Neler Yeni

Sıvı Soğutma mı Hava soğutma mı?

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
sıvı soğutmaya 7K ve üstü para vermiyorsan ne sessiz çalışır nede çok iyi performans verir görüntüsüde hoş ama f/p istersen kule tipi al
ARCTIC Liquid Freezer II 7K'dan ucuz ve çok kaliteli soğutma. Biraz abarttın sanki. 4-5K diyelim ona bir de 240mm alınmaz hangi model olursa olsun (kişisel düşüncem)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonuç olarak o işlemciye Frost Commander alacaksın rahatına bakacaksın. Peerless Assain de yeter ama ben olsam Frost Commander alırdım. Sıvı soğutmaya gerek yok, 240mm zaten sakın alma

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
tahsin özel

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Emre
ARCTIC Liquid Freezer II 7K'dan ucuz ve çok kaliteli soğutma. Biraz abarttın sanki. 4-5K diyelim ona bir de 240mm alınmaz hangi model olursa olsun (kişisel düşüncem)

Sonuç olarak o işlemciye Frost Commander alacaksın rahatına bakacaksın. Peerless Assain de yeter ama ben olsam Frost Commander alırdım. Sıvı soğutmaya gerek yok, 240mm zaten sakın alma
Benim kasanın boyutu mid tower çok mu sıkışık olur ölçülerine bakmam gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Abdullah esir
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
tahsin özel
baya götürür o ama 13k olmasının sebebi o değil
Baya yıl olarak kaça tekabül ediyor zira çoğunluk hava soğutmayı uzun ömürlü ve sorunsuz oluşundan övüyor..13k ve Asus kalitesine güvenmişken kaç yılını da bilsek huzurlu oluryz

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Abdullah esir
Baya yıl olarak kaça tekabül ediyor zira çoğunluk hava soğutmayı uzun ömürlü ve sorunsuz oluşundan övüyor..13k ve Asus kalitesine güvenmişken kaç yılını da bilsek huzurlu oluryz
6 sene götürür eğer uzun süreli istiyorsan hava soğutma bak sadece metal var onlarda ve ömürlük yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
İşlemcim ryzen 5 7500f iyi bir 240mm sıvı soğutmaya mı bakayım yoksa thermaltake phantom spirit SE mi?
Hava soğutma.

Frost commander 140 alın alacaksanız 7800x3d dahil soğutamayacağı işlemci yok gibi bir şey.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
İşlemcim ryzen 5 7500f iyi bir 240mm sıvı soğutmaya mı bakayım yoksa thermaltake phantom spirit SE mi?
Artich 360 2900tl düşmüsken alsaydın tabii ki sıvı soğutma derdim ama şuan fiyatlar tekrar yükseldi ve 7500f kule tipi bile rahat rahat soğutuyor bu yüzden sadece bu işlemci için Alacam diyorsan tek fanli 1k lık kule tipi bile yeterli olur ama ilerde 7800x3d yükseltirim dersen iki fanli 2k bandında güzel bir kule tipi seni uzunnn süre götürür arada bir kasanın tozunu alırsın sorun olmaz ama tavsiyem kule tipin de güzel bir egzoz fanla daha iyi verim alırsın sağ tarafta ki 3 tane kasa fanı kasaya hava üfler direkt kule soğutucuya girer o hava çok daha iyi olur

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Emre
Artich 360 2900tl düşmüsken alsaydın tabii ki sıvı soğutma derdim ama şuan fiyatlar tekrar yükseldi ve 7500f kule tipi bile rahat rahat soğutuyor bu yüzden sadece bu işlemci için Alacam diyorsan tek fanli 1k lık kule tipi bile yeterli olur ama ilerde 7800x3d yükseltirim dersen iki fanli 2k bandında güzel bir kule tipi seni uzunnn süre götürür arada bir kasanın tozunu alırsın sorun olmaz ama tavsiyem kule tipin de güzel bir egzoz fanla daha iyi verim alırsın sağ tarafta ki 3 tane kasa fanı kasaya hava üfler direkt kule soğutucuya girer o hava çok daha iyi olur
Frost commander 7800x3d bile soğutuyor hocam bunu alabilirsiniz estetiğe bakıyorsanız sıvı soğutma almanızı öneririm
Hocam arcticin 360 ı 2900tlye düştüğünü görseydim hiçbir şekilde kaçırmazdım nası görmemişim bilmiyorum...Fakat şuanlık arctic gibi bildiğim bir marka olup 2900-3000 civarlarına düşen bir 360mm görmediğim sürece 360lık almam çünkü kasam küçük olduğu için öne takmam gerekir ve öne takmak ömrü kısaltıyormuş sanırsam.Frost commander şuan en mantıklı çözüm hem ileride işlemci upgrade de düşünüyorum fakat yine dediğim gibi kasam küçük o yüzden ölçülere bakmam lazım çünkü çok sıkışık olup egzoz fanı kapatmaz mı?

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Yağız
Hocam arcticin 360 ı 2900tlye düştüğünü görseydim hiçbir şekilde kaçırmazdım nası görmemişim bilmiyorum...Fakat şuanlık arctic gibi bildiğim bir marka olup 2900-3000 civarlarına düşen bir 360mm görmediğim sürece 360lık almam çünkü kasam küçük olduğu için öne takmam gerekir ve öne takmak ömrü kısaltıyormuş sanırsam.Frost commander şuan en mantıklı çözüm hem ileride işlemci upgrade de düşünüyorum fakat yine dediğim gibi kasam küçük o yüzden ölçülere bakmam lazım çünkü çok sıkışık olup egzoz fanı kapatmaz mı?
Frost commander 140mm falan internetten kasa ölçülerine bakın hocam temperli cama falan değerse ya açık kullanmanız gerekir (3-5 derece daha soğuk olur ama tozlanır) ya da kasa değiştirmenjx gerekir kasanızın ölçülerine bakın ona göre geri yazarsınız hocam

K4D1R0V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Kadir Diri
Bende 2999 tl ye düşen ALF II 360m alanlardanım. Şimdi iyi ki almışım diyorum. 60 dereceyi geçmedi daha çok şükür :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,618
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom