama sıfır takıntısı olmayan biri olursa gayet makul bir sistem, çok az zaman kullanıldı, upuzun bir garantisi var ve camında bile çizik dahi yok, o yüzden bulabilirim diye düşünüyorum. Önceki sistemime de 3-4 günde piyasanın 3000 lira üstüne sattım 🤣
satarsanız sizin işinize gelir tabii ki aceleniz yoksa denemekten zarar gelmez :)

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Hortlatıyorum ama, son dolar oynaklığından sonra üstüne ne kadar eklemiştir? Ortalama bir değer söyler misiniz, bir tanıdığım ikimizi de memnun edecek bir fiyattan almak istiyor, ikimiz için de ölü bir fiyat olmasın ☺️

Ayet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Ayetullah Taylan
Hortlatıyorum ama, son dolar oynaklığından sonra üstüne ne kadar eklemiştir? Ortalama bir değer söyler misiniz, bir tanıdığım ikimizi de memnun edecek bir fiyattan almak istiyor, ikimiz için de ölü bir fiyat olmasın ☺️
Ver 10.5k ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,901
Üyeler
168,050
Son üye
Amon-Ra
Top Bottom