Dolar 9₺ oldu.
Bu konuda amacım siyaset değil zaten herkes artık neyin ne olduğunu biliyor.
Şuan bizi yönetenler zamanında iyi işler yapmış olsa da artık farklı işler peşindeler.
Doların bu denli artması, havalimanını yıkıp yenisini yapmak, "itibardan tasarruf olmaz" diyip lüks bir hayat yaşamaları, vatandaşa gelince "porsiyonları küçültün" demeleri.
Deprem, sel, yangın olunca vergiler yetmezmiş gibi IBAN atıp para istemeleri.
Atamızın kurduğu fabrikaların satılması, kapatılması, özel şirketlere devredilmesi.
Her şey pahalılaşıyor.
Peki seçim vakti yaklaşıyor, diğerleri de pek farklı durmuyor.
Umarım konu kaldırılmaz da burada bir beyin fırtınası yaparak ülke için fikir paylaşımı yaptığımız güzel bir konu olur.
Ben İmamoğlu' na güvenmekle güvenmemek arasında kararsızım.
Geldiğinde insanlara süt dağıtıp, çocuk parası verdi, kar yağdığında işimle evim arasında yollarda kar yoktu öyle temiz çalışılmıştı.
Diğer yandan otobüs fiyatlarının artırılması ve bazı güzergahların kaldırılması ( bu düşünülerek yapıldıysa sinsi bir hareket)
Zaten 2.60₺ olan otobüs 4₺ oldu bir de güzergahlar kalkınca insanlar gitmek istediği yere 2 vesayet gidecek haliyle 8₺ ödeyecek.
Bunun dışında belediye başkanıyken Beylikdüzünde bir sürü rezidansının olması.
Güvenmek istiyorum.
Mansur Yavaşı araştırdım bayağı beğendim yaptığı işleri fakat o da aday olmuyor.
Akşener güvenilir değil, her partiden aday oldu neredeyse, ayrıca zamanında - akpye oy veren- vatandaşlara hakaret etmişti (aradım bulamadım kaldırılmış)
Geçenlerde de yaşlı bir amcaya bağırmıştı sırf amca fikrini belirttiği için.
Ali Babacan var ekonomist, zamanında da bildiğim kadarıyla iyi işler yapmış ve saygılı düzgün birine benziyor.
Ahmet davutoğlu var eski akpyi savunuyor, kovulduğunu söylüyor ama eskiden meydana çıkıp konuşmamışken şimdi akpnin değiştiğini söylüyor. Güvenilir gelmedi
DOLAR 9₺ olmuşken bence fikir alışverişi yapmak gerekli.
Sizin gözlemlediğiniz olumlu- olumsuz neler var biz kime oy vereceğiz kardeşim?
Ampul ile kararan bir ülkeyiz...
CHP'nın tarafında çok olmasam bile (izlediği politikalar sebebi ile) çok iyi bir aday çıkartsınlar direk oy veririm yeter...
Mansur Yavaş örn
Mansur Yavaş keşke aday olsa direkt oy veririm, başladığı andan itibaren takip ediyorum ve Ankara halkı da çok memnun, İmamoğlu güvenilir değil CHP Mansur Yavaş' ı öne sürerse kesinlikle kazanır.
Bizim bir tanıdık onun sağ kolu gibi bişey, araştırmak lazım ama kazanacağını düşünmüyorum. Soyadı Erbakan olan birinin kötü biri olacağını düşünmem, rahmetli zeki ve iyi bir insandı.
İşte bu yüzden ilerleyemiyoruz zaten. Muhalefet 10/10 mu da eleştirmeyelim. Ayni şekilde iktidar 10/10 mu da eleştirmeyelim. Kim muhalefeti eleştirise ki eleştirilecek bir sürü yani var, sonucunda sağcı veya Tayyipci olarak algılanıyor aynı şey iktidari eleştirenler için de.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bence şuan için çok da iyi bir lider değil bundan 2 sene önce deseydin cevabım farklı olurdu. Fakat iyi olmasa da karşısındaki adaylara baktığın zaman ülkeyi pkklilara peşkeş çektirmek yerine katarlilara çektiririm daha iyi.
Doların 9₺ olmasıyla ilgili kimse neyin ne olduğunu bilmiyor ne yazık ki. Araştırmadan yoksun bir kitlemiz var.
Bu durumu kısa vadeli düşünürsen, berbat bir durum. Uzun vadeli düşünürsen; bulunmaz nimet, değerlendirmek lazım.
