Değerler düzeldi. Boşta kaç derece? HWInfo64 kullanabilirsin.Alıntıyı görüntüle
Şuan değerler böyle.
Değerler düzeldi. Boşta kaç derece? HWInfo64 kullanabilirsin.
Normal değerler 50 derece normal boşta. Pump fan taktın dimi pompayı?Hocam attığım değerler zaten boşta ki haliydi. Arkada sadece forum açıktı. Şimdi biostan chasis fan ayarlarını turboya çektim. Değerler bu şekilde.
İşte yaşadığım sorun o hocam, benim anakartımda pump fan aıopump vesaire portu yok. Şuan cpu fana takılı pompa.Normal değerler 50 derece normal boşta. Pump fan taktın dimi pompayı?
O zaman pump fan gibi çalışmasını sağlamalısın dediğin gibi. Azalıp artmamalı pompa sürekli aynı devir dönmeli.İşte yaşadığım sorun o hocam, benim anakartımda pump fan aıopump vesaire portu yok. Şuan cpu fana takılı pompa.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Cpu fanıda biostan turboya çektim. Güncel değerler bu.
Hepsinde yapılır o fan ayarı bios dan.Peki bunu cpu fan portu mu sağlar, chasis fan portu mu?
Pompayı fulle sabit tut fanlar autoda kalabilir veya sesliyse yavaşlatabilirsin. Pompa da cok sesli ise %85' E falan çekebilirsinİşte yaşadığım sorun o hocam, benim anakartımda pump fan aıopump vesaire portu yok. Şuan cpu fana takılı pompa.
Alıntıyı görüntüle
Cpu fanıda biostan turboya çektim. Güncel değerler bu.
Tamamdır bakıyorum şuan. Birde bu Pwm ve DC ne oluyor tam olarak?Pompayı fulle sabit tut fanlar autoda kalabilir veya sesliyse yavaşlatabilirsin. Pompa da cok sesli ise %85' E falan çekebilirsin
Pompayı stabil ama full ayarda çalıştırmak mantıklı mı?Hepsinde yapılır o fan ayarı bios dan.
DC olan voltaja göre fan hızı ayarlama. PWM ise sinyal ile kontrol edilen hız ayarlama. Belli bir seviyede çalışsın ona bakmak lazım pompalar nasıl çalışıyorsa.Tamamdır bakıyorum şuan. Birde bu Pwm ve DC ne oluyor tam olarak?
Pompayı stabil ama full ayarda çalıştırmak mantıklı mı?
Pompayı fulle çektim. Fanlarda standart ayarda şuan.DC olan voltaja göre fan hızı ayarlama. PWM ise sinyal ile kontrol edilen hız ayarlama. Belli bir seviyede çalışsın ona bakmak lazım pompalar nasıl çalışıyorsa.
En iyisini yapmışsın pompa fullde olmalı her zaman.Pompayı fulle çektim. Fanlarda standart ayarda şuan.