Neler Yeni

Sizce 2. turu kim kazanır?

2. tur seçimini sizce kim kazanır?

• Kemal Kılıçdaroğlu

Oylar: 34 45.3%
  • Recep Tayyip Erdoğan

Oylar: 41 54.7%

• Oy kullanan toplam üye
    75

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Kardeşim senin desteklediğin Erdoğanın yanında ki Hizbullahın partisi Hüdapar farklı bir şey mi
Evet, farklı bir şey. Onlar bize hiçbir şeyi dikta edemez. Biz onları istediğimiz gibi konuştururuz. Ki, bunu da yaptık zaten. Genelbaşkanlarına, "Türk bayrağı ile sorunumuz yok, ulus devletle sorunumuz yok, özerklik istemiyoruz..." şeklinde açıklamalarda bulundurduk.

onların şartlarına da baksana bir ülke bir iç savaşa sürükleniyor ama senin gibi ahlak yoksunu troller yüzünden elimizden bir şey gelmiyor
Dediğim gibi, onlar şart falan sunamaz bize. Onların tek kazançları, PKK'nın siyasi kolunu meclistem temizlemek olarak ileriki dönemler için. Ülkemide Kürt milliyetçiliği yapan bir toplum var. Bunlar, oy verirken sadece Kürt olduğu için oy veriyor karşısındakine. Hüda-Par, devletin kontrolünde olan, terör örgütleriyle bağlantısı olmayan, terör örgütlerini kınayan, askerî operasyonlara destek veren bir Kürt partisi olarak mecliste yer alacak. Ayrılıkçılık yapamayacak. Bu da, olmayan Kürt sorununu tamamen ortadan kaldıracak.

biz ATATÜRK çocuğuyuz bu ülkeyi de ne tayyibe ne onun köpeklerine yedirmeyeceğiz merak etme
Aynen kanka. Kaftancıoğlu, Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerle Atatürk'ün çocuğu olacaksınız siz. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Atatürk'ün Dersim'de katliam yaptığını ve intikamının alınacağını söyledi. Özgür Özel'de, bu söylem üzerine "Dersim'li bir Aleviyi genelbaşkan yaparak, Dersim'le helalleştik." dediler.

Sizin partiniz, Atatürk'ün sivilleri katlettiğini söylüyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen kardeşim CHPKK. Bölücülere geçit yok aynen :D
Hikâye anlatmaya devam. İkinci turda %55'le geliyoruz.

Son düzenleme:

ceto95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
çetin pekdemir
Evet. Eli kolu bağlı bir cumhurbaşkanı olmuş olacak. Yani başkanlık sisteminin değişme olasılığıda düştü.
o konu zaten imkansıza yakındı ama konu millet ittifakı olarak yapılması kolay gösterildi ama zordu. şuan için hdp ile beraber olup sonradan 100 milletvekili daha kazansa referanduma götürülüyor veya direk kabul olması için hdp ile beraber olur 150 milletvekili daha kazanılsaydı oluyordu. Düşün nasıl zor olduğunu. Anketlerde her yerde belli olan bir şey vardı en az %40-45 arasında millet vekilliği alınması kesin bakılıyordu, cumhur ittifakının.(cumhurbaşkanlığı anketi değil milletvekili anketlerini diyorum) eee kesin bakılırken zaten anayasa için meclis sayısı alınamıyor o zaman neden böyle konuştular o zaman dersen kim kimi koparırsa siyaset bu yalan olmadan siyaset olmaz🤣🤣

Son düzenleme:

kdrcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
kadir can şahin
Tarafsız kalacağını söylerdi ama söylemedi. Gerekirse şartları göz önüne alır birini destekleriz demedi mi? Bu yüzden ona en iyi şartları kim sağlıyorsa onu destekleyecektir fakat burda seçmen kitlesinin Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme ihtimali çok düşük. Bu 10 günde Kemal Bey'in halka kendisinin HDP ve PKK ile bir iş birliği içinde olmadığını her yerde bas bas bağırması gerekmekte fakat bizim halk araştırmayan ve Erdoğan'ın her sözüne inanan bir halk olduğundan bunun olma olasılığıda çok düşüktür. Umarım Sinan Oğan millet ittifakını destekler ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun terörist olmadığını ve seçmen kitlesinin de ona oy verebileceğine ikna edebilir. Tabii bunlar pek ütopik. Halkımız hala bu kadar şeye rağmen Erdoğan'a %49 oranında oy veriyorsa burda sorun muhalefettedir. Muhalefetimiz çok başarısız ve üstü karalanmış bir muhalefettir. Halkın aklında CHP=HDP=PKK diye bir üçlü oluşmuş. Malesef bu algının da kolay kolay kırılacağını düşünmemekteyim. Yine de umutsuz olmayalım.
biri yeşil terör örgütü destekliyor(cumhur ittifakı), öbürü kırmızı terör örgütünü(millet ittifakı) destekliyor ben ona bakarım şuan hangisi hala aktif terör yapıyor hangisi Türk askerlerine, Türk milletine saldırıyor ona bakarım.
biri Fetöyü yükselten(tabi fetö askeriyeye 1970 girdi yükseldi ama 2000 lerde çok daha hızlı yükseldi), öbürü şuan fetöcüleri şimdi milletvekili gösteren parti. şimdi hangisinde fetöcüler var ona bakarım.

Ben Sinan Oğana verdim ilk turda ama Sinan Oğan kimi desteklerse desteklesin ben sandıkta bunu göze alacağım ve istemesemde oyumu yeşil terör örgütünü destekleyene veririm.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,149
İsim
Alpaslan Çevikel
Evet, farklı bir şey. Onlar bize hiçbir şeyi dikta edemez. Biz onları istediğimiz gibi konuştururuz. Ki, bunu da yaptık zaten. Genelbaşkanlarına, "Türk bayrağı ile sorunumuz yok, ulus devletle sorunumuz yok, özerklik istemiyoruz..." şeklinde açıklamalarda bulundurduk.
Zaten böyle başlar böyle şeyler alttan alttan tamam efendim böyle olsun derler bir gün bakarsın çığ gibi büyümüş sonra söz geçirmekte zorluk çekersin sonra çıkıp 1 değil 2 değil 3 değil hep aldatıldım diye açıklama yapmaya kalkmayın

biri yeşil terör örgütü destekliyor(cumhur ittifakı), öbürü kırmızı terör örgütünü(millet ittifakı) destekliyor ben ona bakarım şuan hangisi hala aktif terör yapıyor hangisi Türk askerlerine, Türk milletine saldırıyor ona bakarım.
biri Fetöyü yükselten(tabi fetö askeriyeye 1970 girdi yükseldi ama 2000 lerde çok daha hızlı yükseldi), öbürü şuan fetöcüleri şimdi milletvekili gösteren parti. şimdi hangisinde fetöcüler var ona bakarım.

Ben Sinan Oğana verdim ilk turda ama Sinan Oğan kimi desteklerse desteklesin ben sandıkta bunu göze alacağım ve istemesemde oyumu yeşil terör örgütünü destekleyene veririm.
Düşünceye hemen hemen katılıyorum ama şuna dikkat etmek gerek bu kadar gruplara veya görüşlere ayrılmış bir millette Kürtler olmadan kimse seçim kazanamaz

kdrcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
kadir can şahin
Zaten böyle başlar böyle şeyler alttan alttan tamam efendim böyle olsun derler bir gün bakarsın çığ gibi büyümüş sonra söz geçirmekte zorluk çekersin sonra çıkıp 1 değil 2 değil 3 değil hep aldatıldım diye açıklama yapmaya kalkmayın

Düşünceye hemen hemen katılıyorum ama şuna dikkat etmek gerek bu kadar gruplara veya görüşlere ayrılmış bir millette Kürtler olmadan kimse seçim kazanamaz
Kürtlerin hepsi pkk lı veya terör örgütü destekliyicisi diyemeyiz çünkü bakarsak akp ve chp de mhp de oralarda milletvekili çıkarabiliyor veya oylar alıyorlar. zaten onlar Türkiye topraklarında yaşıyorlarsa ve TC kimliği kullanıyorlarsa tabikide onların oylarıda kıymetli ve çok değerli.

zaten oradaki insanlardan oy alabilmek için biri yeşil terör örgütünü öbürü kırmızı terör örgütünün desteğini istedi. ben şuanki terör örgütüne bakarım ve Türklere hangisi daha fazla zarar veriyor ona bakarım sadece iki seçenek kalmış ise

Top Bottom