Doların yükselmesiyle, yabancı yatırımcı burayı ucuz iş gücü ve yatırım fırsatı olarak görüyor. AB'de yapacağı yatırımın 9 misli ucuz fiyatına ülkemizde üretim yapabiliyor. Türk yatırımcı da, dışarıdan al sat yapsa (vergiler + kâr payı) ürünün çok pahalı olacağını ve bu yüzden fazla satış yapamayacağını bildiği için, burada üretip satmak istiyor. Bu açıdan değerlendirirsen, güzel bir durum.
Kötü yanıysa, izlenilen bu yolun faydalarını en son halkın tabanı görecek. En son halkın tabanına yansıyacak. Sadece bizim değil, tüm ülkelerde süreç böyle işledi ve işliyor. En son halkın tabanı refaha eriyor ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin faydasını cebinde hissediyor. Bu durum da uzun vade gerektirdiği için; kötü bir durum.
Lüks hayat konusunda hemfikirim. Özel araç bolluğu var ülkede. Fakat İstanbul Havalimanı gibi bir şaheseri "itibardan tasarruf olmaz" şeklinde değerlendirmek çok aşırı yanlış. Doların artması ve yeni havalimanı çok alakasız. Yeni havalimanı açıldığı ilk yıl, kâra geçti. Devletin kasasına ek gelir oldu.
Halktan para istenmesi, kıytırık vakıf ve kuruluşların halkı kandırıp paraları çalmasından ötürü gerçekleşiyor. İnsanlar bu gibi olaylarda yardım etmek ister, devlet koordine etmezse art niyetli kişiler insanların iyi duygusunu sömürüp paraları çeker. Sanki devlet deprem, sel ve yangınlar da yardımcı olmamış gibi yazıyorsunuz. Gidin, oradaki halka sorun. Gerçi, selzede olan halk konuştuğunda "Sayar yandaşı..." olarak linç ediliyor.
Fabrikalar satılmıyor, özelleştiriliyor. Yapılması gerekende bu zaten. 1930'lu yıllarla 2020'li yılları aynı düzlemde değerlendiremezsin. Çin bile şirketleri -kısmen- özelleştiriyor. Devlet şirket ve fabrika işletmez, bunu hakkıyla işletecek olanlara destek çıkar.
Açılan fabrikalara bakın biraz... Erdoğan her gün yeni bir açılış yapıyor. Hepsini görmezden geliyorsunuz. Medyayı takip etmenize gerek yok, Twitter hesabını takip etseniz yeterli.
Geldiğinde insanlara süt dağıtıp, çocuk parası verdi, kar yağdığında işimle evim arasında yollarda kar yoktu öyle temiz çalışılmıştı.
Diğer yandan otobüs fiyatlarının artırılması ve bazı güzergahların kaldırılması ( bu düşünülerek yapıldıysa sinsi bir hareket)
Zaten 2.60₺ olan otobüs 4₺ oldu bir de güzergahlar kalkınca insanlar gitmek istediği yere 2 vesayet gidecek haliyle 8₺ ödeyecek.
İmamoğlu'na güvenin aklına şaşıyorum. Süt yardımı, çocuk parası, yolların kardan temizlenmesi gibi işlemler zaten yapılıyordu. İmamoğlu süt yardımını bile sorunsuzca devam ettiremedi. Zaten çatı adayı Kılıçdaroğlu olacak, İmamoğlu yaparsa bir çılgınlık; CHP'ye kafa tutarak aday olabilir. Adam belediyeyi kazandığı an, Canan Kaftancoğlu gibi terör güzellemeleri yapan bir kadını eş başkanı yaptı. O zamandan beri ne severim, ne de güvenirim kendisine.
Seçim öncesindeki vaatleri ve yaptıklarına bakın. Vaatlerinin neredeyse hiçbirini hayata geçiremedi kendisi.
Akşener güvenilir değil, her partiden aday oldu neredeyse, ayrıca zamanında - akpye oy veren- vatandaşlara hakaret etmişti (aradım bulamadım kaldırılmış)
Ahmet davutoğlu var eski akpyi savunuyor, kovulduğunu söylüyor ama eskiden meydana çıkıp konuşmamışken şimdi akpnin değiştiğini söylüyor. Güvenilir gelmedi
Ahmet Davutoğlu kovulmadı, istifa etti. Kendisi, partinin başına geçip Erdoğan'ı tasfiye etmeye çalıştı. Ak Partililer buna izin vermedi. Yapamayacağını anlayınca da, partiden ayrıldı. Ayrıca, Ak Partinin en başarısız seçimi bunun başkanlığında olmuştur.
