Sizce Bu Ssd Alınır mı Linki Koydum.

Alınır, marka güvenilir ve anakartınız da destekliyor. Gen4 okuma yazması niye sorun çıkarsın. :D Oyunlar için SATA hızları bile halen çok yeterli.

2026-05-23_19-42.webp

Yazma okuma gen meselesi casual kullanıcı için önemli değil ne iş yapacaksın oyun mu sadece

Alınır. Gen4 okuma yazması niye sorun çıkarsın. :D Oyunlar için SATA hızları bile halen çok yeterli. Marka da güvenilir.
gen 5'ler çıktığı için sordum pek anlamıyorum
Yazma okuma gen meselesi casual kullanıcı için önemli değil ne iş yapacaksın oyun mu sadece
evet sadece 2k oyun oynamayı düşünüyorum başka bi işim yok bi de biraz hızlı olsun istiyorum pc

Alınır Gen4 desteği var. Anakart modelini epey olarak yazıp siteden bakabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle
Gen4 desteği var ama m2 soğutucu olmadığı için anakartta ısınma sorunu olur mu hocam ? Ayrıca nm610 versiyonu var 500 gb lık 2 sene sonunda %54 sağlığa geldi.Bunda da aynı sorun var mıdır ?

Gen4 desteği var ama m2 soğutucu olmadığı için anakartta ısınma sorunu olur mu hocam ? Ayrıca nm610 versiyonu var 500 gb lık 2 sene sonunda %54 sağlığa geldi.Bunda da aynı sorun var mıdır ?
Ssd soğutucu alırsın ısınma olmaz çok ısınırsa

marka nasıl f/p olarak iyi midir gen 4 olması sorun çıkarır mı ve okuma/yazması iyi mi sizce? fiyatı bana uygun geldi.

ana kart: MSI PRO B850M-G AMD B850 Soket AM5 DDR5 8200MHZ
Geçen 6k ya mld m700 vardı buna göre çok daha iyi bence bekleyebiliriz indirime sık sık düşüyor

Bu bir sorun değil. SSD'ler kullanıma göre sağlığı düşer. Ona yazdığın oranda veriyi buna yazarsan da benzer oranlara düşecektir. Bu belki bir tık daha kaliteliyse atıyorum aynı veri yazma oranında %75 sağlık oranında kalır gibi düşün. Sağlık oranına takıntılıysa daha pahalı, DRAM'i olan falan pahalı bir marka alman lazım. Bu fiyata 1 TB SSD ihtiyacınız varsa alın, sağlığına bu kadar takılmayın.

Hatta DiskInfo ile şu anki SSD'nin değerlerini alın. Sonrasında diğer SSD benzer verilere gelince kıyas yaparsınız. Dosyayı GDrive yükleyin kaybolmasın.

2026-05-23_19-56.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Isınma da olmaz, üstlerinde pasif soğutucu var. Ayrıca kasa içinde kule tipi soğutma varsa faydası olacaktır. Ben bu arada SSD soğutucu alınca daha çok ısındıklarına şahit oldum. Kendi üstlerinde gelen pasif soğutma daha iyi oluyor nedense. Soğutma vb. bağımsız ama sıvı soğutma varsa daha çok ısınıyor, kasa içindeki havayı kule tipi soğutma çok daha iyi dağıttığından anakart ve SSD'nin soğumasında faydası oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,849
Üyeler
196,825
Son üye
ylmz5667
Geri