Dolar konusundaki yorumumu yukarıya bıraktım. Olayı nasıl değerlendirdiğine göre, sonuç değişir. Kısa vadeli bakarsan kötü bir şey; uzun vadeli bakarsan bulunmaz nimet. Uzun vadeli bakamayan devletlerin de, ömrü uzun olmamıştır tarih boyunca.
Benim oy vereceğim tek kişi Erdoğan. Forumda bunu bilmeyen yoktur artık. Mansur Yavaş konusunda hiçbir araştırmam yok. Aday olmayacağını açıkladığı için ilgi alanımdan çıkardım. Diğer aday olacağını ifade eden isimlerin içinde ise, en güveniliri Erdoğan. Daha ötesi yok.
Kılıçdaroğlu, Fetöcüleri görevlerine geri getireceğiz dedi. Kırmızı çizgimdir, orada bitti benim için.
İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu gibi birini eş başkanı yaptığı an bitti zaten. Ayrıca sürekli yalan söyleyip, halka hakaret ediyor. Ve hiçbiri için de özür dilemiyor. (Fazilet Durağı Yalanı)
Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı. Geçen seçimde de partisinden daha düşük oy almıştı. Kendi partisinden bile düşük oy alan birisi, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamaz.
Ak Partiden ayrılan isimleri ve Saadet'i zaten kâle almıyorum. %1 bile oy alamayan kitleler, neyine bakayım...
HDP'nin aday çıkartması durumunda; Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'ndan yüksek bir oy alabilir. HDP aday çıkartmazsa, en yüksek oyu Kılıçdaroğlu alır ama seçim kaybeder. Böylece, Genel Başkanlık koltuğunu bırakmamış olur.
Muharrem İnce'ye ayrı bir parantez de açmak istiyorum. CNNTürk'teki yayınını izledim bugün. "Seçim ikinci tura kalırsa, Erdoğan'ın karşısındaki Kılıçdaroğlu bile olsa destek veririm." dedi. Bu adam ve partiden ayrılan CHP'li vekiller; CHP'nin FETÖ tarafından yönetildiğini, onların emrine uyduğunu, aday listelerini bile onların düzenlediğini, PKK ile barış yapacaklarını falan söylediler. Terörist olduklarını ifade ettiler. Partinin içerisinde PKK ve FETÖ destekçisi vekillerin, başkanların bulunduğunu, Kılıçdaroğlu'nun bunlara bilinçli olarak kapı açtığını söylediler. Madem işin sonunda, teröristlerle iş tutmakla suçladığın partiyi destekleyeceksin; neden yeni parti açtın? Parti içerisinde vekilken de bunu yapabilirdin. Muharrem İnce'nin, Kılıçdaroğlu tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum. Partinin oyları eriyor, ikisi de bunun farkında. İnce, yeni parti açarak CHP'den kopan oyları toplayacak ve seçim ikinci tura kalırsa, kaçmaya çalışan oyları CHP'ye armağan edecek.
Tüm bu planlara rağmen, Erdoğan kazanacak. Bunu neden düşündüğümü de yazardım ama çok uzun oldu. Bir sonraki yoruma yanıt olarak yazarım belki.
Ben şahsen katılmıyorum yanlışı oldu mu evet ama bence iyi bir lider şahsen. Arkadaşlar kızmaın sadece fikrimi belirttim. Bu arada 2015'teki Koalisyon olayı ne?
Katılıyorum, batıdakiler kötü insanlar değil gerçekten. Eskiden sömürü, kötülük ne varsa yapmışlar kabul ama artık gelişim çağında adamlar.
Boş işlerle uğraşacaklarına "nasıl gelişirim" diye düşünüyorlar.
Adamlar yazılım üretirken biz silah üretiyoruz resmen 50 yıl gerideyiz.
Bunlar nasıl yorumlar yahu? Goygoy mu yapıyorsun yoksa ciddi misin, anlamakta güçlük çekiyorum. Umarım ciddi değilsindir. ABD'nin savunma sanayisi bütçesine bak bakalım...
Devletler, heleki bizim ki dört bir yanı terörle çevrili devletler önce savunma sanayisini güçlendirmelidir. Marshall Yardımı ile ordumuzu ABD'den gelecek mühimmata teslim eden İnönü ve avaneleri yüzünden, şu an bu durumdayız. O dönemdeki silah üretimine engel olunmasaydı, şu an orada edindiğimiz teknolojik gelişmeler sivil hayata geçirilirdi. Diğer devletleri araştır, her biri önce ordu için üretip ardından o teknolojiyi sivil kullanıma açtılar. İnternet bile bu şekilde gelişti. Biz savunma sanayisindeki yerlilik oranını %20'lerden, %80'lere çıkardık. Daha da yükseltmemiz gerekiyor.
Bakan Varank'ı takip edersen, yazılım konusunda hükümetin gençleri nasıl desteklediğini görürsün. Deneyap Atölyelerinin İstanbul'da fesh edilmesine sebep olan, onlara da iftira atan İmamoğlu ve destekçileri bunu göremez tabii. Teknofest'i bile, ulaşımı kısıtlayarak sabote etmeye çalıştı İmamoğlu.
Her yanıt ayrı bir facia... Hocam, beni engelle gitsin. Lütfen vaktimi sana harcamam sebep olma. Muhtemelen goygoy yapmaya geldin, iyi eğlendin, güldün... Burada bitir bu işi.
Dolar 9₺ oldu.
Bu konuda amacım siyaset değil zaten herkes artık neyin ne olduğunu biliyor.
Şuan bizi yönetenler zamanında iyi işler yapmış olsa da artık farklı işler peşindeler.
Doların bu denli artması, havalimanını yıkıp yenisini yapmak, "itibardan tasarruf olmaz" diyip lüks bir hayat yaşamaları, vatandaşa gelince "porsiyonları küçültün" demeleri.
Deprem, sel, yangın olunca vergiler yetmezmiş gibi IBAN atıp para istemeleri.
Atamızın kurduğu fabrikaların satılması, kapatılması, özel şirketlere devredilmesi.
Her şey pahalılaşıyor.
Peki seçim vakti yaklaşıyor, diğerleri de pek farklı durmuyor.
Umarım konu kaldırılmaz da burada bir beyin fırtınası yaparak ülke için fikir paylaşımı yaptığımız güzel bir konu olur.
Güvenmek istiyorum.
Mansur Yavaşı araştırdım bayağı beğendim yaptığı işleri fakat o da aday olmuyor.
Ali Babacan var ekonomist, zamanında da bildiğim kadarıyla iyi işler yapmış ve saygılı düzgün birine benziyor.
DOLAR 9₺ olmuşken bence fikir alışverişi yapmak gerekli.
Sizin gözlemlediğiniz olumlu- olumsuz neler var biz kime oy vereceğiz kardeşim?
İşte bu yüzden ilerleyemiyoruz zaten. Muhalefet 10/10 mu da eleştirmeyelim. Ayni şekilde iktidar 10/10 mu da eleştirmeyelim. Kim muhalefeti eleştirise ki eleştirilecek bir sürü yani var, sonucunda sağcı veya Tayyipci olarak algılanıyor aynı şey iktidari eleştirenler için de.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bence şuan için çok da iyi bir lider değil bundan 2 sene önce deseydin cevabım farklı olurdu. Fakat iyi olmasa da karşısındaki adaylara baktığın zaman ülkeyi pkklilara peşkeş çektirmek yerine katarlilara çektiririm daha iyi.
konuyu biliyor musun usta ? bu adam chp ve muhalefeti kötülemek için sürekli forumda konu açıyordu uyarı yedi galiba sonra alttan alttan böyle konular açıyor artık insanları ayırmaya çalışıyordu
konuyu biliyor musun usta ? bu adam chp ve muhalefeti kötülemek için sürekli forumda konu açıyordu uyarı yedi galiba sonra alttan alttan böyle konular açıyor artık insanları ayırmaya çalışıyordu
Konuyu senden daha iyi biliyorum usta. İsteyen istediğini eleştirebilir bunda herkes özgür karışmak sana kalmadı. İnsanları ayırmaya çalışıyorsa da uyarısını alır sen dert etme yetkililer var ikgileniyorlar.
Konuyu senden daha iyi biliyorum usta. İsteyen istediğini eleştirebilir bunda herkes özgür karışmak sana kalmadı. İnsanları ayırmaya çalışıyorsa da uyarısını alır sen dert etme yetkililer var ikgileniyorlar.
Neden sorun olmasin? İktidarı eleştirip insanları ayristirmak güzel bir şey mi? Demiştim ve tekrar diyorum isteyen istediği partiyi tutar ve istediği partiyi eleştirir. Bunu hep diyeceğim